Select Page

OBUKA ZA PRIMENU POSTUPAKA MIKROBLEJDINGA (JAPANSKO ISCRTAVNJE OBRVA)

Budite u dosluhu sa potražnjom tržišta sa Akademijom Purity

Akreditovan kod Agencije za kvalifikacije Vlade Republike Srbije rešenjem broj:  610-04-120/2020/4, 28.04.2021.

 

Trenutno najpopularnija metoda trajne šminke je japansko iscrtavanje obrva, tzv. japanska metoda.

Da bismo našim studentima i polaznicima kurseva omogućili da budu u toku sa potražnjom u svetu estetike, uveli smo kurs japanskog iscrtavanja obrva.

Japansko iscrtavanje dolazi iz istočnih zemalja. Ovo trajno oblikovanje obrva  ima višestruke prednosti u odnosu na trajnu šminku obrva poznatu kao ”tribal”. U ovoj metodi se ne koristi mašinica već specijalne oštrice (blades) kojima se boja unosi plitko pod kožu u formi dlačica i zato umesto flomaster efekta dobijamo efekat prirodnog izgleda obrva. S obzirom da se boja ubacuje plitko pod kožu i da nije trajna više godina kao kod tribala ne postoji mogućnost prelaska boje u crvene ili sivo zelene nijanse.

Japanskom metodom iscrtavanja obrva dobijaja se potpuno prirodan izgled upravo iz razloga jer se ne popunjava cela forma već se iscrtavaju tanke i zakrivljene dlačice u prirodnom smeru rasta vaših obrva. Do skoro je postojo samo jedan oblik trajne šminke poznat kao “tribal” gde se mašinicom popunjavala cela forma obrve. Takve obrve su ostavljale utisak večernje šminke, delovale su prenaglašeno i neprirodno.

Kurs japanskog iscrtavanja obrva traje dva meseca, i sastoji se od 20 sati teorijskog dela i 90 sati praktičnog dela.. Kurs japanskog iscrtavanja obrva vode stručni kadrovi Akademije za estetiku i kozmetologiju Purity, koji su obučeni i ovlašćeni za držanje nastave za ovu specifičnu estetsku intervenciju i poseduju međunarodne sertifikate. Birani su u zvanje profesora estetskih intervencija na Fakultetu za medicinsku kozmetiku u Tel Avivu, čiji je Akademija Purity predstavnik za jugoistočnu Evropu.

Kada kandidat završi kurs japanskog iscrtavanja obrva, stiče trajan popust na kupovinu celokupne opreme potrebne za rad japanskog iscrtavanja obrva.

Kurs japanskog iscrtavanja obrva ozvaničen je pozitivnim mišljenjem od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije rešenjem broj 1388/15.
 
Iza kvaliteta svake obuke Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” stoji York Univerzitet, Kalifornija (SAD). Nakon završenog kursa stiče se pravo na međunarodno priznati sertifikat Akademije, a polazniku se dodeljuje i potvrda o pripadajućim poenima za sticanje diplome York Univerziteta. U slučaju da se polaznik odluči da upiše studije za Make Up Artista ili Estetičar – Kozmetičar, kurs će biti priznat kao položen ispit.

U slučaju da ste zainteresovani, pogledajte iskustva naših dosadašnjih studenata klikom ovde. Ukoliko niste iz Beograda, Akademija je obezbedila smeštaj za polaznike kurseva i studente. Uslove smeštaja pogledajte klikom ovde.

1. POGLEDAJTE ŠTA UČIMO NA PRVOM ČASU

2. POGLEDAJTE ŠTA UČIMO NA DRUGOM ČASU

3.POGLEDAJTE ŠTA UČIMO NA TREĆEM ČASU 

4. POGLEDAJTE ŠTA UČIMO NA ČETVRTOM ČASU

POGLEDAJTE ŠTA SE SVE RADI TOKOM PREDAVANJA NA KURSU:

PRVI ČAS

Na prvom času polaznici kursa japanskog iscrtavanja obrva uče šta je japansko iscrtavanja obrva, šta je tetovaža, istorijat i značenje. Uče o sličnostima i razlikama mašinice za klasično tetoviranje i nožića za japansko iscrtavanje. Uče o higijeni, procesu sterilizacije materijala, pripreme prostora za rad, građi kože. Prolazi se uvod u dermatologiju, bolesti kože, teorija boja IV generacije, proporcije za iscrtavanje, psihologija kllijenata, bol i etički pristup profesiji i dermatest.

DRUGI ČAS
Polaznici kursa na drugom času vežbaju iscrtavanje na veštačkoj koži.

TRECI ČAS
Polaznici kursa primenjuju stečeno znanje i tehniku vežbajući na modelima.

ČETVRTI ČAS

Polaznici samostalno primenjuju tehniku na modelima.

+2 školska časa predviđena za proveru znanja i veština

INFORMACIJE O DATUMU POČETKA KURSA I RASPOREDU

NASTAVI! Upiši kurs japanskog senčenja obrva MICROSHADING

kurs japanskog sencenja obrva microshading

Nastavni plan:

Pravilnik o radu u salonu propisan od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

– Japansko iscrtavanje obrva – definisanje

– Tetovaža, istorijat i značenje

– Mašinica za klasično tetoviranje i nožić za japansko – sličnosti i razlike

– Higijena

– Proces sterilizacije materijala

– Priprema prostora za rad

– Građa kože, uvod u dermatologiju

– Bolesti kože

– Teorija boja

– Boje IV generacije

– Proporcije za iscrtavanje

– Psihologija klijenta

– Bol

– Etički pristup profesiji

– Dermatest

– Praktična nastava