KURS NADOGRADNJE I EKSTENZIJE OBRVA-Budite prvi stručnjak novih metoda uz Akademiju Purity

Nadogradnja obrva

Nadogradnja obrva i ekstenzija obrva

Industrija lepote svakodnevno napreduje. Pronalaze se nove supstance. Osmišljaju se novi tretmani za podmlađivanje, nove tehnike u estetici. Najnoviji i prvi put radjen u Srbiji je metod, koji upravo uvodi u Srbiju Akademija za estetiku i kozmetologiju Purity u saradnji sa Paolom Budimir – nadogradnja obrva i ekstenzija obrva.

Odredjene osobe ne žele trajnije metode iscrtavanja obrva, kao što su japansko iscrtavanje obrva ili čak trajna šminka. Idealno rešenje za privremeni prirodni izgled obrva je upravo  nadogradnja obrva i ekstenzija obrva sintetičkom dlakom. Nadogradnja obrva se vrši tako što se sintetičke dlake lepe za vaše obrve ili se lepe medicinskim lepkom direktno na kožu.

Ovim ekstenzijama mogu se dopuniti nedostaci obrva, ali se može i kompletno promeniti njihov oblik.

Ukoliko je reč o slabim i tankim obrvama, dužina trajanja tretmana je do dva sata. Pojedini tretmani mogu trajati i dosta kraće, oko sat vrmena.

Nadogradnja obrva je revolucionarna tehnika na našim prostorima, te se savetuje svim estetičarima i kozmetičarima kao odličan način obogaćivanja ponude u salonima ali i svima koji žele da udju u struku i nauče nove estetske tehnike.

Ekstenzije dolaze u više od šest boja, tako da je lako naći željenu nijansu.  Ova tehnika se izučava na našoj Akademiji kao akademski kurs nadogradnja obrva.

Svaki polaznik Akademije stiče pravo na trajan popust pri kupovini proizvoda za metodu nadogradnja obrva kao i trajan popust na celokupni potreban asortiman za opremanje vlastitog salona ili salona gde namerava da se zaposli. Akademija za estetiku i kozmetologiju Purity takodje pomaže pri zapošljavanju svojih svršenih polaznika i direktno posreduje izmedju polaznika i poslodavaca, besplatno.

Kurs nadogradnje i ekstenzije obrva ozvaničen je pozitivnim mišljenjem od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije rešenjem broj 1388/15.

Iza kvaliteta svakog akademskog kursa Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” stoji York Univerzitet, Kalifornija (SAD). Nakon završenog kursa stiče se pravo na medjunarodno priznati sertifikat Akademije, a polazniku se dodeljuje i potvrda o pripadajućim poenima za sticanje bachelor diplome Yourk Univerziteta. U slučaju da se polaznik odluči da upiše studije za smer Estetičar-Kozmetičar ili Make Up Artist, kurs će biti priznat kao položen ispit i umanjiće se školarina u vrednosti ovog kursa.

Nadogradnja obrva najnoviji hit u Srbiji u estetskoj nezi.

NADOGRADNJA OBRVA – INTERVJU SA PAOLOM BUDIMIR

Nadogradnja obrva intervju sa Paolom Budimir

Akademija: Šta te je tacno zainteresovalo da se pocnes baviti nadogradnjom obrva?

Paola: Uvijek govorim da nema vece konture na licu od vlastitih obrva. One su najljepsi okvir na vasem licu. Takodjer je nevjerojatno koliko obrve utjecu na covjekov izgled. Kao esteticar i makeup artist se svaki dan suocavam sa losim obrvama. Vise razloga utjece na izgled obrva a to su razni problemi sa zdravljem poput bolesti stitne zlijezde,alopecije, razni poremecaji hormona,nedostatak vitamina,kozne bolesti te prijasnji trend precupavanja obrva. Mnoge zene su se zalijetale i cupale obrve do tanke linije sto je dovelo do slabijeg rasta dlacica. 

Zaista smatram da je ova metoda uz naogradnju kose i trepavica revolucionarna.

Akademija: Jel istina da klijentkinje prizeljkuju skoro duplo deblje obrve nego sto imaju?

Paola: Tako je. Mediji nam svakodnevno serviraju ljepotice iz showbiznisa poput Kim Kardashian, Care Delevingne i Selme Hayek koje su poznate po svojim prirodnim i gustim obrvama. Ne pratim trendove u svemu ali ovaj trend mi je zbilja drag jer su zene shvatile da je prirodno in. Vecina mojih klijentica su zaposlene zene sa malo vremena za sebe. Sugestirala sam im da naprave ekstenzije obrva i trepavica te da im nece trebati sminka jer ce im nadogradnje dovoljno upopuniti lice. Tako je i bilo. Ustanu iz kreveta, stave malo korektora i karmin i budu spremne za posao.

Akademija: Koliko traju ekstenzije obrva?

