Biografija

Profesor na Visokoj medicinskoj školi strukovnih studija, Ćuprija Profesor na Evropskom univerzitetu Profesor na Akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity na predmetima Primenjena kozmetologija, hemija u kozmetologiji i lekovito bilje. Predsednik sekcije za lekovito bilje, dijetetske proizvode i kozmetičke preparate Privredne komore Beograd Predsednik izdavačkog saveta Instituta za proučavanje lekovitog bilja “Dr Josif Pančić” Jedna od najpoznatijih kozmetologa na teritoriji ex Jugoslavije
Prof. dr Dragana Sekulović

Primenjena kozmetologija 1 i 2, hemija u kozmetologiji, lekovito bilje

Prof. Rivka Ben Simchon

paramedicinska kozmetika

Biografija

Rodjena 1983 godine, zavrsila Akademiju lepih umtnosti, ima vlastitu proizvodnju nakita i dizajnerski studio, radila kao urednik kostima na televiziji Happy, trenutno kostimograf u Narodnom pozorištu. Na Akademiji radi od 2011 godine na predmetima modno savetovanje i izrada nakita i asesoara.
Prof Sara Kurtović

kostim, savremeni kostim

Biografija

Rodjena 1979. God u Pančevu. Studirala na Visokoj medicinskoj školi a diplomirala wellness i spa terapiju na američkom univerzitetu, poseduje više domaćih i medjunarodnih sertifikata iz oblasti masaže kao i specijalnu licencu Fakulteta za medicinsku kozmetiku. Na akademiji predaje masažu i prvu pomoć od 2010. godine. .
Prof. Ivana Stanojević

primenjena kozmetologija, specijalni tretmani, menadžer razvoja Akademije Purity

Biografija

Prof. dr. Milosavljević Srđan rođen je u Valjevu 1974/8/1., gdje je završio osnovnu i srednju školu. Fakultet fizičke kulture u Beogradu upisao je školske 1992/93 godine, a diplomirao 1997. godine. 1996.-1997. Radio je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, kao predavač na dva predmeta: Scenska borba i Opšte fizička priprema. 1997.-1998. Radio je u Hali pionir u Begradu, na razradi i realizaciji rekreativnih programa. 1998.-2007. Radio je kao instruktor fizičke kulture u S.R.C. “Tašmajdan” u Beogradu. 2005.-2007. Paralelno s prethodnim poslom radio je kao stručni savetnik u Ministarstvu trgovine, turizma i usluga u Beogradu.
Prof dr Srđan Milosavljević

fitness, aerobik i pilates

Biografija

Rođena 1980., Završila Filološki fakultet/Univerzitet u Prištini, završila proficiency level na Santos koledžu u Londonu, master studije na Univerzitetu u Beogradu 2010, Radila na UINP kao ass/saradnik, Na US Medical School fakultetu kao predavač, na Univerzitetu Union kao ass/saradnik, BK Univerzitetu kao saradnik u nastavi. Na Akademiji Purity na predmetu engleski jezik radi od 2014. godine
Prof. Biljana Branković

engleski jezik

Predavač Jelena Miljković

Nail Art, nadogradnja i ekstenzija nokta, depilacija, kozmetički tretmani lica

Prof. Željko Stanojević

menadžment salona/centra, administracija u salonu/centru

Vesna Rakić predavač

Manikir i medicinski i estetski pedikir

Biografija

 Rodjena u Beogradu 1988. godine. Diplomirala na Akademiji za estetiku i kozmetologiju, odsek makeup umetnik, sa prosečnom ocenom 9,26. Učestvovala u styling i makeup podršci mnogih modnih revija, snimanjima, takmičenjima i slično, mnogim televizijskim i filmskim projektima. Odlikuju je odlične organizatorske sposobnosti. 
Lejla Biševac, predavač

