Select Page

NOĆ VEŠTICA I AKADEMIJA PURITY - Go2 halloween Božanstvena komedija

USKORO DOLAZI NOĆ VEŠTICA

BUDI SPECIJALAN ZA NOĆ VEŠTICA!

NOSI MASKU ZA GO2 HALLOWEEN BOŽANSTVENA KOMEDIJA PO SIMBOLIČNIM CENAMA.

Ukoliko želiš da te stručnjaci maskiraju za GO2 Halloween “Božanstvena komedija”, koji se održava u Drugstore-u Beograd i Fabrici, 29. 10. 2016. Javi nam se sms-om, pozivom ili viber-om na +381607237854. Najavi se na vreme i zauzmi svoje mesto na šminkerskoj stolici.

Na dan GO2 Halloween-a, u Drugstore-u od 13h do 20h maskiraćemo i postavljati specijalne efekte i spremiti te za najbolju žurku u gradu.

Na fotografijama možeš videti primere nekih specijalnih efekata. Svaki primer nosi odredjeni broj, odnosno svaka fotografija ima svoj broj. Broj koji vidiš pored fotografije je zapravo cena te maske u dinarima. Možete izabrati različite maske sa temom povreda, rana, krvarenja, ožiljaka, zombija, body art-a, životinjskim motivima i ostalo. Takođe, možete nam iskazati svoje želje a mi ćemo razmotriti njihovu mogućnost i odrediti cenu. 

Noć veštica (engl. Halloween) je svetkovina koja se obeležava 31. oktobra, noći uoči Svih svetih, a svoje poreklo ima u keltskoj mitologiji i paganskim običajima u vezi sa njom

Najčešće aktivnosti koje obeležavaju noć veštica su: kostimirane zabave, pravljenje lampe od tikve, gledanje horor filmova, čitanje strašnih priča.

Deca idu od vrata do vrata, traže slatkiše i uzvikuju „trick or treat“ („smicalica ili poslastica“, u slobodnom prevodu „dajte nam slatkiše ili ćemo inače biti primorani da uradimo nešto nevaljalo“).

Irski imigranti su verziju ove tradicije preneli u Severnu Ameriku u 19. veku. Noć veštica se proslavlja u SAD, Irskoj, Kanadi, Ujedinjenom Kraljevstvu, Švedskoj, Porto Riku, Japanu, Novom Zelandu i u nekim delovima Australije.

Noć veštica ima istoriju koja datira još od antičke keltske svetkovine „Samhain“ posvećene istoimenom paganskom božanstvu. Kelti, koji su živeli na prostorima današnje Irske, slavili su svoju Novu godinu 1. novembra. Noć pred Novu godinu slavili su „Samhain“. Verovali su da se tada duhovi mrtvih vraćaju na zemlju uzrokujući probleme i uništavajući useve. Keltski paganski sveštenici gradili su ogromne lomače gde su se ljudi okupljali kako bi spalili useve i životinje kao žrtve keltskim božanstvima. U toku proslave nosili su kostime, uglavnom od životinjskih glava i kože.

ZAKAŽITE SVOJ TERMIN KLIKOM NA BROJ

POGLEDAJTE NAJAVU ZA GO2 HALLOWEEN 9

go2

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA NASTAVA NA SPECIJALNIM FILMSKIM EFEKTIMA

kako napraviti masku

POGLEDAJTE VIŠE O BUDUĆOJ SARADNJI SA EMIROM KUSTURICOM

14600994_10209904008654736_1030230417667054033_n