Select Page

BUDUĆA SARADNJA SA EMIROM KUSTURICOM

Buduća saradnja sa Emirom Kusturicom

Očekuje nas buduća saradnja sa Emirom Kusturicom sudeći po uspešnosti sastanka održanom sa njim. Planirali smo zajedničke projekte i događaje. Emir Kusturica je izuzetno poštovan i cenjen filmski umetnik na našim prostorima ali i šire. Rođen je 24.novembra 1954. godine u Sarajevu, Jugoslavija. On je srpski  i jugoslovenski reditelj. Za svoje kratke filmove nagrađivan je još u srednjoj školi. Filmsku režiju završio je na Filmskoj akademiji u Pragu (FAMU). Dvostruki je dobitnik Zlatne palme filmskog festivala u Kanu, za filmove Otac na službenom putu i Podzemlje. Nosilac je „ordena Viteza reda umetnosti i književnosti“. Nacionalni ambasador UNICEF-a u Srbiji postao je 8. septembra 2007, zajedno sa Anom Ivanović, Aleksandrom Đorđevićem i Jelenom Janković.

Saradnja sa Emirom Kusturicom se planira u budućnosti kako bi zajedno ostvarili nekoliko projekata. Polaznici Akademije će imati prilike da se susretnu sa radom na filmu.

U grupi „Zabranjeno pušenje“ jedno vreme je svirao bas-gitaru, a sada kao gitarista zajedno nastupa kao član grupe „Emir Kusturica & the No Smoking Orchestra“. Bavi se i pisanjem. 2010. godine izdata je njegova autobiografija pod nazivom „Smrt je neprovjerena glasina“, a 2013. izašla je njegova druga knjiga „Sto jada“. Osnivač je i direktor filmskog i muzičkog festivala Kustendorf.

Akademija za estetiku i kozmetologiju “Purity” se do sada susrela sa mnogim oblicima filmskog i televizijskog programa. Bili smo deo velikog broja projekata i događaja. Polaznici Akademije su pohađali praktičnu nastavu na seriji “Urgentni centar” gde su se oprobali u radu sa specijalnim efektima, ranama, ožiljcima, oboljenjima i ostalo. Bili su deo filma “Srce u Anesteziji” i “Afterparty”.