+381607237853 akademija.purity@gmail.com

DERMAPEN - rešenje za hiperpigmentaciju kože, fine linije i bore

Dermapen

 Dermapen je aparat koji radi na principu mikroiglica. Dermapen je procedura kojom se stimuliše stvaranje kolagena i omogućava bolja apsorpcija aktivnih supstanci. Dermapenom se tretiraju različiti problemi. Mogu se tretirati fine linije i bore i duboke bore. Takođe se mogu tretirati ožiljci – od akni, hirurški ožiljici i prosttraumatski ožiljci. Dermapen uspešno tretira i strije i hiperpigmentacije. Ovim aparatom se postiže efikasno zatezanje i podmlađivanje kože. Rad sa dermapenom uče studenti na smeru Estetičar-kozmetičar.

 

Dermapen kao rezultat daje neuporedivo bolju indukciju kolagena u odnosu na druge injekcione metode. U toku izvođenja samog tretmana Dermapen aparatom koji pravi do 1300 mikrouboda u sekundi, stimulišemo proizvodnju kolagena i elastina. Ovaj aparat podstiče urođenu sposobnost kože da se samostalno regeneriše kao odgovor na mikrotraume. Takođe, u sklopu tretmana, a u zavisnosti od indikacija koristimo specijalne koktele za dermapen, koji zahvaljujući aparatu prodiru u odgovarajući sloj kože i maksimalno se iskorišćavaju. Mikroiglice stvaraju mnogobrojna mehanička oštećenja na tretiranom delu. Na ovaj način se koristi mehanizam samozaceljanja kože, te dovodi do povećanja proizvodnje fibroblasta (ćelija vezivnog tkiva koja ima gradivnu ulogu), koji se pretvara u  kolagen i elastin koji se vezuje za stari kolagen u koži. Uz pomoć mikroiglica pravimo sterilne kanale u koži i putem tih kanala možemo ubrizgati sterilne supstance na odgovarajuću dubinu pri čemu ostvarujemo vidljive i trajne rezultate. Ovi mikrokanali se spontano zatvaraju posle sat vremena. Reakcija kože na mikrotraume jeste stvranje kolagena i elastina prvog stepena koji se vezuje za već postojeći (stari) kolagen trećeg stepena. Koža postaje deblja, zategnutija, zdravija i podmlađena.

Dermapen aparatom postižemo odlične rezultate u tretiranju ožiljaka, strija, hiperpigmentacija, bora i opuštene kože. Tretirane regije su blago crvene, što predstavlja poželjnu reakciju i brzo se povlači. Prvi efekti tretmana se vide nakon nekoliko dana, a kako vreme prolazi efekti su sve bolji. Koža postaje jedrija, zategnutija, sa manje bora, boljim tonusom, sa manje vidljivim strijama, ožiljcima i flekama. Klijent na fotografijama ima izražen problem sa hiperpigmentacijama na koži. Za rešenje takvog problema koristimo specijalan serum age marks lighter. 

POGLEDAJTE VIŠE O SMERU ESTETIČAR-KOZMETIČAR

_MG_6573

OVDE

POGLEDAJTE JEDNO OD PREDAVANJA KOJA POHAĐAJU STUDENTI SMERA ESTETIČAR-KOZMETIČAR

DSCN6347

OVDE