Select Page

KURS MEDICINSKOG PEDIKIRA - USA

Jedinstveno mesto gde ćete steći sigurnost u radu je Akademija Purity

Kurs medicinskog pedikira se održava u:

Beogradu klikni za informacije

Novom Sadu klikni za informacije

Nišu klikni za informacije

Kragujevcu klikni za informacije

Vršcu klikni za informacije

Čačku klikni za informaciije

Bijeljini klikni za informacije

Iza kvaliteta svake obuke Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” stoji York Univerzitet, Kalifornija (SAD). Nakon završenog kursa stiče se pravo na međunarodno priznati sertifikat Akademije, a polazniku se dodeljuje i potvrda o pripadajućim poenima za sticanje diplome York Univerziteta. U slučaju da polaznik odluči da upiše studije na smeru Estetičar – Kozmetičar, kurs će biti priznat kao položen ispit i svakako, postaćete veoma uspešan kozmetičar, posebno ukoliko nastavite školovanje na naprednom kursu.

U slučaju da ste zainteresovani, pogledajte iskustva naših dosadašnjih studenata klikom ovde. 

Ukoliko niste iz Beograda, Akademija je obezbedila smeštaj za polaznike kurseva i studente. Uslove smeštaja pogledajte klikom ovde.

PODOLOGIJA je nauka o stopalima i bavi se prevencijom, lečenjem i rehabilitacijom stopala od problema vezanih za kožu preko mišićnih, vaskularnih, nervnih, do koštanih i ostalih problema.

GLJIVIČNE INFEKCIJE STOPALA I NOKTIJU

Gljivične infekcije bar jednom u životu dobije svaki treći čovek. U dodir sa gljivicama dolazimo na svakom koraku, svuda gde ima dosta ljudi koji hodaju bosi: na bazenima, u saunama, fitnes i SPA centrima itd. Gljivicama prijaju toplo vreme i povećana vlažnost kože zbog znojenja, te su gljivične infekcije u letnjim mesecima učestalije, a početak jeseni je upravo period kada nam se pacijenti najčešće javljaju. Znači gljivične infekcije stopala najčešće su crvenilo i tanka pukotina u dubini između četvrtog i petog prsta sa beličastim ljuskama ili kožom koja izgleda kao skuvana. Medicinski pedikir ovakvih stopala podrazumeva lokalno uklanjanje epidermalnih skrama u kojima su namnožene gljivice metodom dermoabrazije.

Ukoliko se sa terapijom ne počne na vreme gljivice se šire i napadaju nokte. Infekciju karakteriše žućkasta obojenost noktiju, zadebljanje i slojevito listanje. Infekcija može biti izazvana i drugom vrstom gljivica te zadebljali nokti u tom slučaju imaju zelenkasto-crnu boju. Nakon atraumatskog (BEZBOLNOG) odstranjivanja obolelog dela nokta specijalnim abraderima, u terapiju uključujemo i lokalnu primenu antimikotika na bazi ulja zelenog čaja i lavande. Na ovaj način pacijentu garantujete apsolutno komforan tretman, jer su varvarske metode čupanja noktiju davno prevaziđene. Nažalost, pacijenti uglavnom dolaze kada se gljivice iz početnog stadijuma prošire i zahvate veće površine, zaboravljajući narodnu izreku “Bolje sprečiti nego lečiti”!

Nakon medicinske obrade obolelog nokta, nedostatak njegovog dela možete za kratko vreme nadoknaditi modeliranjem novog uz pomoć specijalnih protetičkih masa koje imaju antimikotičko i antibiotsko dejstvo i nanose se na nokat ali i direktno na kožu, a zatim se pod dejstvom UV zraka iz aparata vrši polimerizacija gela i time jača veza između keratina prirodnog dela i nadograđenog nokta. Polimerizovan nokat nakon toga poliramo, a možemo ga i dekorisati.

URASTAO NOKAT

Urastao nokat obično zahvata palčeve nogu i u ovakvim slučajevima neophodan je medicinski tretman kojim se iseca urastao deo, kao i granulacije stvorene oko njega. Tretman nije bolan i nema krvarenja. Ali ako su palčevi otečeni i pod upalom najčešće se prvo propisuju antibiotici do smirenja procesa, a tek nakon toga se obrađuje nokat. Nakon razmekšavanja uraslog dela nokta uz pomoć losiona, koji ujedno deluje i blago anestetički na okolno tkivo, pomoću ekskavatora vrši se prepariranje nokta tj. oslobađaju se urasle ivice nokta. Specijalnim makazicama skidaju se hiperkeratolitične naslage oko nokta, a ako ima i granulacija onda se one tretiraju keratolitičkim losionom, jer bi u slučaju njihovog odsecanja došlo do velikog krvarenja. S obzirom da se radi medicinski pedikir, a ne čupanje nokta, intervencija se izvodi samo odsecanjem uraslog dela nokta pod određenim uglom. Isečena ivica je oštra i kao takva bi još više iritirala okolno tkivo, pa se zato obrađuje specijalnim konusnim sočivom rotacionog abradera. Ovako obrađen nokat omogućava okolnom tkivu da se regeneriše tako da pri ponovnom rastu nokta, nokatna ploča pronađe svoj pravi put.

KURJE OČI I BRADAVICE

Kurje oko nastaje usled dugotrajnog pritiska na kožu, naročito na mestima na kojima ona naleže na tvrdu podlogu, tj. kost. Najčešći uzrok njegove pojave je dugo stajanje, tesna obuća, nepravilan hod, deformacija stopala. Kurje oko je vrlo slično bradavici, ali je dosta bolnije na dodir. Kurje oko predstavlja mrtvo-hiperkeratolitično tkivo koje svojim vrhom zadire duboko u derm, dok bradavica predstavlja vegetativnu tvorevinu kože tj. sadrži krvne sudove i iz tih razloga kod kiretiranja bradavice javlja se tačkasto krvarenje, dok kod kurjeg oka toga nema. Kurje oči se javljaju u manjem broju, najčešće 1-2, a bradavice u većem, jer su izazvane virusom i brzo se razmnožavaju.

POGLEDAJTE ŠTA SE SVE RADI TOKOM PREDAVANJA NA KURSU:

1. POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA PRVI ČAS

2. POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA DRUGI ČAS

3. POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA TREĆI ČAS

4. POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA ČETVRTI ČAS

5. POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA PETI ČAS

 

INFORMACIJE O DATUMU POČETKA KURSA I RASPOREDU ČASOVA

Ovaj kurs se sastoji od 24 časa.

Nastavni plan kursa:

 

Pravilnik o radu u salonu propisan od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

 • Osnovi dermatologije
 • anatomija stopala
 • Sterilizacija, sepsa i antisepsa

 

 • karton klijenta
 • instrumenti
 • pribor za pedikir
 • preparati
 • antiseptici (za klijenta)
 • dezinfikovanje (klijenta)
 • kućna nega klijenta
 • teorija problematičnog stopala
 • uklanjanje uraslog nokta
 • bolesti stopala
 • uklanjanje kurijeg oka
 • uklanjanje zadebljanja na petama
 • uklanjanje tvrdih i mekih žuljeva