Select Page

ODELJENJE AKADEMIJE PURITY U SARAJEVU

Za informacije i rezervacije mesta za kurseve u Sarajevu pozovite

Rok za upis na kurseve u Sarajevu do 21.01.2022.

RASPORED ČASOVA I DATUMI OTPOČINJANJA KURSEVA U SARAJEVU

1. KURS PROFESIONALNOG ŠMINKANJA

Početak: ‪27.01.2022

Održava se četvrtkom i petkom od 17.30-21h

Ukupno deset susreta (pet nedelja), 
 
2. KOZMETIČKI KURS PRVI STEPEN
 
Početak: ‪24.01.2022
Održava se ponedeljkom i sredom od 13-17časova
Ukupno 10 susreta (pet nedelja) 
 
3. KURS MANIKIRA, NADOGRADNJE NOKTIJU I NAIL ART-A
 Početak: 24.01.2022
Održava se ponedeljkom i utorkom od 12h do 16h
Ukupno 8 susreta (jedan mesec), 
 
4. KURS ZA PROFESIONALNOG MASERA
 
Početak: 26.01.2022
Održava se sredom i četvrtkom od 12h do 16h
Ukupno 8 susreta (jedan mesec), fond 32 časa
 
5. KURS MANIKIR PEDIKIR DEPILACIJA
 Početak: 24.01.2022
Održava se ponedeljkom  od 15h do 19h
Ukupno šest susreta (jedan i po mesec), 
 
6. KURS NADOGRADNJE 4D TREPAVICA
 
Početak: 28.01.2022
Održava se petkom od 14h do 17h
Ukupno 4 susreta (jedan mesec), fond 20 časova
 
7. KURS JAPANSKOG ISCRTAVANJA OBRVA
 
Početak: 226.01.2022
Održava se  sreda od 16h do 20h
Ukupno četiri susreta (jedan mesec), fond 20 časova
 
7. KURS TRAJNE ŠMINKE (OBRVE, USNE I AJLAJNER)
Početak: ‪24.01.2022
Održava se ponedeljkom od 14h do 17h
Ukupno četiri susreta (jedan mesec), fond 20 časova

8. KURS ZA PROFESIONALNOG MASERA 2. nivo

Početak: ‪25.01.2022
Održava se utorkom i četvrtak od 13h do 17h
Ukupno 8 susreta (jedan mesec), fond 32 časa

  
9. KURS PUDER OBRVE
 
Početak 24.01.2022
Održava se po dogovoru s predmetnim profesorom
 
10. KURS BB GLOW
 
Početak 24.01.2022
Održava se po dogovoru s predmetnim profesorom
 
11. KURS DERMA PEN
 
Početak 24.01.2022
Održava se po dogovoru s predmetnim profesorom
 

12. KURS PLAZMA PEN

Početak 24.01.2022

Održava se po dogovoru s predmetnim profesorom

 
 

1. Kurs profesionalnog šminkanja

Kurs traje mesec dana, gde se savladavaju osnove tehnika šminkanja, na mnogim značajnim projektima u sferi mode, na revijama, i drugim dešavanjima.

Svakom polazniku nudi se prilika da pohađa stručnu praksu, i mogućnost da nauči što više o radu u budućoj profesiji. Naši polaznici su do sada radili na brojnim projektima u okviru praktične nastave, kao što su serija “Otvorena vrata”, “Urgentni centar”, film “Srce u anesteziji”, švedski rijaliti šou,  serija “Mitići”, mnoge revije, snimanja mnogih muzičkih spotova, a posebno smo ponosni na učešće na Beogradskom Fashion Week-u, BAFE festivalu, emisijama Pinkove zvezde, Pinkove zvezdice itd.

Nakon kursa Tehnike šminkanja lica, u javnosti poznatom kao kurs profesionalnog sminkanja, ovladaćete tehnikama profesionalnih šminkera, ali i imati osnovu za dalje usavršavanje za šminku u pozorištu, na televiziji, filmu itd. kao i na našim kursevima scenske šminke ili filmske šminke.

Kurs tehnike šminkanja lica ozvaničen je pozitivnim mišljenjem od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije rešenjem broj 1388/15.

2. Kurs za kozmetičara – osnovni kurs za kozmetičara

Kozmetika, oprema i ostala sredstva za praktičnu nastavu su obezbeđeni. Kurs za kozmetičara na Akademiji Purity koristi najsavremeniju nanotehnološku kozmetiku Purity tokom nastave. Polaznicima kursa za kozmetičara obezbeđeni su trajni i specijalni popusti na kupovinu celog asortimana Purity kozmetike. Kurs za kozmetičara daće Vam sigurnu mogućnost zapošljavanja kako u zemlji tako i u inostranstvu, s obzirom na to da je Akademija Purity deo internacionalnog obrazovnog sistema i priznata je u svetu.

