KURS TRAJNE ŠMINKE

Kurs profesionalnog trajnog šminkanja američkog York univerziteta na Akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity

Kurs trajne šminke 

Trajna šminka je zapravo vrsta tetovaže kojom se boje unose pod kožu , ali za razliku od klasične tetovaže boja vremenom postaje svetlija i posle 4 godine trajno nestaje. Nanosi se specijalnim aparatima i naravno specijalnim bojama koje su odobrene od svetske zdravstvene organizacije , a sprovodi u sterilnim uslovima što podrazumeva korišćenje sterilnih igala, kao i boja koje se koriste. Prednost u odnosu na klasičnu tetovažu je upravo u tome što boje nakon izvesnog vremena blede, u suprotnom rezultat bi bio poražavajući. Obzirom da tonus mišića lica s godinama opada oblik koji se uradi u određenom trenutku , kroz par godina može izgledati smešno.

Kurs trajne šminke na Akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity traje mesec dana održava se jednom nedeljno u trajanju od 5 školskih časova sa ukupnim fondom od 25 časova (20 časova nastave plus 5 časova za provere znanja i ispit)

Po završetku kursa kandidati polažu ispit i stiču međunarodno priznatu diplomu i dobijaju na poklon od akademije sav neophodan materijal za rad koji uključuje iglice, pomoćna radna sredstva, sredstva za dalje samostalno vežbanje, profesionalne dermatološki ispitane pigmente za rad sa klijentima kao i profesionalnu američku mašinicu za trajnu šminku najsavremenije tehnologije, sa garancijom od dve godine.

Iza kvaliteta svake obuke Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” stoji York Univerzitet, Kalifornija (SAD). Nakon završenog kursa stiče se pravo na međunarodno priznati sertifikat Akademije, američkog York univerziteta i izraelskog Fakulteta za medicinsku kozmetiku i makeup umetnost iz Tel Aviva, a polazniku se dodeljuje i potvrda o pripadajućim poenima za sticanje diplome York Univerziteta. U slučaju da se polaznik odluči da upiše studije za Make Up Artist-u ili Estetičar/Kozmetičar kurs trajne šminke će biti priznat kao položen ispit.

U slučaju da ste zainteresovani, pogledajte iskustva naših dosadašnjih studenata klikom ovde. 

Ukoliko niste iz Beograda, Akademija Vam je obezbedila smeštaj za polaznike kurseva i studente. Uslove smeštaja pogledajte klikom ovde.

POGLEDAJTE ŠTA SE UČI NA PRVOM ČASU

POGLEDAJTE ŠTA SE UČI NA DRUGOM ČASU

POGLEDAJTE ŠTA SE UČI NA TREĆEM ČASU

POGLEDAJTE ŠTA SE UČI NA ČETVRTOM ČASU

I čas:  Na prvom času na kursu trajne šminke polaznicima se prenosi teorijsko znanje iz oblasti kozmetodijagnostike, uvoda u dermatologiju, patologiju kože, asepse i antisepse, faktora rizika, pigmentologijepojma i istorijata trajne šminke, a na praktičnom delu časa polaznici kursa uvežbavaju simetriju crtajući na papiru delove lica.

II čas: Na drugom času kursa trajne šminke  polaznici se upoznaju sa aparaturom i materijalom neophodnim za rad,zatim sledi prezentacija profesora koju radi na veštačkoj koži ,,trening materijalu”, zatim polaznici kursa vežbaju iscrtavanje linija obrva, ajlajnera i usana na veštačkoj koži.

III čas: Na trećem času kursa trajne šminke  polaznici posle prezentacije profesora vežbaju senčenje linija na veštačkoj koži.

IV čas: Na četvrtom času kursa trajne šminke polaznici rade praktično na modelima

+2 školska časa predviđena za proveru znanja i veština

Nastavni plan tokom kursa trajne šminke

1. Pojam i istorijat mikropigmentacije


Apsminkovanje, Vizažizam i estetika


Higijena, asepsa i antisepsa


Priprema prostora za rad


Gradja kože, uvod u dermatologiju, bolesti kože, bol

2. Teorija boja i pigmentologija

Dermatest, kozmetodijagnostika i faktori rizika

3. Vežba na trening materijalu-usne, ajlajner i obrve

4. Vežba na veštačkoj koži-usne, ajlajner i obrve

5. Praktični rad na modelima-usne, ajlajner i obrve

POGLEDAJTE DATUM POČETKA KURSA I RASPORED ČASOVA

OVDE