Select Page

PRVO PREDAVANJE NA PREDMETU SPECIJALNI FILMSKI EFEKTI

Prvo predavanje na predmetu specijalni filmski efekti

Prvo predavanje na predmetu specijalni filmski efekti proteklo je u upoznavanju sa ovom vrstom šminke. Upoznali smo se sa materijalima koji se koriste u radu, sa alatom koji nam pomaže i osnovama specijalnih filmskih efekata. Prvi i osnovni koraci u spravljaju specijalnih efekata je spravljanje modela na kojima se radi. To se čini specijalnim materijalima namenjenim za potrebe filma i televizije. Na drvenim površinama izlivali su se otisci rana, ožiljaka i rogova uz pomoć gline. Ti oblici su preliveni gipsom kako bi se dobio negativ otiska. Negativ znači da imamo suprotan oblik od onoga koji će nastati kao konačan proizvod. Od gipsa se na kraju dobija gotov proizvod koji se može posle koristiti kalup u koji se sipa smesa sa dobijanje odredjenog oblika.

 

Profesor Miroslav Lakobrija nam prenosi sva svoja znanja i iskustva na predmetu specijalni filmski efekti.

„Kao klinac počeo sam da pasionirano gledam filmove svih žanrova, ali pre svega horore. U njima su me najviše privlačile maske, specijalni efekti. U početku sam se stvarno plašio, ali su mi moji roditelji otkrili da su to trikovi, da to nije stvarno. Od tada pa nadalje, svaki put kada bih gledao strašne scene proučavao bih ono što sam video i često uspevao da odgonetnem kako su trikovi izvedeni.“ 

Na predmetu specijalni filmski efekti se prolazi kroz različite teme neophodne za rad na filmu i televiziji. Uči se izvlivanje maski, delova tela, čitavih tela, veštačkih trudničkih stomaka, beba i ostalo. Ovakvi izliveni delovi se, uz adekvatno održavanje, mogu korisiti nebrojano puta i izuzetno su pogodni za dugotrajna snimanja. 

POGLEDAJTE VIŠE O BUDUĆOJ SARADNJI SA EMIROM KUSTURICOM

saradnja sa emirom kusturicom

POGLEDAJTE VIŠE O MASAŽI STOPALA

masaža stopala

POGLEDAJTE VIŠE O FACE PAINTU

face paint