Select Page

OBUKA ZA PRIMENU POSTUPAKA TRETMANA KOZMETIČKIM DERMA PENOM

Akreditovan kod Agencije za kvalifikacije Vlade Republike Srbije rešenjem broj: 610-04-026/2021/3, 26.08.2021.

Derma pen je aparat koji radi na principu mikroiglica. Derma pen je procedura kojom se stimuliše stvaranje kolagena i omogućava bolja apsorpcija aktivnih supstanci. Dermapenom se tretiraju različiti problemi. Mogu se tretirati fine linije i bore i duboke bore. Takođe se mogu tretirati ožiljci – od akni, hirurški ožiljici i prosttraumatski ožiljci. Dermapen uspešno tretira i strije i hiperpigmentacije. Ovim aparatom se postiže efikasno zatezanje i podmlađivanje kože. Rad sa dermapenom uče studenti na smeru Estetičar-kozmetičar.

Ovaj kurs se sastoji od 10 sati teorijskog dela i 30 sati praktičnog dela.

Derma pen kao rezultat daje neuporedivo bolju indukciju kolagena u odnosu na druge injekcione metode. U toku izvođenja samog tretmana Dermapen aparatom koji pravi do 1300 mikrouboda u sekundi, stimulišemo proizvodnju kolagena i elastina. Ovaj aparat podstiče urođenu sposobnost kože da se samostalno regeneriše kao odgovor na mikrotraume. Takođe, u sklopu tretmana, a u zavisnosti od indikacija koristimo specijalne koktele za dermapen, koji zahvaljujući aparatu prodiru u odgovarajući sloj kože i maksimalno se iskorišćavaju. Mikroiglice stvaraju mnogobrojna mehanička oštećenja na tretiranom delu. Na ovaj način se koristi mehanizam samozaceljanja kože, te dovodi do povećanja proizvodnje fibroblasta (ćelija vezivnog tkiva koja ima gradivnu ulogu), koji se pretvara u  kolagen i elastin koji se vezuje za stari kolagen u koži. Uz pomoć mikroiglica pravimo sterilne kanale u koži i putem tih kanala možemo ubrizgati sterilne supstance na odgovarajuću dubinu pri čemu ostvarujemo vidljive i trajne rezultate. Ovi mikrokanali se spontano zatvaraju posle sat vremena. Reakcija kože na mikrotraume jeste stvranje kolagena i elastina prvog stepena koji se vezuje za već postojeći (stari) kolagen trećeg stepena. Koža postaje deblja, zategnutija, zdravija i podmlađena.

Dermapen aparatom postižemo odlične rezultate u tretiranju ožiljaka, strija, hiperpigmentacija, bora i opuštene kože. Tretirane regije su blago crvene, što predstavlja poželjnu reakciju i brzo se povlači. Prvi efekti tretmana se vide nakon nekoliko dana, a kako vreme prolazi efekti su sve bolji. Koža postaje jedrija, zategnutija, sa manje bora, boljim tonusom, sa manje vidljivim strijama, ožiljcima i flekama. Klijent na fotografijama ima izražen problem sa hiperpigmentacijama na koži. Za rešenje takvog problema koristimo specijalan serum age marks lighter. 

Iza kvaliteta svake obuke Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” stoji York Univerzitet, Kalifornija (SAD). Nakon završenog kursa stiče se pravo na domaće i međunarodno priznati sertifikat Akademije, a polazniku se dodeljuje i potvrda o pripadajućim poenima za sticanje diplome York Univerziteta. U slučaju da se polaznik odluči da upiše studije na smeru Estetičar – Kozmetičar, kurs će biti priznat kao položen ispit. I svakako postaćete veoma uspešan kozmetičar, posebno ukoliko nastavite školovanje na naprednom kursu.

U slučaju da ste zainteresovani, pogledajte iskustva naših dosadašnjih studenata klikom ovde. 

Ukoliko niste iz Beograda, Akademija nudi smeštaj za polaznike kurseva i studente. Uslove smeštaja pogledajte klikom ovde.

INFORMACIJE O DATUMU POČETKA KURSA I RASPOREDU ČASOVA

POGLEDAJTE VIŠE O SMERU ESTETIČAR-KOZMETIČAR

_MG_6573

POGLEDAJTE JEDNO OD PREDAVANJA KOJA POHAĐAJU STUDENTI SMERA ESTETIČAR-KOZMETIČAR

DSCN6347