Paola: Ekstenzije obrva traju u prosjeku 2-4 nedelje. Znam da mnogima zvuci kratko ali na trzistu ne postoji jaci lepak koji smije da se lijepu na obrve i kozu.

Recimo da stavimo lepak koji koristimo za nadogradnju trepavica na obrve- vase obrve bi izgorile i dobili bi ste alergijsku reakciju. Puno cimbenika utjece na trajanje ekstenzija poput masne koze, lucenja sebuma, ljustenje koze… Poenta je da pratite upute koje vam je dao vas esteticar za dulje ocuvanje nadogradnje.

Akademija: Kako cuvati nadogradjene obrve?

Paola:  Obrve nemojte trljati i grubo se ophoditi prema njima. Vodootporne su sto znaci da se mozete slobodno umivati i kupati. Kad ih susite tapkajte peskirom, nemojte trljati. Izbjegavajte jake preparate koje sadrzavaju alkohol. Dok skidate sminku zaobidjite vase obrve. Ukoliko bas morate preci preko obrva uradite to sa blagim sredstvom bez alkohola.

Akademija: Japanska metoda tetoviranja obrva ili nadogradnja obrva?

Paola: Zaista cesto pitanje 🙂 Ja sam iskreno za oboje. Ali zar nije uvijek bolje da klijent ima izbor. Postoji dosta zena koje se boje tetovirati bilo sta pa tako i lice. Ekstenzije su dobra alternativa za klijenta koji ima posebnu priliku ili ide na more. Japanska metoda se ne preporuca ljeti na suncu te se ne smije jedan period na javna kupalista. Ipak je to rana koja mora da zacijeli. 

Akademija: Šta ako klijent ima svetle obrve a crta ih svaki dan u tamniju boju?

Paola: Nikakav problem. Postoje posebne farbe za obrve kojim ofarbamo obrve prije nadogranje. Zatim biramo nijansu ekstenzija po ofarbanim obrvama.

Akademija: Koliki je spektar boja ekstenzija?

Paola: Za svaku boju kose postoji boja ekstenzija. Cak i za crvenokose. Od crne,tamno smedje,svijetlo smedje,plave,zlatne,crvene,mahagoniji… Veliki izbor.

Akademija: Kako izgleda tretman?

Paola: Relaksirajuce. Prvo sa klijentom razgovaram o obliku i zeljama. Nakon toga klijent legne na udoban krevet,pustim muziku i za klijenta krece odmor a za mene rad. Tretman u prosjeku traje sat ipo ovisno o stanju obrva. Ja osobno volim da klijent kod sebe ima ogledalo da u svakom trenu moze pogledati kako napreduje proces. Cesto klijent promijeni misljenje i ipak ne zeli zaobljeni pocetak nego kockasti. Zato i volim ekstenzije obrva sto u svakom trenutku mozete dodati i odvaditi dlacice bez posljedica 🙂

U slučaju da ste zainteresovani, pogledajte iskustva naših dosadašnjih studenata klikom ovde. 

Ukoliko niste iz Beograda, Akademija Vam je obezbedila smeštaj za polaznike kurseva i studente. Uslove smeštaja pogledajte klikom ovde.

POGLEDAJTE ŠTA SE RADI TOKOM SVIH PREDAVANJA NA KURSU:

PRVI ČAS:
Na prvom času polaznici kursa se upoznaju  sa materijalom za rad, sterilizacijom materijala (pinceta, česljica, makazica), kao i sa samim mestom za rad. Polovina časa se bazira na terijskom delu koji obuhvata bolesti kože, gradju kože kao i samu pripremu kože pre tretmana. Dok ostatak časa obuhvata praktični deo gde se uči kako izgleda pravilan oblik obrve, kako sme i kako ne sme da izgleda.
DRUGI ČAS:
Profesor na drugom času sa polaznicima ponavlja gradivo sa prvog časa i pokazuje na modelu pravilno lepljenje veštačkih dlaka na kožu ili prirodne dlake. Zatim se pokazuje koji je pravilan rast dlake što nam omogućava pravilno leplje istih.
TREĆI ČAS:
Na trećem času polaznici kursa rade ceo tretman sami na modelu uz pomoć profesora, tako da sam model mora biti upućen u održavanje obrva posle tretmana od strane polaznika, dok ga profesor dopunjava u slučaju da je nešto izostavio da kaže.
ČETVRTI ČAS:
Ovo je inače završni čas, tačnije ispit gde profesor ispituje polaznika kursa o celokupnoj teoriji nadogradnje obrva. Prvi deo ispita, bazira se na teorijskom delu, dok drugi deo ispita obuhvata praktični deo, gde polaznik kursa sam na modelu radi nadogradnju uz nadzor profesora. Nakon završetka tretmana, tačnije ispita, profesor ocenjuje polaznika kursa.

POGLEDAJ RASPORED ODRZAVANJA SLEDEĆEG KURSA

OVDE