Select Page

KURS NADOGRADNJE I EKSTENZIJE OBRVA - Budite prvi stručnjak novih metoda uz Akademiju Purity - USA

Nadogradnja obrva

Nadogradnja obrva i ekstenzija obrva

Industrija lepote svakodnevno napreduje. Pronalaze se nove supstance. Osmišljaju se novi tretmani za podmlađivanje, nove tehnike u estetici. Najnoviji i prvi put rađen u Srbiji, je metod koji upravo uvodi u Srbiju Akademija za estetiku i kozmetologiju “Purity” u saradnji sa Paolom Budimir – nadogradnja obrva i ekstenzija obrva.

Određene osobe ne žele trajnije metode iscrtavanja obrva, kao što su japansko iscrtavanje obrva ili čak trajna šminka. Idealno rešenje za privremeni prirodni izgled obrva je upravo  nadogradnja obrva i ekstenzija obrva sintetičkom dlakom. Nadogradnja obrva se vrši tako što se sintetičke dlake lepe za vaše obrve ili se lepe medicinskim lepkom direktno na kožu.

Ovim ekstenzijama mogu se dopuniti nedostaci obrva, ali se može i kompletno promeniti njihov oblik.

Ukoliko je reč o slabim i tankim obrvama, dužina trajanja tretmana je do dva sata. Pojedini tretmani mogu trajati i dosta kraće, oko sat vremena.

Nadogradnja obrva je revolucionarna tehnika na našim prostorima, te se savetuje svim estetičarima i kozmetičarima kao odličan način obogaćivanja ponude u salonima ali i svima koji žele da uđu u struku i nauče nove estetske tehnike.

Ekstenzije dolaze u više od šest boja, tako da je lako naći željenu nijansu. Ova tehnika se izučava na našoj Akademiji kao akademski kurs nadogradnja obrva.

Svaki polaznik Akademije stiče pravo na trajan popust pri kupovini proizvoda za metodu nadogradnja obrva kao i trajan popust na celokupni potreban asortiman za opremanje vlastitog salona ili salona gde namerava da se zaposli. Akademija za estetiku i kozmetologiju “Purity” takođe pomaže pri zapošljavanju svojih svršenih polaznika i direktno posreduje između polaznika i poslodavaca, besplatno.

Kurs nadogradnje i ekstenzije obrva ozvaničen je pozitivnim mišljenjem od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije rešenjem broj 1388/15.

Iza kvaliteta svakog akademskog kursa Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” stoji York Univerzitet, Kalifornija (SAD). Nakon završenog kursa stiče se pravo na međunarodno priznati sertifikat Akademije, a polazniku se dodeljuje i potvrda o pripadajućim poenima za sticanje bachelor diplome York Univerziteta. U slučaju da polaznik odluči da upiše studije za smer Estetičar-Kozmetičar ili Make Up Artist, kurs će biti priznat kao položen ispit i umanjiće se školarina u vrednosti ovog kursa.

Nadogradnja obrva je najnoviji hit u Srbiji u oblasti estetske nege.

NADOGRADNJA OBRVA – INTERVJU SA PAOLOM BUDIMIR

Nadogradnja obrva – intervju sa Paolom Budimir

Akademija: Šta te je tačno zainteresovalo da se počneš baviti nadogradnjom obrva?

Paola: Uvijek govorim da nema veće konture na licu od vlastitih obrva. One su najljepši okvir na vašem licu. Također je nevjerojatno koliko obrve utječu na covjekov izgled. Kao estetičar i makeup artist se svaki dan suočavam sa lošim obrvama. Više razloga utječe na izgled obrva, a to su razni problemi sa zdravljem poput bolesti štitne žlijezde, alopecije, razni poremećaji hormona, nedostatak vitamina, kožne bolesti, te prijasnji trend prečupavanja obrva. Mnoge žene su se zalijetale i čupale obrve do tanke linije što je dovelo do slabijeg rasta dlačica. 

Zaista smatram da je ova metoda, uz naogradnju kose i trepavica, revolucionarna.

Akademija: Je li istina da klijentkinje priželjkuju skoro duplo deblje obrve nego sto imaju?

Paola: Tako je. Mediji nam svakodnevno serviraju ljepotice iz showbiznisa poput Kim Kardashian, Care Delevingne i Selme Hayek koje su poznate po svojim prirodnim i gustim obrvama. Ne pratim trendove u svemu ali ovaj trend mi je zbilja drag jer su žene shvatile da je prirodno „in“. Većina mojih klijentica su zaposlene žene sa malo vremena za sebe. Sugestirala sam im da naprave ekstenzije obrva i trepavica te da im neće trebati šminka jer će im nadogradnje dovoljno upopuniti lice. Tako je i bilo. Ustanu iz kreveta, stave malo korektora i karmin i budu spremne za posao.

Akademija: Koliko traju ekstenzije obrva?

Paola: Ekstenzije obrva traju u prosjeku 2-4 nedelje. Znam da mnogima zvuči kratko ali na tržištu ne postoji jači lepak koji smije da se lijepi na obrve i kožu.

