Select Page

RANE OD LATEKSA - sa nastave na specijalnim filmskim efektima

Rane od lateksa

Ovo je treći čas na nastavi Specijalnih filmskih efekata gde smo učili kako se izrađuju rane od lateksa. Na prvom času na ovom predmetu smo učili kako se dobijaju modeli za izlivanje. Uz pomoć gline i gipsa smo kreirali modle koje se mogu koristiti nebrojeno puta. Kako bi pravilno kreirali modle moramo poznavati materiju. Gledajući različite fotografije i istraživajući stičemo znanje kako zapravo izgledaju različite rane. One mogu biti od metka, noža, različitih sečiva, različitog vatrenog oružja, oštrih ili špicastih predmeta, eksplozija i ostalo. Rane od lateksa moraju biti apsolutno autentične kako bismo postigli željeni efekat. 

Rane od lateksa se dobijaju popunjavanjem modli. Latek se veoma brzo suši na vazduhu ukoliko se nanosi u tankim slojevima. Ovaj proces traje dugo ali je rezultat izutetno vredan truda. Ovakve rane od lateksa možete koristiti iznova i iznova. Pravilno održavanje i pažnja tokom nanošenja i uklanjanja može duže očuvati kvalitet lateksa. Za popunjavanje modli koristimo različite alate namenjene za potrebe stvaranja specijalnih efekata. Ovaj tip specijalnih efekata je najtraženiji u svetu filma. Pogotovo u akcionim filmovima, hororima i trilerima. Reljef ovakvih rana stvara potrebnu iluziju kod gledalaca kako bi film, ili serija, držali njihovu pažnju.

Proces se nastavlja čekanjem – lateks se ne uklanja iz modle dok se potpuno ne osuši. Nakon određenog vremena rane od lateksa su spremne za nežno odvajanje od modle. Sada ih možemo korisiti na mnogo načina. Lepe se specijalnim lepkom za kožu i oko njih se nastavlja dalji rad sa šminkom, krvlju i ostalim materijalima. 

POGLEDAJTE VIŠE O FILMSKOM TENU

filmski ten

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA ZOMBI DEVOJKA

dscn5038

POGLEDAJTE VIŠE O CANDY SKULL MAKEUP-U

14741198_10209072202054944_1611311351_n

POGLEDAJTE VIŠE O FINALU MALDIVA

14796038_10154617809582943_2025232542_o