Select Page

ŠMINKA ZA VEČERNJI IZLAZAK - rad studenata prve godine smera Makeup artist

Šminka za večernji izlazak

Studenti prve godine smera Makeup artist su radili snimanje sa profesionalnim fotografom a tema je bila šminka za večernji izlazak. Veliki broj devojaka se šminka svakodnevno. Svakodnevno šminkanje često podrazumeva podlogu, maskaru, rumenilo i sjaj za usne. Međutim, šminka za večernji izlazak sadrži nešto više šminke. Garderoba koja se nosti tokom večernjih izlazaka je često elegantna i zavodljiva. Dodatni efekat oduševljenja postižemo šminkom. Kada je ova šminka u pitanju moguće je kombinovati više tehnika šminkanja očiju, boja karmina i rumenila. Postojanost šminke je takođe veoma bitna kako bi se zadržala na licu tokom cele večeri.

Šminka za večernji izlazak na našem modelu se bazira na toplim bojama i slaže se sa njenim oblikom lica i očiju. Koristili smo bronzane boje na samom kapku. Na taj način ističemo smeđu boju očiju. Izvlačenjem eyelinera postižemo mačkasti oblik očiju. Ten mora biti besprekoran. Postojanost tena postižemo nanošenjem prajmera. U zavisnosti od tipa kože nanosimo matirajući ili hidrirajući prajmer. Ukoliko postoje proširene pore koristimo prajmer koji popunjava pore i fine linije. Kako bi istakli crte lica prosvetljavamo sredinu a senčimo strane lica. Na ovaj način postižemo dimenziju i utisak užeg lica. Prosvetljeni deo matiramo puderom u kamenu svetlije boje. Bronzer koji koristimo mora biti mat boje, takođe, kako se lice ne bi sijalo na pogrešnim mestima. Odlučili smo se da koristimo rumenilo boje kajsije. Ova boja daje utisak svežine i mladolikog lica. 

Šminka za večernji izlazak nije potpuna bez higlightera. Higlighter je sjajan ili sedefast proizvod. Može biti različitih pod tonova ali u osnovi su bele ili bledo roze boje. Nanose se na najvišim delovima lica. Koristimo ga na jagodičnoj kosti, na vrhu nosa, vrhu usana i uglovima očiju. On daje utisak orošenog lica bez previše šminke. Koristili smo karmin u svetlijoj boji. Izabrali smo nijansu u boji kajsije koja se poklapa sa nijansom rumenila. Šminka za večernji izlazak je završena fiksatorom sa sjajnim efektom koji održava postojanost šminke tokom cele večeri. Ukoliko se odlučite za svedenu garderobu ovakav makeup će svakako privući pažnju. 

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA GLAMUROZNA ŠMINKA

IMG_93311

POGLEDAJTE PREDLOG ŠMINKE ZA MATURU

IMG_9357