Select Page

NASTAVA NA KURSU TETOVAŽE - atmosfera sa četvrtog časa na kursu ta tattoo majstora

Nastava na kursu tetovaže – četvrti čas

Kako izgleda nastava na kursu tetovaže tokom četvrtog časa? Polaznici su do sada praktično naučili kako se tetovaža iscrtava, kako se prenosi na kožu, kako se rade konture, senčenje, popunjavanje i ostalo. Sada već prelazimo na kompleksnije tetovaže a ovoga puta je to tetovaža sa životinjskim motivom. Otežavajuči segment kod tetovaža sa motivom životinja je krzno koje se sastoji od veoma velikog broja dlačica. Kako bi se dočarao realan prikaz životinje najviše vremena provodimo u senčenju. Četvrti čas na kursu tetovaže započinjemo razgovorom sa klijentom i određivanjem mesta za tetovažu.

Veoma je važno saslušati želje i ideje klijenta na kojem ćemo raditi tetovažu. Tetovaža može trajati i tokom čitavog života i zato je od ključne važnosti da klijent bude apsolutno zadovoljan rezultatom. Nakon iscrtavanja šablona preneli smo ga na kožu. Zatim, preko šablona radimo tehniku tetoviranja “blood line”. To znači da mašinicom koja radi, bez uzimanja boje povlačimo trag po linijama. Koristi se samo lubrikant kako bi olakšali rad. Ova tehnika se koristi kada ne želimo oštre ivice a želimo efekat dima, senki i pozadine. Ova tehnika stvara neku vrstu rana koje zarastaju dok zaraste i sama tetovaža. I ova tehnika se uči na kursu tetovaže I nivo.

Na kursu tetovaže svaki polaznik intenzivno radi na primeni naučenog znanja. Praktičan rad je zauzima dosta prostora kada su časovi u pitanju. Ovakve tehnike tetovaže zahtevaju mnogo posvećenog vremena i pažnje kako bi na kraju kursa polaznici bili potpuno obučeni za rad. Stil u tetoviranju se gradi u zavisnosti od naklonosti umetnika ka različitim temama. Neki od njih će raditi isključivo crno-bele tetovaže, neki u boji, neki minimalističke a neki 3D. Za sada smo uradili konture vuka. Sledećeg časa dodajemo senke i kompletiramo sliku. Tek trećeg časa, tetovaža će biti u potpunosti gotova. 

POGLEDAJTE VIŠE O KURSU ZA TATTOO MAJSTORA

na kursu tetovaže

POGLEDAJTE VIŠE O UMETNOSTI OSLIKAVANJA TELA

body art nastava

POGLEDAJTE VIŠE O NOĆI VEŠTICA 2016

noć veštica

POGLEDAJTE VIŠE O TRAJNOJ ŠMINCI

dscn4027