Osnovni kurs za kozmetičara ozvaničen je pozitivnim mišljenjem od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije rešenjem broj 1388/15.

Kurs za kozmetičara – Iza kvaliteta svake obuke Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” stoji York Univerzitet, Kalifornija (SAD). Nakon završenog kursa stiče se pravo na međunarodno priznati sertifikat Akademije, a polazniku se dodeljuje i potvrda o pripadajućim poenima za sticanje diplome York Univerziteta. U slučaju da se polaznik odluči da upiše studije na smeru Estetičar – Kozmetičar, kurs će biti priznat kao položen ispit. I svakako postaćete veoma uspešan kozmetičar, posebno ukoliko nastavite školovanje na naprednom kursu.

3. Kurs Nadogradnja i ekstenzija noktiju sa Nail artom

Nadogradnja noktiju – sve o metodama nadogradnje koje su neophodne da poznajte da bi bili upoznati sa svim načinima kvalitetne nadogradnje.Prva i najstarija metoda nadogradnje i oblikovanja noktiju je bila njihova popravka akrilom. Kasnije, u saradnji sa zubotehničkim laboratorijima, razvijena je odgovarajuća supstanca za popravku prirodnih i nadograđenih noktiju. Na početku su proizvedene mase ili smole sadržale više od 15% kiselina. To je bilo štetno za nosivu površinu nokta i za kožu. Cilj celog istraživanja je usmeren na poboljšavanje kvalitete smole tj. uklanjanje akrilne i metakrilne kiseline. Smole koje se trenutno koriste sadrže (ili ne sadrže uopšte) vrlo male količine kiseline i dokazano je da nemaju nikakav negativan uticaj na površinu nokta.
Akrili sadrže umrežene monomere koji grade 3D strukturu sa svojstvima velike čvrstoće i fleksibilnosti. Zato su nokti prekriveni akrilom čvršći, trajniji, otporniji i fleksibilniji.
Za razliku od Gel tehnike, akril (nešto više o AKRIL tehnici klikom OVDE) je vrlo sofisticirana tehnika koja zahteva stručnu obuku, dosta treninga, ulaganja i znanja u oblasti izrade noktiju. Tehnika se sastoji od mešanja 2 dela – tekućeg (Monomera) i praška (Polimera). Akril se ne suši u UV lampi već u kontaktu sa vazduhom i nema neugodnog peckanja. Odnos Monomera i Polimera varira od preporuke samog proizvođača i kreće se u ondosu 1:1 ili 2:1.

Gel (saznajte sve o nadogradnji noktiju klikom OVDE) je gusta viskozna akrilna masa. Suši se jedino pod UV lampom. I gel kao i akril je vrsta polimera ali sa drugačijom molekularnom strukturom. Nokti izrađeni UV gelom su ustvari akrilni nokti. Prilikom sušenja u UV lampi mogu da izazovu neprijatno peckanje prirodnog nokta.  Više o sušenja gela možete naći u ovom članku. Za razliku od akril tehnike, upotreba gelova je bitno jednostavnija i laksa za rad, bez neprijatnih mirisa, zbog čega se većina početnika opredeljuje za gel upravo iz tih razloga. Većina gelova se prilikom nanošenja ravnomerno raspoređuje čime olaksava i ubrzava rad.
Metoda nadogradnje Tipsama
„Tip“ u prevodu sa engleskog znači -kraj. Prve tipse su se pojavile u industriji noktiju polovinom 70-tih godina. Bile su jako tvrde i debele i kratko su trajale. Danas, savremene tipse napravljene su od plastike koje ne šteti zdravlju čoveka. Izrađuju se od akrilinitril-butadien-stirol za koji se ne zahteva sertifikat ni u jednoj državi sveta. Profesionalne tipse su jako tanke, ne lome se, mekane (za lakše turpijanje) i različitih formi.
Postoji mišljenje da tipsa (više o tipsama klikom OVDE) mora biti debela i čvrsta da bi nokti bili jači i duže trajali. Istina: Prirodni nokti moraju nositi težinu tipse i težinu materijala (gel ili akril) koji pri velikom sloju veštačkog materijal i nestručnim nanošenjem dobijaju izgled „lopate“ i u tom slučaju nokti nisu ženstveni, elegantni i lepi. Veštački nokti u zavisnosti od vrste nadogradnje moraju izgledati sto prirodnije (pogledajte ostale načine ukrašavanja klikom OVDE)
Nadogradnja veštačkih noktiju Tipsama se radi kod odgriženih, nepravilnih prirodnih noktiju ili ukoliko je potrebno više produžiti nokat. Sa tipsama Akrilom ili UV gelom postiže se savršeno prirodan izgled vešta.