Recimo da stavimo lepak koji koristimo za nadogradnju trepavica na obrve – vaše obrve bi izgorile i dobili bi ste alergijsku reakciju. Puno cimbenika utječe na trajanje ekstenzija poput masne kože, lučenja sebuma, ljuštenje kože itd. Poenta je da pratite upute koje vam je dao vaš estetičar za dulje očuvanje nadogradnje.

Akademija: Kako čuvati nadograđene obrve?

Paola:  Obrve nemojte trljati i grubo se ophoditi prema njima. Vodootporne su što znači da se možete slobodno umivati i kupati. Kad ih sušite tapkajte peškirom, nemojte trljati. Izbjegavajte jake preparate koji sadržavaju alkohol. Dok skidate šminku zaobiđite vaše obrve. Ukoliko baš morate preći preko obrva, uradite to sa blagim sredstvom bez alkohola.

Akademija: Japanska metoda tetoviranja obrva ili nadogradnja obrva?

Paola: Zaista često pitanje 🙂 Ja sam iskreno za oba. Ali zar nije uvijek bolje da klijent ima izbor. Postoji dosta žena koje se boje tetovirati bilo šta pa tako i lice. Ekstenzije su dobra alternativa za klijenta koji ima posebnu priliku ili ide na more. Japanska metoda se ne preporuča ljeti na suncu, te se ne smije jedan period na javna kupališta. Ipak je to rana koja mora da zacijeli. 

Akademija: Šta ako klijent ima svetle obrve, a crta ih svaki dan u tamniju boju?

Paola: Nikakav problem. Postoje posebne farbe za obrve kojim ofarbamo obrve prije nadogranje. Zatim biramo nijansu ekstenzija po ofarbanim obrvama.

Akademija: Koliki je spektar boja ekstenzija?

Paola: Za svaku boju kose postoji boja ekstenzija. Čak i za crvenokose. Od crne, tamno smeđe, svijetlo smeđe, plave, zlatne, crvene, mahagoni itd.Veliki je izbor.

Akademija: Kako izgleda tretman?

Paola: Relaksirajuće. Prvo sa klijentom razgovaram o obliku i zeljama. Nakon toga klijent legne na udoban krevet, pustim muziku i za klijenta kreće odmor, a za mene rad. Tretman u prosjeku traje sat i po, ovisno o stanju obrva. Ja osobno volim da klijent kod sebe ima ogledalo da u svakom trenu može pogledati kako napreduje proces. Često klijent promijeni mišljenje i ipak ne želi zaobljeni početak nego kockasti. Zato i volim ekstenzije obrva sto u svakom trenutku mozete dodati i odvaditi dlačice bez posljedica 🙂

U slučaju da ste zainteresovani, pogledajte iskustva naših dosadašnjih studenata klikom ovde. 

Ukoliko niste iz Beograda, Akademija nudi smeštaj za polaznike kurseva i studente. Uslove smeštaja pogledajte klikom ovde.

POGLEDAJTE ŠTA SE RADI TOKOM SVIH PREDAVANJA NA KURSU:

PRVI ČAS:
Na prvom času polaznici kursa se upoznaju  sa materijalom za rad, sterilizacijom materijala (pinceta, česljica, makazica), kao i sa samim mestom za rad. Polovina časa se bazira na teorijskom delu koji obuhvata bolesti kože, građu kože kao i samu pripremu kože pre tretmana. Dok ostatak časa obuhvata praktični deo gde se uči kako izgleda pravilan oblik obrve, kako sme, a kako ne sme da izgleda.
DRUGI ČAS:
Profesor na drugom času sa polaznicima ponavlja gradivo sa prvog časa i pokazuje na modelu pravilno lepljenje veštačkih dlaka na kožu ili prirodne dlake. Zatim se pokazuje koji je pravilan rast dlake što nam omogućava pravilno leplje istih.
TREĆI ČAS:
Na trećem času polaznici kursa rade ceo tretman sami na modelu uz pomoć profesora, tako da sam model mora biti upućen u održavanje obrva posle tretmana od strane polaznika, dok ga profesor dopunjava u slučaju da je nešto izostavio da kaže.
ČETVRTI ČAS:
Ovo je inače završni čas, tačnije ispit gde profesor ispituje polaznika kursa o celokupnoj teoriji nadogradnje obrva. Prvi deo ispita, bazira se na teorijskom delu, dok drugi deo ispita obuhvata praktični deo, gde polaznik kursa sam na modelu radi nadogradnju uz nadzor profesora. Nakon završetka tretmana, tačnije ispita, profesor ocenjuje polaznika kursa.

 

POGLEDAJ RASPORED ODRZAVANJA SLEDEĆEG KURSA

Nastavni plan:

Pravilnik o radu u salonu propisan od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

– Osnovi dermatologije

– Građa i oblici obrva

– Pribor i materijali za nadogradnju i ekstenziju obrva

– Higijena i bolesti kože

– Metode i tehnike lepljenja

– Metode i tehnike ekstenzije dlaku po dlaku

– Metode i tehnike savremenih trendova nadogradnje

– Fantasy

– Odnos prema klijentu