Manikir, estetski pedikir i depilacija

Briga o lepoti je zanimanje koje je uvek na ceni i uvek će biti traženo. Kurs manikir sa medicinskim i estetskim pedikirom omogućiče Vam poznavanje zanata od kojeg ćete uvek imati sigurnu zaradu

Manikir, estetski pedikir i depilacija akademski kurs

Ruke i noktе većina ljudi primećuje već u prvom kontaktu sa drugom osobom, te se mora imati u vidu da oni mnogo govore o ličnosti, starosnoj dobi, životnom stilu, pa je stoga važno da ruke i nokti uvek budu uredni i negovani.
Pravilna nega ruku, stopala i noktiju je više od lične higijene. Ne treba zaboraviti da su ruke najizloženije različitim spoljnim, mehaničkim i hemijskim uticajima, a da su stopala većim delom dana u obući, pa je njihova nega i zdravlje izuzetno važno. Manikiri i pedikiri se staraju o tome da ruke i stopala, kao i nokti, dobiju potrebnu negu i da izgledaju uredno, zdravo i negovano. Oni uočavaju promene na noktima, uklanjaju ih i oblikuju u skladu sa aktuelnim trendovima. Depilacija je osnov higijene svake savremene žene ali i muškarca. U tom smislu možete sebi obezbediti siguran i stalni posao. 

Kurs manikira, estetskog pedikira i depilacije ozvaničen je pozitivnim mišljenjem od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije rešenjem broj 1388/15.

Iza kvaliteta svake obuke Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” stoji York Univerzitet, Kalifornija (SAD). Nakon završenog kursa stiče se pravo na međunarodno priznati sertifikat Akademije, a polazniku se dodeljuje i potvrda o pripadajućim poenima za sticanje diplome York Univerziteta. U slučaju da polaznik odluči da upiše studije na smeru Make Up Artist ili Estetičar – Kozmetičar, kurs će biti priznat kao položen ispit.

U slučaju da ste zainteresovani, pogledajte iskustva naših dosadašnjih studenata klikom ovde. 

Ukoliko niste iz Beograda, Akademija nudi smeštaj za polaznike kurseva i studente. Uslove smeštaja pogledajte klikom ovde.

DATUM POČETKA KURSA I RASPORED ČASOVA

POGLEDAJ RASPORED

– Istorija manikira

– Anatomija nokta, bolesti noktiju i šaka

– Dezinfekcija i sterilizacija pribora i radnog prostora

– Priprema radnog mesta

– Materijali za rad u manikiru

– Higijenski manikir sa lakiranjem

– Precizno lakiranje i lakiranje frenč tehnikom

– Pedikir, oboljenja stopala i noktiju, dijagnostika

– Higijenski pedikir

–  Precizno lakiranje i lakiranje frenč tehnikom

– Depilacija

– Indikacije i kontraindikacije za depilaciju

– Održavanje radnog mesta

-Topla depilacija

– Hladna depilacija

– Depilacija šećernom pastom

– Praktičan rad