4. Kurs masaže ili Akademski kurs za profesionalnog masera

Kompletan Kurs za profesionalnog masera zasniva se na praktičnoj obuci, u malim grupama polaznika uz stručno mentorstvo. Nastavu vode dva profesora i to doktor nauka i diplomirani wellness i spa terapeut. Bez obzira na praktični pristup obuke, polaznici dobijaju svo potrebno teorijsko znanje, o osnovama anatomije, fiziologije, patologije i samim tretmanima, dakle sve što je potrebno za uspešno bavljenje ovom profesijom.

Aromaterapeutski preparati, oprema i ostala sredstva za praktičnu nastavu su obezbeđeni. Svaki polaznik Akademije stiče pravo na trajan popust pri kupovini proizvoda za usluge masaže kao i trajan popust na celokupni potreban asortiman za opremanje vlastitog salona ili salona gde namerava da se zaposli. Akademija za estetiku i kozmetologiju “Purity” takođe pomaže pri zapošljavanju svojih svršenih polaznika i direktno posreduje između polaznika i poslodavaca, besplatno.

5. Manikir, estetski pedikir i depilacija akademski kurs

Ruke i noktе većina ljudi primećuje već u prvom kontaktu sa drugom osobom, te se mora imati u vidu da oni mnogo govore o ličnosti, starosnoj dobi, životnom stilu, pa je stoga važno da ruke i nokti uvek budu uredni i negovani.
Pravilna nega ruku, stopala i noktiju je više od lične higijene. Ne treba zaboraviti da su ruke najizloženije različitim spoljnim, mehaničkim i hemijskim uticajima, a da su stopala većim delom dana u obući, pa je njihova nega i zdravlje izuzetno važno. Manikiri i pedikiri se staraju o tome da ruke i stopala, kao i nokti, dobiju potrebnu negu i da izgledaju uredno, zdravo i negovano. Oni uočavaju promene na noktima, uklanjaju ih i oblikuju u skladu sa aktuelnim trendovima. Depilacija je osnov higijene svake savremene žene ali i muškarca. U tom smislu možete sebi obezbediti siguran i stalni posao.

Kurs manikira, estetskog pedikira i depilacije ozvaničen je pozitivnim mišljenjem od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije rešenjem broj 1388/15.

6. Kurs nadogradnje 4D trepavica

Poslednjih godinu-dve nastala je prava pomama za nadogradnjom trepavica. Ovaj tretman omogućio je ženama da danonoćno budu lepe i sređene. Naime, oči izgledaju kao da se na njima nalazi maskara, a ne nalazi se.

Ove trepavice “podnose” kupanje u bazenu, boravak u sauni i parnom kupatilu (autorka teksta sve lično proverila) i fantastične su! Jedino što u mom slučaju nije bilo fantastično je skidanje istih. Tada sam, na moje zaprepašćenje, ostala bez svojih. To, naravno, pripisujem nestručnoj osobi koja je tretman izvodila, a ne samim preparatima. Kao što uvek naglašavamo, kvalitet preparata može se razlikovati, ali ako imate posledice ili neki tretman nije dao željene rezultate, najčešće je to stvar stručnosti osobe koja isti izvodi. Da se i Vama ne dogodi da se klijenti žale na kvalitet nadogradnje, potrebno Vam je adekvatno obrazovanje koje možete dobiti na kursu nadogradnja trepavica.

Kurs nadogradnje i ekstenzije 4D trepavica ozvaničen je pozitivnim mišljenjem od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije rešenjem broj 1388/15.

7. Kurs japanskog iscrtavanja obrva

Trenutno najpopularnija metoda trajne šminke je japansko iscrtavanje obrva, tzv. japanska metoda.

Da bismo našim studentima i polaznicima kurseva omogućili da budu u toku sa potražnjom u svetu estetike, uveli smo kurs japanskog iscrtavanja obrva.

