Select Page

Kako se nanosi korektor za podočnjake

Kako se nanosi korektor za podočnjake

Kada imate dovoljno informacija i kada znate sve o korektorima za lice tek tada možete i napraviti dobar izbor. Korektor prikriva fleke na koži tako da morate da izaberete korektor koji je najbliži vašem tenu dok za osvetljenje tamnih krugova ispod očiju treba nijansa za pola tona svetlija nego što je vaša koža. Korektor treba uvek birati prema tipu kože koji imate i onoga što želite da prekrijete. Postoji zeleni korektor koji je idealan za prekrivanje crvenila. Ovim korektorom možete prekriti akne ili opekotine od sunca. Preporučuje se osobama koje imaju problematičnu kožu. Zatim korektor u boji lavande ili ljubičasti korektor osvetljava kožu i izjednačava ten. Neutrališe i tonira kožu. Takodje neutrališe pege i tamne fleke na licu. Ako želite korektor koji osvetljava kožu onda je to bledo žuti korektor. Ovakav korektor će omekšati crvenilo i daće toplinu svakom tenu. Ako na licu imate tamne krugove onda probajte bledo roze korektor koji neutrališe plave pa čak i sive tonove.

Kako se nanosi korektor za podočnjake i kako napraviti dobar odabir korektora?

Odabir počinjete izborom prave teksture za vaš tip kože. Žene sa suvom kožom koriste tečne i kremaste korektore, jer ovi korektori daju vlažnost koži. Žene sa masnom kožom trebaju koristiti korektore koji ne sadrže masnoće. Ukoliko imate osetljivu kožu sklonu pucanju, odaberite korektor koji sadrži i anti-bakterijska svojstva.
Postoje i drugi faktori koje treba uzeti u obzir kada tražite pravu teksturu svog korektora. Korektori sa visokim nivoom pigmenta i mineranih ulja prikriće diskoloraciju na koži, Korektori sa nežnom teksturom će pomoći puderu koji ćete kasnije staviti da pravilno legne na kožu.Krema za oči može se koristiti pre apliciranja korektora kako bi se povećala glatkost korektora i popunile bore koje možete imati na licu. Mat korektor će vam dati onaj prirodni izgled koji tražite.

 

Samo uz dobru šminku ide i dobra frizura

Pogledajte kako izgleda šminka za večernji izlazak

Pogledajte kako izgleda metoda vežbanja trajne šminke