tehnike šminkanja, scenska šminka, praktična nastava

Biografija

Dragana Levaja rodjena je 1979. godine. Upisala je Akademiju za Estetiku i Kozmetologiju Purity smer Asistent u javnom sektoru – stilista. Uspešno vodi samostalni posao kometičkog salona Megga Beauty. Aktivno učestvuje na mnogobrojnim takmičenjima, revijama, nedeljama mode, Belgrade Fashion Week-u. Stilizuje frizure na raznovrsnim projektima povodom snimanja serija, spotova, kao i editorijalskih radova raznih ličnosti iz sveta muzike, mode i dizajna.  estradnih ličnosti. Učestvuje na estetskim takmičenjima kao što je, Prvo Srpsko takmičenje u modeliranju i dizajniranju noktiju, kategorija: Gel Lak kroz dizajn.
Predavač Dragana Levaja

nega kose, stilizovanje frizura

Biografija

Stevan Stevanović je reprezentativac Srbije u ragbiju. Visokoobrazovan, sa prosekom iznad 8, izuzetnih pedagoških i sportskih osobina.

 • Najbolji centar Evrope 2009.-e godine na Evropskom prvenstvu

 • Najviše postignutih poena u dosadašnjoj istoriji I lige Srbije

 • Najviše eseja postignutih za reprezentaciju

 • Standardni član seniorske reprezentacije Srbije od 2009.-e godine

 • Više puta proglašavan za igrača utakmice u međunarodnim okvirima

 • Pedagoški rad:
  • Prikazivanje vežbi i uvođenje novih vežbača u trenažni process

  • Vođenje individualnih treninga

  • Vođenje grupnih treninga

  • Saradnja sa profesionalnim sportistima

Prof. Stevan Stevanović

Personalni trening

Dr Vukan Babić

anatomija, fiziologija, estetska medicina

predavač Darko Kenig

Coaching, makeup

Biografija

Mia Ranđelović – Đujić, inače viši estetičar kozmetičar (sada strukovni estetičar kozmetičar), zadnjih deset godina stalno zaposlena u Farmaceutsko fizioterapeutskoj školi. Objavila više radova iz estetske nege. Radila u mnogim kozmetickim salonima, privatnim školama, spa centrima kao i dermatološkim ordinacijama. Na Akademiji kao asistent od 2013 na predmetima Primenjena kozmetologija I, II i specijalni tretmani lica sa posebnim odobrenjem i licencom Fakulteta za medicinsku kozmetiku.
Prof. Mia Randjelović Djujić

Primenjena kozmetologija 1 i 2, specijalni tretmani lica, paramedicinska kozmetika

Biografija

Rodjen je u Loznici 1982 godine, pozat po filmovima Lockout (2012), Braca (2009), Zona mrtvih (2009), Ustanicka ulica, mnogim serijama. Predaje na Akademiji od 2011. Godine dikciju i psihologiju scene i publike.
Prof Marko Janjić, glumac

Film i fotografija

Biografija

Doktor Petar Dinić je završio medicinski fakultet u Beogradu i specijalizaciju iz fiziologije na VMA. Magistrirao je na medicinskom fakultetu u Torontu i radio doktorat iz oblasti neurofiziologije u Columbiji (SAD). Predavao je deset godina fiziologiju, i stres menađment na fakultetu u Torontu, Columbiji i Atlanti. Fakultet za hiropraktiku je završio u Atlanti (SAD), a zatim i specijalizaciju (u trajanju od dve godine) iz tehnike Atlas Ortogonal (AO) kod Dr Sveta u Atlanti. Jedan je od četiri hiropraktičara u Evropi koji se bave ovom potpuno neosetnom metodom korekcije prvog vratnog pršljena atlasa.
Prof. dr Petar Dinić

gostujući profesor, hiropraktika

Sandra Stanojević, predavač

wellness i spa praktična nastava

Biografija

 Name: Miroslav

Last Name: Lakobrija Date and place of birth: 07.09.1976. Belgrade, Serbia Address: Juzni bulevar 36/10 , Belgrade, Serbia

Education: High School of Design, Belgrade, Serbian Academy of Applied Arts – Sculpture Department Professional make-up and special effects artist for movies. Independent artist and a member of the Association ULUPUDS in Serbia.

