Select Page

Kurs specijalnih kozmetičkih tretmana - USA

Briga o lepoti je zanimanje koje je uvek na ceni i uvek će biti traženo. Kurs specijalnih kozmetičkih tretmana namenjen je svima onima koji žele da usavršavaju svoje početničko znanje iz oblasti estetike i kozmetologije i postanu profesionalci.

KURS SPECIJALNIH KOZMETIČKIH TRETMANA

Kurs specijalnih kozmetičkih tretmana podeljen je u dva dela odnosno na dva semestra. Kurs specijalnih kozmetickih tretmana predstavlja nadogradnju na stečeno znanje iz kozmetičkog kursa (primenjena kozmetologija I i II). Kurs specijalnih kozmetičkih tretmana mogu pohađati samo kozmetičari ili kandidati koji su položili primenjenu kozmetologiju I i II (tj. završili kurs za kozmetičara).

Kurs specijalnih kozmetičkih tretmana predstavlja dva predmeta na drugoj godini studija, na smeru Estetičar –  Kozmetičar. Kurs specijalnih kozmetičkih tretmana sastoji se od 3 časa predavanja i vežbi i 4 časa praktične nastave u trajanju od 26 nedelja (6 meseci), ukupno 182 časa.

Kozmetika, oprema i ostala sredstva za praktičnu nastavu su obezbeđeni. Kurs za kozmetičara na Akademiji Purity koristi najsavremeniju nanotehnološku kozmetiku Purity tokom nastave. Polaznicima kursa za kozmetičara obezbeđeni su trajni i specijalni popusti na kupovinu celog asortimana Purity kozmetike.

Iza kvaliteta svake obuke Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” stoji York Univerzitet, Kalifornija (SAD). Nakon završenog kursa stiče se pravo na međunarodno priznati sertifikat Akademije, a polazniku se dodeljuje i potvrda o pripadajućim poenima za sticanje diplome York Univerziteta. U slučaju da polaznik odluči da upiše studije na smeru Estetičar – Kozmetičar, kurs će biti priznat kao položen ispit.

U slučaju da ste zainteresovani, pogledajte iskustva naših dosadašnjih studenata klikom ovde. 

Ukoliko niste iz Beograda, Akademija nudi smeštaj za polaznike kurseva i studente. Uslove smeštaja pogledajte klikom ovde.

Sadržaj kursa

PRVI SEMESTAR

1. Anamneza. 2. Dijagnostičke metode određivanja stepena suve kože. 3. Dijagnostičke metode za merenje kvaliteta kože. Kvantna analiza kože. 4. Dehidrirana koža, patogeneza, klinička slika, vrste & purity 5. Estetsko tretiranje dehidracije. & purity 6. Elektroterapija. 7. Kozmetologija i lečenje dehidracije. & purity 8. Savremene metode i rezultati u borbi protiv starenja, dehidracije. & purity 9. Starenje.

9. Tretman problematične i aknozne kože & purity 10. Slobodni radikali. 11. Anti aging tretmani kože. & purity

12. Tretman za izbeljivanje kože

12. Limfna masaža, implementacije i rezultati. 13. Termoterapija

DRUGI SEMESTAR

14. Primena ultrazvuka u kozmetičke svrhe. 15. Krioterapija, dejstvo i primena tehnika u estetici. 16. Principi i posebni uslovi primene lasera. 17. Tipovi lasera. 18. Primena lasera u kozmetičke svrhe. 19. Svetlosna terapija.

20. Mezoterapija

21. Botox i alternative botox-u

22. Fileri

23. Dermoroleri

24. Kiseonik tretman

25. Tretmani za masku kožu