+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Ultrazvučna špatula

Ultrazvučna špatula

Jedna od novijih procedura u okviru današnjih kozmetičkih tretmana jeste ultrazvučno čišćenje lica u kome je gavni alat upravo ultrazvučna špatula. Ova metoda može biti samostalna ili u okviru bilo kog kozmetičkog tretmana. Ukoliko se radi samostalno možemo postići sledeće efekte :

  • čišćenje površinskog sloja kože
  • izvlačenje mitisera i sebuma iz pora
  • glačanje kože (ujednačen ten)
  • unošenje aktivnih ampula u kožu

Prednost ultrazvučne špatule je ta što olakšava i skraćuje vreme klasičnog tretmana, čini ga manje bolnim i prijatnim po klijenta. Pri izvlačenju mitisera ultrazvukom koža reaguje blagim crvenilom koje nestaje nakon pola sata ili već nakon maske. Takođe, ukoliko unosite aktivne supstance ovim putem, možete biti sigurni da je koža upila veću dozu sastojaka za razliku od unošenja utrljavanjem ili masažom. Kome se preporučuje tretman ultrazvučnom špatulom?

 

  • Svim osobama koje su osetljive na komedoekspresiju mitisera ručno, preporučujemo ovaj tretman, kao i koži koja burno reaguje na ručno istiskivanje.
  • Osobe koje žele „blic efekat” na svojoj koži pre nekog bitnog događaja, a razlog tome je taj što koža odmah bude lepša, jedrija, zdravijeg izgleda.
  • Osobe koje nemaju vremena za tretmane koji traju dugo, a žele isti efekat
  • Osobe koje redovno rade na održavanju i nezi kože (kao dopunska procedura)

Piling se izvodi na mehanički način. Ultrazvučna špatula emituje više desetina hiljada vibracija u sekundi, a prilikom dodira vlažne kože ultrazvučnom špatulom voda se raspršava. Pomoću učestalih serijskih vibracija od 30000 u minuti, kapljice vode, kao mikroeksplozije, pomažu uklanjanje mrtve kože i nečistoću sa lica. Korišćenjem hidroabrazije u klasičnom tretmanu lica, istiskivanje mitisera postaje lakše, a smanjuju se i upalni procesi. Upotreba aparata pospešuje prirodno pražnjenje komedona.

Funkcija – poboljšanje tonusa kože, ubacivanje aktivnih supstanci

Pošto se na koži koja je očišćena od mitisera, mrtvih ćelija i nečistoća, povećava oksigenizacija, povećava se i propustljivost kapilara. Ovo stanje kože je preduslov za pravilno upravljanje kožnih oboljenja povezanih sa starenjem. Zbog mikromasaže, koja je rezultat ultrazvučnih vibracija, povećava se razmena materija i stimuliše se limfna cirkulacija, tako da se aktivne supstance laše prodiru u dublje lojeve kože.

Funkcija – Lifting

Na delovima lica gde je epidermis izuzetno tanak, npr. predeo oko očiju i usana, funkcija liftinga popravlja tonus kože, zahvaljujući nežnim preciznim ultrazvučnim talasima, pri čemu se povećava apsorbcija aktivnih supstanci. Kod ove funkcije se preporučuje smer kretanja od očiju nadalje.

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR, MAKEUP ARTIST ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

KLIKNI OVDE

SAZNAJTE VIŠE O PREPARATIMA ZA ZAŠTITU OD SUNCA

preparati za zaštitu od sunca

KLIKNI OVDE