Japansko iscrtavanje dolazi iz istočnih zemalja. Ovo trajno oblikovanje obrva  ima višestruke prednosti u odnosu na trajnu šminku obrva poznatu kao ”tribal”. U ovoj metodi se ne koristi mašinica već specijalne oštrice (blades) kojima se boja unosi plitko pod kožu u formi dlačica i zato umesto flomaster efekta dobijamo efekat prirodnog izgleda obrva. S obzirom da se boja ubacuje plitko pod kožu i da nije trajna više godina kao kod tribala ne postoji mogućnost prelaska boje u crvene ili sivo zelene nijanse.

Japanskom metodom iscrtavanja obrva dobijaja se potpuno prirodan izgled upravo iz razloga jer se ne popunjava cela forma već se iscrtavaju tanke i zakrivljene dlačice u prirodnom smeru rasta vaših obrva. Do skoro je postojo samo jedan oblik trajne šminke poznat kao “tribal” gde se mašinicom popunjavala cela forma obrve. Takve obrve su ostavljale utisak večernje šminke, delovale su prenaglašeno i neprirodno.

Kurs japanskog iscrtavanja obrva traje dva meseca, i sastoji se od 40 časova praktične nastave. Kurs japanskog iscrtavanja obrva vode stručni kadrovi Akademije za estetiku i kozmetologiju Purity, koji su obučeni i ovlašćeni za držanje nastave za ovu specifičnu estetsku intervenciju i poseduju međunarodne sertifikate. Birani su u zvanje profesora estetskih intervencija na Fakultetu za medicinsku kozmetiku u Tel Avivu, čiji je Akademija Purity predstavnik za jugoistočnu Evropu.

Kada kandidat završi kurs japanskog iscrtavanja obrva, stiče trajan popust na kupovinu celokupne opreme potrebne za rad japanskog iscrtavanja obrva.

Kurs japanskog iscrtavanja obrva ozvaničen je pozitivnim mišljenjem od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije rešenjem broj 1388/15.

8. Kurs trajne šminke 

Trajna šminka je zapravo vrsta tetovaže kojom se boje unose pod kožu , ali za razliku od klasične tetovaže boja vremenom postaje svetlija i posle 4 godine trajno nestaje. Nanosi se specijalnim aparatima i naravno specijalnim bojama koje su odobrene od Svetske zdravstvene organizacije, a sprovodi u sterilnim uslovima što podrazumeva korišćenje sterilnih igala, kao i boja koje se koriste. Prednost u odnosu na klasičnu tetovažu je upravo u tome što boje nakon izvesnog vremena blede, u suprotnom, rezultat bi bio poražavajući. Obzirom da tonus mišića lica s godinama opada oblik koji se uradi u određenom trenutku, kroz par godina može izgledati smešno.

Po završetku kursa kandidati polažu ispit i stiču međunarodno priznatu diplomu i dobijaju na poklon od akademije sav neophodan materijal za rad koji uključuje iglice, pomoćna radna sredstva, sredstva za dalje samostalno vežbanje, profesionalne dermatološki ispitane pigmente za rad sa klijentima kao i profesionalnu američku mašinicu za trajnu šminku najsavremenije tehnologije, sa garancijom od dve godine.

9. Kurs Plazma pen tretman

Plazma pen, odnosno tretman kože plazma penom se obavlja radi pokretanja regenerativnih procesa u ćelijama kože. Plazma pen koristi plazmu, jonizujući gas koji se sastoji od jona, elektrona i neutralnih čestica molekula. Interakcijom elektrona, odnosno transformacijom kinetičke energije elektrona, stvara se toplota čijim usmeravanjem na tkivo se pokreću regenerativni procesi u ćelijama kože. Zavisno od intenziteta usmerene energije, dobijaju se i različiti efekti tretmana Plazma penom.

Tretman Plazma Pen aparatom je trenutno najinovativniji, neinvazivni tretman za zatezanje i podmlađivanje, koji je efikasan u korekciji bora i ne zahteva upotrebu igala.

Starenjem kože smanjuje se procenat vode u njoj i dolazi do promena u odnosu između elastičnih i kolagenih vlakana. Slobodni radikali, oštećenja nastala usled UV zračenja, zemljina teža, pokretanje mimičkih mišića lica – samo su neki od faktora zbog kojih se starenjem neminovno pojavljuju nove i produbljuju postojeće bore. Plazma Pen je izuzetan aparat namenjen svim tipovima kože, nezavisno od starosne dobi, koji poboljšava Vaš izgled. Koristi se za: smanjenje dubine bora, posvetljavanje pigmentnih fleka, postepeno uklanjanje tetovaža, tretman opuštenih kapaka i kesica ispod očiju.