The co-founder and director of the Festival of  Serbian Fantastic film and founder of the association Mladi kadrovi (Young Cuts) website: www.fsffantasic.com

Work on films can be seen: http://www.imdb.com/name/nm1755103/ FILMOGRAPHY

Special Effects

 

2015 Magi (Special effects) – Turkey

2015 Amanet (special effects makeup)  -Serbia

2014 Number 55 (special prosthetic effects designer) -Croatia

2014 Everly (kabuki masks designer) -Usa

2013 Top je bio vreo (special effects makeup) -Serbia

2012 The Whirl (special effects makeup) -Serbia

2012 Artiljero (special effects) -Serbia

2011 The Parade (puppets modeling artist) -Serbia

2011 Legenda o Cunamiju: Oluja dolazi (short promo) (producer,special effects designer)

2011 Last Drop (short) (producer,director,special effects supervisor) -Serbia

2011 The Enemy (special effects makeup) -Serbia

2010 A Serbian Film (special makeup effects artist) -Serbia

2010 The Dead Will Rise Forever: Making of Zone of the Dead (video documentary short) Himself –Serbia-Usa

2010 Izmedju Smrti i Jave (short) (special effects)

2010 A Serbian Film (special effects supervisor)

2010 Izmedju Smrti i Jave (short) The Forest Keeper

2009 St. George Shoots the Dragon (special effects supervisor)

2009 The Life and Death of a Porno Gang (special effects makeup)

2009 Zone of the Dead (special effects, special effects makeup) –Serbia,Us

2008 Devojacki Bunar (short) (special effects)

2006 Krojaceva tajna (special effects makeup) -Serbia

 

2002 Mala nocna muzika (puppets modeling artist) –Serbia

2002 T.T. Sindrom (special effects technician) -Serbia

2002 Glad (special effects makeup) -Serbia

 

Work in Theatre

Skup“ Jagoša Markovića- The Yugoslav Drama Theatre (JDP), Belgrade, Serbia

Nesvrstana strana muzike“ Dragan Jovanovic- Pozoriste Zvezdara teatar, Belgrade, Sebia

Harold i Mod“ Milan Karadzic- Belgrade Drama Theatre (BDP), Belgrade, Serbian, Dok nas smrt ne rastavi” i Romeo I Julija” Miki Manojlovic Belgrade, Serbia

Work on Tv shows

He made puppets (of politicians) for well known Serbian TV show “Never Sorry” (Nikad izvini) and puppets of singers tv show “Villa Grande “for TV Pink and The World plus. Also work for television series “Selo gori baba se cesjlja” in production of National television (RTS)

 

Prizes for auteur film at film festivals:

Short film “Patient 2” and “They are … -Award at the Yugoslav Cheap Film Festival in Subotica 1999 God.I 2001. Shorts “Dragon Rage” – the award for the “best martial arts movie” the Trash Film Festival in Varazdin 2008 Short film “Patient 0” – the award for the best Film on Film Festival Youngsterskog in Belgrade in 2009. years. Twice won first place in Tv show “Videomanija” Channel 3 (3K) Won awards for best special effects for the film “Zone of the Dead,” “Full Moon movie festival’ in Nashville 2011 year.

Artistic activities: Group exhibitions: 2006 – The fifth international exhibition of cartoons, “Golden Smile” Gallery “Progres” Belgrade Solo Exhibition: January 2006 »Beokon” Belgrade Youth Cultural Centre March 2006 “Krusevac” September 2006 – Cultural Ruma Led an art workshop “Zombie Walk” on Grossmann Film and Wine Festival “Ljutomer, Slovenia 2009.

Led an art workshops” zombie factory “Trash Film Festival” Varazdin, Croatia, 2009.

Led an art workshop for first Serbian zombie walk, october 2012-2014th in Belgrade.

Led an art workshops” for Croatian zombie walk, “Trash Film Festival” Varazdin, Croatia, 2014.

Jury member of The film festival “The important idea,” the city of Nis, 14.01.2010. Jury member of “Free net World” the city of Nis in 2011.

Jury member of “Bodyart Festival Serbia” 2015 Belgrade.

