+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Trajna šminka i njen efekat

Trajna šminka i njen efekat

 

Trajna šminka i njen efekat. Trajna šminka je vrsta tetovaže kojom se boje unose pod kožu. Kod trajne šminke boja postepeno bledi i nakon četiri godine u potpunosti nestaje. Radi se posebnim aparatima i bojama i sve se to odvija u vrlo sterilnim uslovima. Ovakvu vrstu tetovaže mogu raditi osobe koje imaju proređene obrve ili im obrve ne rastu. Na taj način se optički postiže gustina ali i osobe koje nemaju pravilan oblik usana, iscrtavanjem ivice usana se dobija željeni oblik.

Trajna šminka se ukljanja hirurškim laserom jer može ostati u koži i do četiri godine. Ovakvu vrstu šminke mogu raditi isključivo stručni kozmetičari koji vas mogu uputiti na pravi odabir oblika i boje. Nakon tetoviranja može se desiti perutanje koje traje oko nedelju dana i nakon toga boja postaje sve svetlija. Moguća je i pojava otoka tako da je važno da se dobro informišete o načinu negovanja kože. Postojanost boje zavisi od tipa kože odnosno od brzine epitalizacije.Trajna šminka i njen efekat. Procedura tetoviranja je bolna ali možete tražiti od kozmetičara da vam da anestetik koji će sve to ublažiti. Trajna šminka i njen efekat, naučite sve o tome na Akademiji Purity.

 

Više o kursu TRAJNA ŠMINKE klikom OVDE

Trajna šminka je zapravo vrsta tetovaže kojom se boje unose pod kožu , ali za razliku od klasične tetovaže , boja vremenom postaje svetlija , kako bi konačno, nekad i posle 4 godine, trajno nestala. Radi se specijalnim aparatima i naravno , specijalnim bojama koje su odobrene od svetske zdravstvene organizacije , a sprovodi u sterilnim uslovima, što podrazumeva korišćenje sterilnih igala, kao i boja koje se koriste. Prednost u odnosu na klasičnu tetovažu je upravo u tome što boje nakon izvesnog vremena blede . U suprotnom rezultat bi bio poražavajući, obzirom da tonus mišića lica s godinama opada, tako da oblik koji se uradi u određenom trenutku.

Osobe kojima preporučujem trajnu šminku su najčešće one koje imaju proređene obrve ili im obrve ne rastu na mestima koja bi bila idealna za njihov oblik oka i lica. Osobama koje imaju retke trepavice, pa se tankom linijom na kapku i ispod njega ,trajnom šminkom optički dobije njihova gustina , kao i osobama koje nemaju pravilan oblik usana ,pa se iscrtavanjem ivice usana dobije željeni oblik, a moguće je uraditi i kompletno bojenje usana.