Select Page

OBUKA ZA PRIMENU POSTUPKA ŠIJACU MASAŽE

Zanimanje koje kada naučite nikada ne možete biti nezaposleni. Razmšljajte pametno!

Akreditovan kod Agencije za kvalifikacije Vlade Republike Srbije rešenjem broj: 610-04-023/2021/3, 29.09.2021.

Kurs SHIATSU masaže ili Akademski kurs šiacu masaže se održava u:

Beogradu klikni za informacije

Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” nudi najkompletniju obuku za sve one koji žele da se profesionalno bave masažom.

Šta je shiatsu masaža?

SHIATSU je japanska kovanica, nastala od dve reči SHI – što znači prst i ATSU – što znači pritisak. Meridijani su kao zatvoreni kanali kojima teče voda, a voda koja teče je životna energija. Tako je i sa našim organizmom. Blokade u našem organizmu mogu se osetiti kao stagnacija u telu, gde je “ puna “ strana višak energije, bol ili nelagodnost, a “ prazna “ strana manjak energije, slabost ili apatija. Ako do ovoga dodje naš organizam pati i bolestan je. Nedovoljan tok KI unutar tela manifestuje se umorom, fizičkim bolom, depresijom, emocionalnom uznemirenošću, ukočenošću, glavoboljama i mnogim drugim problemima. Za korekciju ovih neuravnoteženosti koriste se različite tehnike SHIATSU-a. Duž meridijana nalaze se specifične energetske tačke, koje se nazivaju TSUBO, gde je KI najaktivnija. Na tim mestima blokade se najjasnije osećaju i tu se energija može osloboditi.Ovi dodiri nisu nešto što se uči, već je to nesto instinktivno. Nešto što dolazi iz dubine duše. Pažljiv dodir primenjen u Shiatsu-u pomaže kao okidač u procesu samoizlečenja. Shiatsu masaže je najdelotvornija ako se uspostavi poverenje izmedju terapeuta i klijenta. Sa poverenjem, klijent se moze opustiti, i u takvom stanju telo nije više u grču. Zbog duboke relaksacije tokom Shiatsu tretmana i zbog stimulisanja celog organizma, dolazi i do različitih reakcija organizma na tretman.Većina ljudi će osetiti blagodeti Shiatsu masaže. Shiatsu masaža je dinamička izmena energije na mnogo različitih nivoa. Cilj Shiatsu masaže je uvek isti, stvoriti fizičku, mentalnu i duhovnu ravnotežu organizma. Shiatsu masaža se radi preko odeće na podu. Izvodi se blagim pritiscima prstiju, dlanovima ruku, laktovima, kolenima i stopalima. Telo se isteže i na taj način se olobadja put prolaska energije. Broj tretmana zavisi od problema klijenta. Ako je energija veoma neefikasna potreban je već broj tretmana.

Kompletan Kurs za shiatsu masažu zasniva se na praktičnoj obuci, u malim grupama polaznika uz stručno mentorstvo. Nastavu vode dva profesora i to doktor nauka i diplomirani wellness i spa terapeut. Bez obzira na praktični pristup obuke, polaznici dobijaju svo potrebno teorijsko znanje, o osnovama anatomije, fiziologije, patologije i samim tretmanima, dakle sve što je potrebno za uspešno bavljenje ovom profesijom.

Ovaj kurs se sastoji od 24 sati teorijskog dela i 96 sati praktičnog dela.

Iza kvaliteta svakog akademskog kursa Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” stoji York Univerzitet, Kalifornija (SAD). Nakon završenog kursa stiče se pravo na međunarodno priznati sertifikat Akademije, a polazniku se dodeljuje i potvrda o pripadajućim poenima za sticanje bachelor diplome York Univerziteta. U slučaju da polaznik odluči da upiše studije na smeru Estetičar-Kozmetičar ili Wellness i Spa terapeut, kurs će biti priznat kao položen ispit i umanjiće se školarina u vrednosti ovog kursa.

U slučaju da ste zainteresovani, pogledajte iskustva naših dosadašnjih studenata klikom ovde. 

Ukoliko niste iz Beograda, Akademija nudi smeštaj za polaznike kurseva i studente. Uslove smeštaja pogledajte klikom ovde.

Nastavni plan:

– Istorija shiatsu masaže
– Vrste izvodjenja shiatsu masaže
– Indikacije i kontraindikacije shiatsu masaže
– Energetski kanali- meridijani
– Anatomija velikih mišićnih grupa
– Odnos terapeut-klijent

Pogledajte datum početka i raspored održavanja kursa