Uređaj ima tanku elektrodu koja na udaljenosti 1-2 mm od kože generiše tzv. „Plazma blic“- mali, kratkotrajni električni luk visokog napona čije pražnjenje jonizuje čestice vazduha. Jonizovan gas se smatra četvrtim agregatnim stanjem, stanjem plazme (otuda I ime). Nastalim plazma snopom (elektroni, joni) koji je izuzetno malog prečnika (< 0.1mm), bez direktnog kontakta sa kožom moguće je precizno tretirati fine promene na koži. Pomenuti snop procesom elektrokarboksilacije stvara tačkaste mikro opekotine (veličine 0.06mm, dubine oko 0,05mm). Stvaranjem mikro povreda pokreću se regenerativni procesi na tretiranom polju.

10. Kurs BB glow tretmana lica

BB Glow je prijatan i bezbedan tretman kojim postižemo ujednačen ten, kao i poboljšanje tonusa kože lica. Najnoviji trend u tehnologiji za negu kože. Pruža trenutnu pokrivenost i dugotrajnu lepotu bez preterane stimulacije kože. Ovim tretmanom postižemo prirodni izgled besprekorne i blistave kože lica, lagano posvetljujemo i toniziramo kožu, a sve to uz prikrivanje nedostataka kao što su flekice, pegice, crvenilo ili tamni podočnjaci. Povrh svega navedenog, BB Glow ima i hidrirajući antiage efekat.

Rezultati BB glow tretmana:

  1. Koža lica dobija trenutni sjaj, hidrirana je i jedra.
  2. Ublaženi su podočnjaci, pege, fleke i ožiljci od akni.
  3. Problem hiperpigmentacija i crvenila je rešen.
  4. Sitne bore postaju nevidljive, BB Cream efekat.

Zabluda je da je BB Glow tretman procedura koja implementira pigment u kožu. Tretman je jako kompleksan i sastoji se od više delova koji predstavljaju samostalne mehanizme delovanja. Tretman u sebi sadrži hemijski piling za osetljivu kožu, aplikaciju aktivnih supstanci mikroiglama i BB ampule nanoiglama.

Ukratko o tretmanu :

Fluidi koji se koriste za tretman su visokoaktivni. Pored svog prekrivnog efekta, akcenat delovanja se usmerava na reparaciju samih nepravilnosti na koži. Serum podmlađuje kožu, zateže je, redukuje površinske mimične bore, hiperpigmentacije i ožiljke na licu, tamne kolutove oko očiju (koji nemaju kao primarni uzrok neku bolest u pozadini), vrše regulaciju lučenja sebuma i smanjenje proširenih pora. Jedna od najvažnijih uloga je ta što blokira stvaranje novih pigmentnih fleka.

Iza kvaliteta svake obuke Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” stoji York Univerzitet, Kalifornija (SAD). Nakon završenog kursa stiče se pravo na međunarodno priznati sertifikat Akademije, a polazniku se dodeljuje i potvrda o pripadajućim poenima za sticanje diplome York Univerziteta. U slučaju da se polaznik odluči da upiše studije smer Make Up Artist-a ili Estetičar – Kozmetičar, kurs će biti priznat kao položen ispit.

U slučaju da ste zainteresovani, pogledajte iskustva naših dosadašnjih studenata klikom ovde. 

AKADEMIJA PURITY SARAJEVO

USLOVI UPISA I STANDARDI ŠKOLOVANJA NA PREDSTAVNIŠTVU U SARAJEVU

aNa dan upisa predstavništvo u Sarajevu obezbedjuje fizičko potpisivanje Ugovora izmedju kandidata i Akademije Purity.

b) Na dan upisa kandidata u prostorijama predstavništva, predstavništvo je dužno obavestiti kandidata da je dužan da popuni York University upisni obrazac te da ga samostalno istog dana fotografiše i pošalje York Univerzitetu, na za to odredjeni e mail i to: igall.purity.balkan@gmail.com

c) Na dan upisa kandidata kandidat vrši uplatu na račun Akademije Purity i to ceo iznos cene odredjenog kursa ili polovinu iznosa (prvu ratu od maksimalno dve rate) u skladu sa Ugovorom potpisanim izmedju kandidata i Akademije Purity.

Akademija Purity Sarajevo

Klikni ove za kontakte i broj žiro računa

Akademija za estetiku i kozmetologiju Purity, Sarajevo

Ulica Fra Anđela Zvizdovića 6, Sarajevo, BIH

Tel. +387 65 96 96 85

Predlažemo Vam da opis svih naših domaće i medjunarodno akreditovanih akademskih kurseva pogledate u rubrici KURSEVI

Za franšizu i kontakt sa York University u SAD kliknite OVDE