Select Page

OBUKA ZA USLUGE KOZMETIČKE NEGE LICA

Briga o lepoti je zanimanje koje je uvek na ceni i uvek će biti traženo. Osnovni kurs za kozmetičara namenjen je svima onima koji žele da započnu edukaciju u oblasti kozmetike i kozmetologije.

Akreditovan kod Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije rešenjem broj: 022-05-00226/2019-03, 20.02.2020.

Kurs za kozmetičara se održava u:

Beogradu klikni za informacije

Novom Sadu klikni za informacije

Nišu klikni za informacije

Kragujevcu klikni za informacije

Vršcu klikni za informacije

Čačku klikni za informaciije

Bijeljini klikni za informacije

Kurs za kozmetičara nudi teorijsko i praktično znanje o nezi i tretmanima lica. Ovaj kurs za kozmetičara daće Vam sve informacije o priboru i materijalu za rad, tipovima kože, postavljanju kliničke slike stanja kože kao i metodama tretiranja kože. Naučićete da brinete o lepoti i koži po najnovijim standardima u ovoj oblasti, koristeći najbolju kozmetiku i učeći od najboljih stručnjaka. Ovaj kozmetički kurs koristi Purity nanotehnološku kozmetiku najnovije generacije.

Kurs za kozmetičara – osnovni kurs za kozmetičara

Kozmetika, oprema i ostala sredstva za praktičnu nastavu su obezbeđeni. Kurs za kozmetičara na Akademiji Purity koristi najsavremeniju nanotehnološku kozmetiku Purity tokom nastave. Polaznicima kursa za kozmetičara obezbeđeni su trajni i specijalni popusti na kupovinu celog asortimana Purity kozmetike. Kurs za kozmetičara daće Vam sigurnu mogućnost zapošljavanja kako u zemlji tako i u inostranstvu, s obzirom na to da je Akademija Purity deo internacionalnog obrazovnog sistema i priznata je u svetu.

Ovaj kurs se sastoji od 60 sati teorijskog dela i 250 sati praktičnog dela.

Osnovni kurs za kozmetičara ozvaničen je pozitivnim mišljenjem od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije rešenjem broj 1388/15.

Kurs za kozmetičara – Iza kvaliteta svake obuke Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” stoji York Univerzitet, Kalifornija (SAD). Nakon završenog kursa stiče se pravo na međunarodno priznati sertifikat Akademije, a polazniku se dodeljuje i potvrda o pripadajućim poenima za sticanje diplome York Univerziteta. U slučaju da se polaznik odluči da upiše studije na smeru Estetičar – Kozmetičar, kurs će biti priznat kao položen ispit. I svakako postaćete veoma uspešan kozmetičar, posebno ukoliko nastavite školovanje na naprednom kursu.

U slučaju da ste zainteresovani, pogledajte iskustva naših dosadašnjih studenata klikom ovde. 

Ukoliko niste iz Beograda, Akademija nudi smeštaj za polaznike kurseva i studente. Uslove smeštaja pogledajte klikom ovde.

POGLEDAJTE ŠTA SE SVE RADI TOKOM PREDAVANJA NA KURSU:

1. Pogledajte šta se uči na prvom času.

Na Akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity smo na prvom času učili polaznike kursa Istoriju kozmetike, kako i ko je prvi započeo revoluciju kozmetičkih tretmana, preparata itd. Nakon toga polaznicima objašnjavamo građu i strukturu kože, tipove kože, starenje kože itd. Onda polaznicima objašnjavamo o priboru za rad u kozmetičkom salonu, šta im je sve potrebno od kozmetike, materijala, kako treba da budu obučeni, zatim kako salon treba da izgleda i kako da na najbolji način tretiraju klijenta i da zadovolje sve klijentove potrebe, dakle odnos prema klijentu. Na ovom času uči se i o higijeni salona i sterilizaciji pribora za rad. Teorijski deo.

POGLEDAJTE ŠTA UČIMO NA DRUGOM ČASU

POGLEDAJTE ŠTA UČIMO NA TREĆEM ČASU

4. Pogledajte šta učimo na četvrtom času.

Na četvrtom času polaznike učimo o tome šta je masaža, kako se radi masaža lica, vrata i dekoltea i zbog čega je masaža sastavni i neizbežni deo kozmetičkog tretmana. Teorijski i praktični deo.

5. Pogledajte šta učimo na petom času

Na petom času učimo masažu ruku, kako se primenjuje i učimo šta su pilinzi, kako se primenjuju, čemu služe. Prvo objašnjavamo sve o mehaničkom i enzimskom pilingu i kako se primenjuju kao i o svim kontraindikacijama. Teorijski i praktični deo.

POGLEDAJTE ŠTA UČIMO NA ŠESTOM ČASU

POGLEDAJTE ŠTA UČIMO NA SEDMOM ČASU

8. Pogledajte šta učimo na osmom času.

Na osmom času učimo negu svih tipova kože tj. koje tretmane raditi na suvoj, masnoj, zreloj, normalnoj, mešovitoj i dehidriranoj koži. Teorijski deo.

POGLEDAJTE ŠTA UČIMO NA DEVETOM ČASU

10. Pogledajte šta učimo na desetom času.

Na desetom času učimo sve o serumima i maskama za lice i šta je aparat za elektroforezu i čemu služi. Teorijski i praktični deo.

POGLEDAJTE ŠTA UČIMO NA JEDANAESTOM ČASU

POGLEDAJTE ŠTA UČIMO NA DVANAESTOM ČASU

INFORMACIJE O DATUMU POČETKA KURSA I RASPOREDU ČASOVA

Kurs za kozmetičara traje 12 nedelja, plan obuke obuhvata:

Pravilnik o radu u salonu propisan od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

– Istorija kozmetike i kozmetika u svetu

– Proizvodnja kozmetičkih preparata

– Kozmetičke usluge – pribor i materijal za rad, odnos prema klijentu, etika, kozmetički salon i prijem klijenata

Metode sterilizacije, asepsa, antisepsa

– Higijena u salonu

– Tipovi kože

– Klinički pregled kože od strane kozmetičara: utvrđivanje osnovnih normi kvaliteta kože manualnim metodama

-Karton klijenta: otvaranje I vođenje kartona; Važnost podataka u kartonu; Čuvanje podataka od javnosti I njihova upotreba u marketing. Analiza stavki u kartonu klijenta.

– Čišćenje kože i predela oko očiju

– Masaža lica, vrata i dekoltea

– Masaža ruku, kozmetička masaža leđa, Proizvodnja pilinga

– Piling- podela pilinga I obrada  mehaničog

– Upotreba vapozona I alternative

– Tehnike čišćenja kože lica I priprema lica za komedoekspresiju

– Estetski predtretmani, obrada obrva, uklanjanje nausnica i sl.

Kurs za kozmetičara može se nastaviti i pohađati i drugi nivo. Više o tome ovde