 

Society of admirers of fiction “Lazar Komarčić” Belgrade, Serbia, Belgrade Youth Member Society (2004 -2015) Functions (volunteer, non-profit work) One of the organizers of the annual convention of fiction “ Beokon” in Belgrade Youth Centre and the Cultural Student City (2006,2007,2008 , 2009.) Eent has the fourth year in a row, supported by the Secretariat of Culture of Belgrade. organized exhibitions on Beokon and performance for “Supernova stage” Exit 2006. 

 

 

Prof. Miroslav Lakobrija

maska i specijalni efekti

Biografija

Rodjena u Beogradu 1984. godine. Studirala Filološki fakultet, Bibliotekarstvo i informatiku, diplomirala na Akademiji za estetiku i kozmetologiji smer Make Up Artist. Školovanje na ovoj Akademiji joj je omogućilo učestvovanje na Medjunarodnom festivalu Body Art-a, koje se po prvi put održavao u Srbiji, takodje i gostovanje na televizijama, rad na mnogim revijama, rad na raznim sajmovima lepote. Nakon završenog školovanja, radi kao profesor tehnika šminkanja lica i scenskog MakeUp-a na Akademiji za estetiku i kozmetologiju “Purity” Poseduje posebnu licencu Fakulteta za medicinsku kozmetiku.
Prof. Ivana Kovačević

Tehnike šminkanja, scenska šminka

Biografija

Prof. Dragoljub Jeremić je glavni majstor maske u Narodnom pozorištu u Beogradu, rođen 1952. godine, završio je srednju školu za negu lepote kao i specijalizaciju na Višoj školi istog profila, posle čega se usavršavao u Italiji i na Kipru.U Narodnom pozorištu je zaposlen od 1973. godine, najpre kao vlasuljar i scenski masker, a 1997. godine postaje šef maskera u istoj kući.Od početka karijere u Narodnom pozorištu, radio je postavke maski za veliki broj baletskih, dramskih i operskih dela, među kojima su posebno zapažene maske u operama Atila,Karmen, Rigoleto, Seviljski berberin, Nabuko, dramskim predstavama Opasne veze, Mandragola, Ribarske svađe, Gospođa ministarka, Pokojnik i mnogim drugim.U karijeri je imao značajna ostvarenja i kao glavni šminker/masker u domaćim serijama kao što su ’’Seobe’’ Saše Petrovića, ’’Vuk Karadžić’’ Đorđa Kadijevića, zatim filmovima ’’Točkovi’’ Đorđa Milosavljevića, ’’Nebeska udica’’ Ljubiše Samardžića, ’’Čarlston za Ognjenku’’ Uroša Stojanovića, kao i stranim koprodukcijama poput ’’Borisa Godunova’’, ’’Bekstvo iz logora Sobobir’’.Karijera mu je obeležena radom sa mnogim značajnim imenima domaće i strane kinematografije, među kojima su bili i velikani srpskog glumišta poput Petra Banićevića, Mije Aleksića, ali i radom sa internacionalnim zvezdama poput Rudgera Hauera, Alana Arkina, Izabel Iper.Od 1995. godine do danas se posvećeno bavi pedagoškim radom sa mladim glumcima prvih godina Fakulteta Dramskim Umetnosti, najpre na Prištinskoj Akademiji, prenoseći svoje iskustvo novim generacijama. Na Akademiji za estetiku i kozmetologiju predaje od 2012. god. 
Prof. Dragoljub Jeremić

Filmska šminka i specijalni efekti, pozorišna šminka

Prof. dr Nasser Kasem

estetska hirurgija

Prof. dr Tamar Gilboa

Promedicinska kozmetika

Prof. dr Momčilo Matić

ishrana

Biografija

Brandy Allen makeup artist, završila je studije na Univerzitetu Nebraska. Poznat je i priznat američki makeup artist. Radila mnoge američke filmove, spotove, fashion week-ove i drugo. Na Akademiji Purity drži specijlističke oblasti makeup umetnosti. Pogledajte  facebook stranica  Brandy Allen makeup artist (MUA)
Brandy Allen makeup artist

makeup

Biografija

 PROFESIONALNO ISKUSTVO:

