Select Page

KURS KOZMETIČKE REJUVENACIJE - USA

HEMIJSKI PILING, MIKRODERMOABRAZIJA I MEZOPEN

Kurs rejuvenacije je namenjen kozmetičarima sa iskustvom kao i dermatolozima koji žele da svoju užu specijalnost obogate terapijom podmlađivanja kože.

Savremeni način života ne ostavlja previše slobodnog vremena za negu i brigu o starenju kože. Hemijski piling, mikrodermoabrazija i mezopen, savršena su kombinacija veoma delotvornih tretmana gde sa sigurnošću postižemo efekat podmlađivanja kože. Svaki od ovih tretmana nudi veliki spektar mogućnosti i ostavlja kozmetičaru prostora za odluku o kombinaciji ili zasebnom tretmanu.

Nastavna jedinica “Hemijski piling” sastoji se iz sledećih celina:

1. Pojam i svrha hemijskog pilinga; 2. Aktivne supstance; 3. Dejstvo hemijskog pilinga na kožu; 4. Namene; 5. Kontraindikacije za primenu hemijskog pilinga; 6. Praktičan rad i demonstracija na modelu.

Nastavna jedinica “Mikrodermoabrazija” sastoji se iz sledećih celina:

1.Pojam i svrha mikrodermoabrazije; 2. Dejstvo mikrodermoabrazije na kožu; 3. Kontraindikacija; 4. Rezultati tretmana; 5. Komplemetarne metode (ultrazvuk, hladno-topla masaža); 6. Praktičan rad i demonstracija na modelu.

Nastavna jedinica “Mezopen” sastoji se iz sledećih celina:

Pojam i svrha mezopen tretmana; 2. Karakteristike mezopen uređaja. 3. Kome je tretman namenjen i kontraindikacije; 4. Odabir koktela i očekivani rezultati tretmana; 5. Dinamika i kontinuirana nega; 6. Praktična demonstracija na modelu.

Pravilnik o radu u salonu propisan od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Dinamika rada i raspored nastavnih celina

Redni broj predavanja (dan) Nastavna jedinica Broj časova (1 čas=45min)
1. Predavanje (prvi dan) Hemijski piling 5 školska časa
2. Predavanje (drugi dan) Mikrodermoabrazija 5 školska časa
3. Predavanje (treći dan) Mikrodermoabrazija 5 školska časa
4. Predavanje (četvrti dan) Mezopen 5 školska časa
5. Predavanje (peti dan) Mezopen 5 školska časa
6. Praktičan rad (šesti dan) Praktična pokazna vežba koja se organizuje po potrebi, a u cilju sticanja sigurnosti u praktičnom radu polaznika 5 školska časa
Ukupno dana 6 Ukupno nastavnih jedinica 6 Ukupan fond časova 30

 U cenu kursa ulazi sledeće:

  1. Start paket kozmetičkih preparata

  2. Aparat “Mezopen” + dva nastavka za mezopen

  3. Aparat za mikrodermoabraziju sa trojakom funkcijom (mikrodermoabrazija+čekić za toplo-hladnu masažu+ultrazvuk sa dve sonde)

  4. Skripte

  5. Modeli u nastavi

  6. Potrošni materijal i oprema za praktičan rad koji se troše u toku obuke: kokteli, glava sa iglicama za mezopen, hemijski pilinzi, maske, špatule, gaza, anestetik, folija itd.

  7. Izdavanje sertifikata

  Kurs je individualnog karaktera sa najviše 3 polaznika u grupi.

 U slučaju da ste zainteresovani, pogledajte iskustva naših dosadašnjih studenata klikom ovde. 

Ukoliko niste iz Beograda, Akademija je obezbedila smeštaj za polaznike kurseva i studente. Uslove smeštaja pogledajte klikom ovde.

POGLEDAJTE ŠTA SE SVE RADI TOKOM PREDAVANJA NA KURSU:

1. Na prvom času kozmetičke rejuvenacije polaznicima se objašnjava struktura kože i starenje kože, teorijski deo i praktični deo hemijskog čišćenja lica i sve o hemijskim pilinzima, teorijski i praktični deo.

2. Na drugom času polaznicima u teorijskom delu objašnjavamo sve o mikrodermoabraziji, a zatim sledi praktični deo mikrodermoabrazije.

3. Polaznici rade praktični deo mikrodermoabrazije.

4. Na četvrtom času polaznike učimo sve o Mezopen aparatu, kako se primenjuje sa Purity preparatima i pokazujemo praktični deo tj. rad sa aparatom.

5. Na petom času polaznici kursa obnavljaju sve, od početka do kraja nastave, iz praktičnog i teorijskog dela.

6. Na šestom času se polaže ispit.