KURS ANTICELULIT PROGRAMA

KURS ANTICELULIT PROGRAMA ili Akademski kurs za profesionalno bavljenje anticelulit tretmanima Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” nudi najkompletniju obuku za sve one koji žele da se profesionalno bave masažom.

Kompletan Kurs anticelulit programa zasniva se na praktičnoj obuci, u malim grupama polaznika, uz stručno mentorstvo. Nastavu vode dva profesora i to doktor nauka i diplomirani wellness i spa terapeut. Bez obzira na praktični pristup obuke, polaznici dobijaju svo potrebno teorijsko znanje o osnovama anatomije, fiziologije, patologije i samim tretmanima, dakle sve što je potrebno za uspešno bavljenje ovom profesijom.

Kurs traje dva meseca, 32 časa teorijskog i 32 časa praktičnog dela.

Aromaterapeutski preparati, oprema i ostala sredstva za praktičnu nastavu su obezbeđeni. Svaki polaznik Akademije stiče pravo na trajan popust pri kupovini proizvoda za usluge masaže kao i trajan popust na celokupni potreban asortiman za opremanje vlastitog salona ili salona gde namerava da se zaposli. Akademija za estetiku i kozmetologiju “Purity” takođe pomaže pri zapošljavanju svojih svršenih polaznika i direktno posreduje između polaznika i poslodavaca, besplatno.

Iza kvaliteta svake obuke Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” stoji York Univerzitet, Kalifornija (SAD). Nakon završenog kursa stiče se pravo na međunarodno priznati sertifikat Akademije, a polazniku se dodeljuje i potvrda o pripadajućim poenima za sticanje diplome York Univerziteta. U slučaju da polaznik odluči da upiše studije na smeru Estetičar-Kozmetičar, kurs će biti priznat kao položen ispit.

U slučaju da ste zainteresovani, pogledajte iskustva naših dosadašnjih studenata klikom ovde. 

Ukoliko niste iz Beograda, Akademija nudi smeštaj za polaznike kurseva i studente. Uslove smeštaja pogledajte klikom ovde.

POGLEDAJTE ŠTA SE RADI TOKOM SVIH PREDAVANJA NA KURSU:

1.ČAS
Na prvom času kursa anticelulit programa uči se o pojmu celulita, uzroku i nastanku. Takođe i o kontraindikacijama, zatim na koji način da odredimo da li je anticelulit masaža pogodna za osobu koja želi da se masira. Polaznici se obučavaju sa planom i programom ishrane koji se sastavlja na osnovu stanja celulita i ukoliko klijent ima problem gojaznosti.
2. ČAS
Na drugom času polaznik se upoznaje sa tehnikom masaže, na koji način se izvodi, pravilnim doziranjem pritiska, pravilnim izvođenjem pokreta i pravilnim postavljenjem svog tela dok se masaža izvodi. Limfna drenaža je sastavni deo anticelulit masaže. Polaznik se upoznaje sa definicijom limfne drenaže, čemu je namenjena, indikacijama, kontraindikacijma i načinom izvođenja limfne drenaže.
3. ČAS
Na trećem času polaznici se obučavaju za rad na aparatima koji se takođe kombinuju sa anticelulit masažom, elektrostimulacijom i programima na istom aparatu, pravilnim postavljanjem elektoroda na regije zahvaćene celulitom. Upoznavanje sa ultrazvučnim aparatom i čemu je namenjen.
4. ČAS
Na cetvrtom casu poloznici se obucavaju upotrebnom toplotnih procedura u anticelulit tretmanima. Definicija parafanga , indikacijama i upotreba.
5. ČAS
Polaznik se obučava za rad sa mezopen aparatom (mezoterapija). Uči se upotreba preparata i na koji način se taj preparat unosi dublje u kožu.
6. ČAS
Upoznavanje polaznika sa aparatom vibroliza, funkcija aparata i pravilnim korišćenjem.
7. ČAS
Polaznici uvežbavaju celokupuni anticelulit program
8. ČAS
Na osmom času polaznici završavaju sa kompletnom obukom. Na ovom času polažu se praktični i teorijski deo ispita.

NASTAVNI PLAN KURSA

– Pojam celulita i uzroci nastanka

– Dijagnostikovanje tipa celulita

– Ishrana

– Tehnike anticelulit masaže

– Limfna drenaže

– Nehirurške metode – Lipoliza

– Upotreba elektrostimulatora i programi elektrostimulacije

– Ultrazvučni anticelulit tretmani 

– Parafango anticelulit tretmani

– Toplo i hladno pakovanje

– Mezopen uklanjanje celulita (mezoterapija celulita)

– Vibroliza

DATUM POČETKA KURSA I DANI ODRŽAVANJA

SAZNAJ OVDE