2012.- Odobrena izrada doktorske teze, Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu, Srbija

2012.-danas: Specijalistički staž Institut za Psihijatriju, Medicinski fakultet, Srbija

2009. – danas: Nastavnik medicinskih predmeta (anatomija, fiziologija, sportska medicina,

oporavak, higijena i ishrana sportista) Sportska Akademija, Beograd, Srbija

2007. – 2009: Asistent na predmetu: Zdravstvena nega i zaštita, Fakultet Humanističkih Nauka

Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru, departman Pančevo, Srbija

2008. – danas: Saradnik farmaceutske kuće „Galenika“ a.d., Beograd, Srbija

2008. – danas: Konsultant za dijetetiku Poliklinika „Miramonti“, Beograd, Srbija

2007. – Odbranila magistarsku tezu pod naslovom: “Ispitivanje nutritivnih i psiho-socijalnih

elemenata statusa osoba s poremećajima ishrane“, mentor Prof dr Jagoda Jorga, komentor Prof dr

Miroslava Jašović Gašić i stekla zvanje Magistra medicinskih nauka

2003. – 2007: Savetovalište za ishranu, Institut za higijenu i medicinsku ekologiju, Medicinskog

fakulteta Univerziteta u Beograd, Srbija

2004. – danas: Konsultant za dijetetiku Dom Zdravlja „Vizim“, Beograd, Srbija

2003. – 2007: Poslediplomske studije na Medicinskom Fakultetu Univerziteta u Beogradu, Srbija

2003.- danas: Konsultant ordinacije „Fokus“, Beograd, Srbija

2003. Diplomirala na Medicinskom Fakultetu Univerziteta u Beogradu, Srbija

2003. – 2004: Obavila pripravnički staž Domu zdravlja “Vračar”, Beograd, Srbija

2004. maj: Položila stručni ispit

2003. februar-mart: Učestvovala u naučno istraživačkom timu “Nitrogen Obesity” laboratorije,

Fakultet za Biologiju, Univerzitet u Barseloni, Španija, pod vodjstvom Prof dr Mariae Alamany, na

projektu kandidovanom za Nobelovu nagradu

2001. mart-maj: Naučno-istraživački rad i epidemiološko-statistička procena bolesnika obolelih od

hemohromatoze, Klinika za Internu medicinu, Medicinski Fakultet u Mastrihtu, Holandija.

1996. do danas: Veliko interesovanje za naučno istraživački rad, u saradnji sa drugim studentima i

profesorima Medicinskog fakulteta, rezultiralo je publikovanjem različitih članaka i učešćem na

brojnim kongresima studenata medicine i mladih lekara istraživača, kako u Srbiji, tako i u

inostranstvu.

OBRAZOVANJE I RADNO ISKUSTVO:

2009. – danas: rad sa studentima, priprema vežbi, predavanja, konsultacija, ispita, kolokvijuma,

seminarskih radova i skripti na Akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity,  Sportskoj Akademiji, Beograd, Srbija ; Institutu za higijenu i

medicinsku ekologiju, Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Srbija, i na Fakultetu

Humanističkih Nauka, Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru, departman Pančevo.

2008- danas: Projekat „Poremećaji ishrane“ u saradnji sa farmeceutskom kućom „Galenika“ a. d. 

Prof. Olga Kontić

Anatomija, fiziologija

Biografija

Voja David, završio hemiju, nakon toga se specijalizirao za kolorisanje kose i nadogradnju kose sa stilizovanjem frizura.

Smatra se jednim od najznačajnijih srpskih frizerskih umetnika, organizator više frizerskih revija, seminara i vorkšopova. Predavač na York Univerzitetu i Akakdemiji za estetiku i kozmetologiju Purity.

Obzirom na 22 godine iskustva i uspeha u radu, Voja David je glavni frizer mnogim javnim ličnostima u Srbiji

Predavač Voja David

nadogradnja kose, stilizovanje