Select Page

Trajna šminka usana

Trajna šminka usana

 

Pored velikog broja estetskih tretmana i operacija, imperativ prirodne lepote je danas u potpunosti zanemaren. Pravilo starih Grka da istinska lepota nije samo u fizičkom izgledu, već i u dobroti, nije primenljivo.Ova tehnika šminkanja, koja je nastala iz tetoviranja, bila je poznata i Egipćanima. Najpoznatija vladarka Egipta, Kleopatra, verovala je da će samo uz trajnu šminku biti neodoljiva. Ipak, 20. vek je zabeležio povratak tehnike „crtanja“ na licu.
Savremeni trendovi diktiraju potrebu da se fizički izgled stavi na pijedestal. Možda je upravo iz tih razloga sve veća potreba žena da izvrše male korekcije, koje će pojačati ili izmeniti određene crte na licu. Trajna šminka predstavlja tretman mikropigmentacije organskog pigmenta u epiderm (saznajte za šta je trajna šminka najbolje rešenje klikom OVDE). S obzirom na to da se termin mikropigmentacija koristi u kozmetičkoj branši, ovaj tretman ,takođe se naziva i privremena tetovaža lica.
Aparati koji se koriste za trajnu šminku imaju iglice kojima se ubacuje mikropigment u epiderm u vidu kontura na usnama i očnim kapcima ili u iscrtanu formu obrva (više o efektu trajne šminke klikom OVDE).Ubodima igle ne bi trebalo da se povređuju žive ćelije i dodiruje limfa ili krvotok. Zbog toga je trajanje ove tetovaže ograničeno na između 3 ili 5 godina. Tek kada vam se krejonom iscrtaju buduće konture, u skladu sa vašim oblikom lica i tenom, i vi date saglasnost, može se pristupiti samom tetoviranju. Ne može se reći da je tretman bolan jer se prethodno nanosi lokalna anestezija, poput onih koje se koriste u stomatološkim ordinacijama. Ipak, osećaj može biti neugodan, ali i takođe sama činjenica da se radi iglom kod mnogih može izazvati strah, čak i kada se odluče na ovaj korak. (pogledajte kako izgleda uvežbavanje iscrtavanja trajne šminke klikom OVDE)
Nakon samog tretmana oseća se da je koža zategnuta, ali se bzo regeneriše. Kada je u pitanju profesionalno odrađena trajna šminka, trebalo bi da normalno nastavite sa svakodnevnim aktivnostima. Ipak, preporučuje se da se ovaj postupak izbegava tokom leta, kako ne bi došlo do infekcije.

Ovladajte iscrtavanjem trajne šminke i postanite profesionalnac kursom TRAJNE ŠMINKE a više o tome klikom OVDE