+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Kurs profesionalnog šminkanja (Akademski kurs tehnike šminkanja lica)

Imaš šansu da se priključiš najvećem timu u Srbiji za makeup podršku modnim revijama, televizijskim i drugim scenskim formatima

Kurs profesionalnog šminkanja (kurs tehnike šminkanja lica) se održava u:

Beogradu klikni za informacije

Novom Sadu klikni za informacije

Nišu klikni za informacije

Kragujevcu klikni za informacije

Vršcu klikni za informacije

Čačku klikni za informaciije

Bijeljini klikni za informacije

namenjen je svima koji žele da se profesionalno bave šminkanjem i svakome ko želi da postane profesionalni šminker. On predstavlja osnovu za svako dalje usavršavanje svakog profesionalnog šminkera i pruža mogućnost za dalje izučavanje scenske šmnke, filmske šminke i specijalnih efekata, pozorišne šminke itd.

Kurs profesionalnog šminkanja se sastoji od 50 časova praktičnog dela i 70 časova specijalne profesionalne praktične nastave, gde se savladavaju osnove tehnika šminkanja, na mnogim značajnim projektima u sferi mode, na revijama, i drugim dešavanjima.

Svakom polazniku nudi se prilika da pohađa stručnu praksu, i mogućnost da nauči što više o radu u budućoj profesiji. Naši polaznici su do sada radili na brojnim projektima u okviru praktične nastave, kao što su serija “Otvorena vrata”, “Urgentni centar”, film “Srce u anesteziji”, švedski rijaliti šou,  serija “Mitići”, mnoge revije, snimanja mnogih muzičkih spotova, a posebno smo ponosni na učešće na Beogradskom Fashion Week-u, BAFE festivalu, emisijama Pinkove zvezde, Pinkove zvezdice itd.

Nakon kursa Tehnike šminkanja lica, u javnosti poznatom kao kurs profesionalnog sminkanja, ovladaćete tehnikama profesionalnih šminkera, ali i imati osnovu za dalje usavršavanje za šminku u pozorištu, na televiziji, filmu itd. kao i na našim kursevima scenske šminke ili filmske šminke.

Kurs tehnike šminkanja lica ozvaničen je pozitivnim mišljenjem od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije rešenjem broj 1388/15.

Iza kvaliteta svake obuke Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” stoji York Univerzitet, Kalifornija (SAD). Nakon završenog kursa stiče se pravo na međunarodno priznati sertifikat Akademije, a polazniku se dodeljuje i potvrda o pripadajućim poenima za sticanje diplome York Univerziteta. U slučaju da se polaznik odluči da upiše studije smer Make Up Artist-a ili Estetičar – Kozmetičar, kurs će biti priznat kao položen ispit.

U slučaju da ste zainteresovani, pogledajte iskustva naših dosadašnjih studenata klikom ovde. 

Ukoliko niste iz Beograda, Akademija nudi smeštaj za polaznike kurseva i studente. Uslove smeštaja pogledajte klikom ovde.

INFORMACIJE O DATUMU POČETKA KURSA I RASPOREDU

POGLEDAJ RASPORED!

Plan i program rada:

1. PRVI ČAS – na prvom predavanju obrađuje se tema različitih oblika lica, tipova kože, vrsta četkica i osnove bez kojih se ne može, a to su – prajmeri, korektori, tečni i kameni puderi i tehnike nanošenja

2. DRUGI ČAS – drugo predavanje tehnike šminkanja lica je nadogradnja prvog časa, u smislu da se tehnike nanošenja tena dovedu do perfekcije. U sklopu ovog časa profesor detaljno objašnjava oblike očiju i proces korekcije svakog od tih oblika. Takođe, veoma važan korak u profesionalnom šminkanju – pravilna priprema oka. 

3. TREĆI ČAS – treće predavanje na kursu je učenje i primena prve tehnike šminkanja očiju. Tehnika je “butterfly”. Prozračna tehnika koja se može primeniti kod mlađih osoba, kada šminka nije napadna i kada su usne u prvom planu. Ujedno je i vežba pravilnog nanošenja i blendanja senki.

4. ČETVRTI ČAS – smokey eyes tehnika. Jedna od najpoznatijih tehnika šminkanja očiju na svetu. Može se primeniti kod različitih oblika i veličina očiju. Takođe je pogodna za različite prilike u zavisnosti od toga koje boje koristimo i kojim intenzitetom.

8. OSMI ČAS – kombinovanje nekih od do sada naučenih tehnika šminkanja očiju sa strobingom i kremastim konturisanjem. To su različiti načini postizanja kontura lica koji se rade sa kremastim proizvodima. Ove tehnike se koriste kako bismo dodatno istakli crte lica i to najčešće kada je u pitanju fotografija, televizija, šminka koja se nosi tokom celog dana i ostalo.

9. DEVETI ČAS – na ovom času se obrađuju nešto složenija tehnika šminkanja očiju – panda. Ovo je tehnika koja zahteva izuzetnu preciznost i pravilno senčenje senki. Ona je ujedno i postepeni prelazak na scensku šminku.

10. DESETI ČAS – predviđen za usavršavanje pokreta, nanošenja šminke, vežbanje preciznosti, simetrije i urednosti. Takođe, na ovom času polaznici polažu završni ispit gde pokazuju svo stečeno znanje na obuci. Nakon obuke polaznici dobijaju sertifikat za profesionalnog šminkera.

Ovaj kurs se sastoji od 50 časova.

NASTAVNI PLAN NA KURSU 

1. Istorija umetnosti

2. Bazna šminka

3. Butterfly tehnika šminkanja oka

4. Ketty eyes-tehnika šminkanja očiju

5. 3D tehnika šminkanja očiju

6. Eyeliner-tehnike nanošenja

7. Tehnika šminkanja očiju-Otvorena banana

8. Tehnika šminkanja očiju-Zatvorena banana

9. Panda-tehnika šminkanja očiju

10. Cut crease-tehnika šminkanja očiju

11. Arabian bride-tehnika šminkanja očiju

12. Oblici lica

13. Oblici očiju

14. Simetrija lica

15. Estetika kao nauka i deo filozofije

16. Psihologija klijenta

17. Etički prisup profesiji

18. Higijena i održavanje materijala i alata za šminkanje

19. Istorijat šminkanja

20. Istorija ruža, ajlajnera, maskare,…

21. Contouring, senčanje lica kremastim proizvodima

22. Korekcije obrva različitim proizvodima

23. Ombre lips-tehnika šminkanja usana

24. Maskara – tehnike nanošenja

25. Highlightovanje

26. Šminka za venčanja

27. Šminka za dan i večernja šminka

28. Praktična nastava