Select Page

OBUKA ZA PRIMENU POSTUPKA TRETMANA LICA KOZMETIČKIM APARATOM ULTRAZVUČNA ŠPATULA

Akreditovan kod Agencije za kvalifikacije Vlade Republike Srbije rešenjem broj: 610-04-035/2021/3, 26.08.2021.  

Jedna od novijih procedura u okviru današnjih kozmetičkih tretmana jeste ultrazvučno čišćenje lica u kome je gavni alat upravo ultrazvučna špatula. Ova metoda može biti samostalna ili u okviru bilo kog kozmetičkog tretmana. Ukoliko se radi samostalno možemo postići sledeće efekte :

  • čišćenje površinskog sloja kože
  • izvlačenje mitisera i sebuma iz pora
  • glačanje kože (ujednačen ten)
  • unošenje aktivnih ampula u kožu

Prednost ultrazvučne špatule je ta što olakšava i skraćuje vreme klasičnog tretmana, čini ga manje bolnim i prijatnim po klijenta. Pri izvlačenju mitisera ultrazvukom koža reaguje blagim crvenilom koje nestaje nakon pola sata ili već nakon maske. Takođe, ukoliko unosite aktivne supstance ovim putem, možete biti sigurni da je koža upila veću dozu sastojaka za razliku od unošenja utrljavanjem ili masažom. Kome se preporučuje tretman ultrazvučnom špatulom?

 

  • Svim osobama koje su osetljive na komedoekspresiju mitisera ručno, preporučujemo ovaj tretman, kao i koži koja burno reaguje na ručno istiskivanje.
  • Osobe koje žele „blic efekat” na svojoj koži pre nekog bitnog događaja, a razlog tome je taj što koža odmah bude lepša, jedrija, zdravijeg izgleda.
  • Osobe koje nemaju vremena za tretmane koji traju dugo, a žele isti efekat
  • Osobe koje redovno rade na održavanju i nezi kože (kao dopunska procedura)

Ovaj kurs se sastoji od 10 sati teorijskog dela i 50 sati praktičnog dela.

Piling se izvodi na mehanički način. Ultrazvučna špatula emituje više desetina hiljada vibracija u sekundi, a prilikom dodira vlažne kože ultrazvučnom špatulom voda se raspršava. Pomoću učestalih serijskih vibracija od 30000 u minuti, kapljice vode, kao mikroeksplozije, pomažu uklanjanje mrtve kože i nečistoću sa lica. Korišćenjem hidroabrazije u klasičnom tretmanu lica, istiskivanje mitisera postaje lakše, a smanjuju se i upalni procesi. Upotreba aparata pospešuje prirodno pražnjenje komedona.

Funkcija – poboljšanje tonusa kože, ubacivanje aktivnih supstanci

Pošto se na koži koja je očišćena od mitisera, mrtvih ćelija i nečistoća, povećava oksigenizacija, povećava se i propustljivost kapilara. Ovo stanje kože je preduslov za pravilno upravljanje kožnih oboljenja povezanih sa starenjem. Zbog mikromasaže, koja je rezultat ultrazvučnih vibracija, povećava se razmena materija i stimuliše se limfna cirkulacija, tako da se aktivne supstance laše prodiru u dublje lojeve kože.

Funkcija – Lifting

Na delovima lica gde je epidermis izuzetno tanak, npr. predeo oko očiju i usana, funkcija liftinga popravlja tonus kože, zahvaljujući nežnim preciznim ultrazvučnim talasima, pri čemu se povećava apsorbcija aktivnih supstanci. Kod ove funkcije se preporučuje smer kretanja od očiju nadalje.

Kurs za tretman ultrazvučne šaptule – Iza kvaliteta svake obuke Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” stoji York Univerzitet, Kalifornija (SAD). Nakon završenog kursa stiče se pravo na međunarodno priznati sertifikat Akademije, a polazniku se dodeljuje i potvrda o pripadajućim poenima za sticanje diplome York Univerziteta. U slučaju da se polaznik odluči da upiše studije na smeru Estetičar – Kozmetičar, kurs će biti priznat kao položen ispit.

U slučaju da ste zainteresovani, pogledajte iskustva naših dosadašnjih studenata klikom ovde. 

Ukoliko niste iz Beograda, Akademija nudi smeštaj za polaznike kurseva i studente. Uslove smeštaja pogledajte klikom ovde.

Nastavni plan

– Pravilnik o radu u salonu propisan od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

– Osnovi dermatologije

– Tipovi kože

– Indikacije i kontraindikacije

– Tretiranje kože sa proširenim porama

– Tretiranje hiperpigmentisane kože

– Tretiranje dehidrirane kože

– Tretiranje zrele kože

– Tretiranje kuperozne kože I rozacee

– Prilagođavanje tretmana ostalim tipovima kože

– Upotreba seruma po tipu i stanju kože

–  Upotreba maski

– Upotreba krema

– Pravilna upotreba programa ultrazvučnom špatulom

– Saveti za kućnu negu

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR, MAKEUP ARTIST ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

SAZNAJTE VIŠE O PREPARATIMA ZA ZAŠTITU OD SUNCA

preparati za zaštitu od sunca