Select Page

OBUKA ZA PRIMENU POSTUPAKA TEHNIKE PUDER OBRVE

Briga o lepoti je zanimanje koje je uvek na ceni i uvek će biti traženo.

Akreditovan kod Agencije za kvalifikacije Vlade Republike Srbije rešenjem broj: 610-04-073/2021/3, 15.11.2021.

U poslednjih par godina, možemo slobodno reći, da je šminka obrva postala glavni trend u svetu lepote.

Trajna šminka obrva je jedan od obaveznih estetskih tretmana po salonima lepote. Tako da gotovo da nema devojke koja nije uradila bar nešto od trajne šminke, a pogotovo obrve.

Lepo oblikovane i pravilno popunjene obrve doprinose simetriji lica i otvorenosti pogleda. Najpopularnija tehnika trenutno su puder obrve. Tehnika puder obrva se radi kao blago polutransparentno senčenje na maloj dubini, površinski, zbog čega obrve izgledaju gušće, punije i negovano. Zavisno od želje klijenta, moguće je postići različite efekte, od potpuno prirodnih pa sve do jako definisanih obrva.

Tretman je siguran i bezbolan, takođe, kod ove vrste tretmana, nema krvarenja, niti ostaju ožiljci, a čak se preporučuju i ženama sa masnom kožom zbog svoje postojanosti. Puder obrve su postojane od šest meseci do godinu i po dana. U tom vremenskom periodu, blago i ravnomerno blede, nakon čega je poželjno osvežavanje boje.

Boja koja se unosi pod kožu nakon perutanja, odnosno nakon pet dana, postaje do pedeset posto svetlija u odnosu na dan kada je mikropigmentacija rađena, ali nakon sedam dana, vraća se izabrana boja. Tretman mikropigmentaije obrva u proseku traje između devedeset i stodvadeset minuta, tretan je bezbolan, koristi se anestetik krem koji dodatno anulira bol.

Ono što je na ceni poslednjih godina je prirodan izgled, pa su puder obrve najčešći izbor glumica i pevačica. Takođe, na našim prostorima, sve više muškaraca se odlučuje na ovu tehniku jer zaista izgleda jako prirodno. Nakon samog tretmana, oseća se blago zatezanje kože, ali se ona ubrzo regeneriše, a sve u skladu sa uputima kako negovati kožu nako pigmentacije, što je, takođe, jako bitan segment svakog tretmana.

Kurs se sastoji iz 15 sati teorijskog dela i 45 sati praktičnog dela.

 

Iza kvaliteta svake obuke Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” stoji York Univerzitet, Kalifornija (SAD). Nakon završenog kursa stiče se pravo na medjunarodno priznati sertifikat Akademije, a polazniku se dodetljuje i potvrda o pripadajućim poenima za sticanje diplome Yourk Univerziteta. U slučaju da se polaznik odluči da upiše studije za Make Up Artist-a ili Estetičar/Kozmetičar, kurs će biti priznat kao položen ispit.

U slučaju da ste zainteresovani, pogledajte iskustva naših dosadašnjih studenata klikom ovde. 

Ukoliko niste iz Beograda, Akademija Vam je obezbedila smeštaj za polaznike kurseva i studente. Uslove smeštaja pogledajte klikom ovde.

DATUM POČETKA KURSA I RASPORED ČASOVA

Nastavni plan

– Pravilnik o radu u salonu propisan od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

– Osnovi dermatologije

– Pojam i istorijat mikropigmentacije;

-Apšminkovanje, Vizažizam i estetika;

-Higijena, asepsa i antisepsa;

-Priprema prostora za rad;

-Građa kože, , bolesti kože, bol

-Teorija boja i pigmentologija

-Dermatest, kozmetodijagnostika i faktori rizika

– Praktični rad na modelima, obrve