KURS TRAJNE ŠMINKE

Kurs profesionalnog trajnog šminkanja američkog York univerziteta na Akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity

Kurs trajne šminke 

Trajna šminka je zapravo vrsta tetovaže kojom se boje unose pod kožu , ali za razliku od klasične tetovaže boja vremenom postaje svetlija i posle 4 godine trajno nestaje. Nanosi se specijalnim aparatima i naravno specijalnim bojama koje su odobrene od Svetske zdravstvene organizacije, a sprovodi u sterilnim uslovima što podrazumeva korišćenje sterilnih igala, kao i boja koje se koriste. Prednost u odnosu na klasičnu tetovažu je upravo u tome što boje nakon izvesnog vremena blede, u suprotnom, rezultat bi bio poražavajući. Obzirom da tonus mišića lica s godinama opada oblik koji se uradi u određenom trenutku, kroz par godina može izgledati smešno.

Kurs trajne šminke na Akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity traje mesec dana, a održava se jednom nedeljno u trajanju od 5 školskih časova sa ukupnim fondom od 25 časova (20 časova nastave plus 5 časova za provere znanja i ispit)

Po završetku kursa kandidati polažu ispit i stiču međunarodno priznatu diplomu i dobijaju na poklon od akademije sav neophodan materijal za rad koji uključuje iglice, pomoćna radna sredstva, sredstva za dalje samostalno vežbanje, profesionalne dermatološki ispitane pigmente za rad sa klijentima kao i profesionalnu američku mašinicu za trajnu šminku najsavremenije tehnologije, sa garancijom od dve godine.

Iza kvaliteta svake obuke Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” stoji York Univerzitet, Kalifornija (SAD). Nakon završenog kursa stiče se pravo na međunarodno priznati sertifikat Akademije, američkog York univerziteta i izraelskog Fakulteta za medicinsku kozmetiku i makeup umetnost iz Tel Aviva, a polazniku se dodeljuje i potvrda o pripadajućim poenima za sticanje diplome York Univerziteta. U slučaju da polaznik odluči da upiše studije za Make Up Artist-u ili Estetičar – Kozmetičar kurs trajne šminke će biti priznat kao položen ispit.

U slučaju da ste zainteresovani, pogledajte iskustva naših dosadašnjih studenata klikom ovde. 

Ukoliko niste iz Beograda, Akademija je obezbedila smeštaj za polaznike kurseva i studente. Uslove smeštaja pogledajte klikom ovde.

 

POGLEDAJTE DATUM POČETKA KURSA I RASPORED ČASOVA

OVDE

I čas:  Na prvom času na kursu trajne šminke polaznicima se prenosi teorijsko znanje iz oblasti kozmetodijagnostike, uvoda u dermatologiju, patologiju kože, asepse i antisepse, faktora rizika, pigmentologije i pojma i istorijata trajne šminke, a na praktičnom delu časa polaznici kursa uvežbavaju simetriju, crtajući na papiru delove lica.

II čas: Na drugom času kursa trajne šminke  polaznici se upoznaju sa aparaturom i materijalom neophodnim za rad, zatim sledi prezentacija profesora koju radi na veštačkoj koži ,,trening materijalu”, zatim polaznici kursa vežbaju iscrtavanje linija obrva, ajlajnera i usana na veštačkoj koži.

III čas: Na trećem času kursa trajne šminke polaznici posle prezentacije profesora vežbaju senčenje linija na veštačkoj koži.

IV čas: Na četvrtom času kursa trajne šminke polaznici rade praktično na modelima

+2 školska časa predviđena za proveru znanja i veština

Nastavni plan tokom kursa trajne šminke

1. Pojam i istorijat mikropigmentacije;

Apšminkovanje, Vizažizam i estetika;

Higijena, asepsa i antisepsa;

Priprema prostora za rad;

Građa kože, uvod u dermatologiju, bolesti kože, bol

2. Teorija boja i pigmentologija

Dermatest, kozmetodijagnostika i faktori rizika

3. Vežba na “trening materijalu” – usne, ajlajner i obrve

4. Vežba na veštačkoj koži – usne, ajlajner i obrve

5. Praktični rad na modelima – usne, ajlajner i obrve