Select Page

OBUKA ZA PRIMENU POSTUPAKA TRETMANA KOZMETIČKIM PLAZMA PENOM

Briga o lepoti je zanimanje koje je uvek na ceni i uvek će biti traženo.

Akreditovan kod Agencije za kvalifikacije Vlade Republike Srbije rešenjem broj: 610-04-029/2021/3, 11.08.2021. 

Plazma pen, odnosno tretman kože plazma penom se obavlja radi pokretanja regenerativnih procesa u ćelijama kože. Plazma pen koristi plazmu, jonizujući gas koji se sastoji od jona, elektrona i neutralnih čestica molekula. Interakcijom elektrona, odnosno transformacijom kinetičke energije elektrona, stvara se toplota čijim usmeravanjem na tkivo se pokreću regenerativni procesi u ćelijama kože. Zavisno od intenziteta usmerene energije, dobijaju se i različiti efekti tretmana Plazma penom.

Tretman Plazma Pen aparatom je trenutno najinovativniji, neinvazivni tretman za zatezanje i podmlađivanje, koji je efikasan u korekciji bora i ne zahteva upotrebu igala.

Starenjem kože smanjuje se procenat vode u njoj i dolazi do promena u odnosu između elastičnih i kolagenih vlakana. Slobodni radikali, oštećenja nastala usled UV zračenja, zemljina teža, pokretanje mimičkih mišića lica – samo su neki od faktora zbog kojih se starenjem neminovno pojavljuju nove i produbljuju postojeće bore. Plazma Pen je izuzetan aparat namenjen svim tipovima kože, nezavisno od starosne dobi, koji poboljšava Vaš izgled. Koristi se za: smanjenje dubine bora, posvetljavanje pigmentnih fleka, postepeno uklanjanje tetovaža, tretman opuštenih kapaka i kesica ispod očiju.

Uređaj ima tanku elektrodu koja na udaljenosti 1-2mm od kože generiše tzv. „Plazma blic“- mali, kratkotrajni električni luk visokog napona čije pražnjenje jonizuje čestice vazduha. Jonizovan gas se smatra četvrtim agregatnim stanjem, stanjem plazme (otuda I ime). Nastalim plazma snopom (elektroni, joni) koji je izuzetno malog prečnika (< 0.1mm), bez direktnog kontakta sa kožom moguće je precizno tretirati fine promene na koži. Pomenuti snop procesom elektrokarboksilacije stvara tačkaste mikro opekotine (veličine 0.06mm, dubine oko 0,05mm). Stvaranjem mikro povreda pokreću se regenerativni procesi na tretiranom polju.

Ovaj kurs se sastoji od 10 sati teorijskog dela i 30 sati praktičnog dela.

Iza kvaliteta svake obuke Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” stoji York Univerzitet, Kalifornija (SAD). Nakon završenog kursa stiče se pravo na međunarodno priznati sertifikat Akademije, a polazniku se dodeljuje i potvrda o pripadajućim poenima za sticanje diplome York Univerziteta. U slučaju da se polaznik odluči da upiše studije za Make Up Artist-a ili Estetičar/Kozmetičar, kurs će biti priznat kao položen ispit.

U slučaju da ste zainteresovani, pogledajte iskustva naših dosadašnjih studenata klikom ovde. 

Ukoliko niste iz Beograda, Akademija nudi smeštaj za polaznike kurseva i studente. Uslove smeštaja pogledajte klikom ovde.

DATUM POČETKA KURSA I RASPORED ČASOVA

Nastavni plan kursa:

  1. Uvod u dermatologiju
  2. Tipovi kože
  3. Indikacije i kontraindikacije za Plazma Pen tretman
  4. Faktori rizika
  5. Tok tretmana
  6. Vežba na trening materijalu
  7. Vežba na modelima