Select Page

TETOVAŽA VUKA - sa nastave na petom času na kursu za tetoviranje

Tetovaža vuka

Tema na ovom petom času na kursu za tetoviranje tema je bila tetovaža vuka. Prethodnog časa polaznici su uradili samo konture ove tetovaže. Polaznici su do sada praktično naučili kako se tetovaža iscrtava, kako se prenosi na kožu, kako se rade konture, senčenje, popunjavanje i ostalo. Kako bi se dočarao realan prikaz životinje najviše vremena provodimo u senčenju. Ovog časa nastavljamo sa radom na ovoj tetovaži. Profesor teoretski objašnjava način popunjavanja i senčenja linija prethodno nastalih kontura.

Tetovaža vuka se radila dugo i pažljivo. Svako od polaznika je imao priliku da uradi deo tetovaže. Praktičan rad je veoma važan na obuci ovakvog tipa. Sve dok se ne stekne osećaj rada sa mašinicom umetnik ne može uspešno uraditi tetovažu. Zašto tetovaža vuka? Vuk dlaku menja ali ćud nikada. Čovek je čoveku vuk. Mi o vuku, a vuk na vratima. Izaberite svoju omiljenu “vučju” poslovicu, jer se u svakoj krije bar malo istine. Vuk je zaista sinonim za inteligenciju, moć, vlast, hrabrost i pobedu, ali mu ni prepredenost, lukavost i opreznost nisu strane osobine. Možda je baš zato tradicija (a posebno srpska) prepuna veličanstvenih mitova o ovoj životinji? Svakako da je jedan od najpoznatijih vukova u rimskoj istoriji bila vučica Martia, koja je svojim mlekom nahranila braću blizance Romula i Rema, osnivače Rima. Zanimljivo je dodati da se ova zaštitnički nastrojena Marsova vučica i dan danas smatra simbolom grada.

I u Nordijskoj mitologiji nailazimo na vuka koji svakog dana progoni Mesec (za to je zadužen vuk Hati), i Sunce (Hatijev brat Skoll), dok je kod Germana vuk, zajedno sa gavranovima, verni pratilac vrhovnog boga Odina. Ipak, neosporno je da najjaču vezu između čoveka i vuka nalazimo u slovenskoj mitologiji, gde je vuk bio totemska životinja, a smatrao se gospodarom šuma, životinja i ptica. Interesantno je da se upravo vuku pripisuje titula mitskog predstavnika srpskog naroda, pa ne čudi što je ime ove životinje izuzetno rasprostranjeno na našim prostorima. Tetovaža vuka ima jasnu simboliku i podrazumeva jak, nesputan karakter, potrebu za slobodom, nepokornost, nepokolebljivost, snalažljivost i superiornu inteligenciju.

ZA VIŠE INFORMACIJA O KURSU KLIKNITE

tattoo-1

POGLEDAJTE KAKO JE IZGLEDAO ČETVRTI ČAS NA KURSU

na kursu tetovaže

POGLEDAJTE VIŠE O RANAMA OD LATEKSA

rane od lateksa

POGLEDAJTE VIŠE O NOĆI VEŠTICA 2016

noć veštica