Select Page

METODA VEŽBANJA TRAJNE ŠMINKE - sa nastave na kursu trajne šminke

Metoda vežbanja trajne šminke

Metoda vežbanja trajne šminke se sastoji iz više faza. Ove faze se razlikuju po vrsti materijala na kojem se vežba. Na samom kursu trajne šminke metoda za vežbanje trajne šminke počinje sa radom na papiru. Grafitnom olovkom i bojama polaznik iscrtava oblike i linije koje će nakon sledećeg časa iscrtavati na materijalu za vežbanje – veštačkoj koži. Iscrtavanje se radi na fache chart-u. Face chart je papir sa već postojećim konturama lica na njemu. Polaznik na papiru ispunjava ivicu usana, iscrtava obrve i eyeliner. Na ovaj način vežba pokret ruke, smer u kojem iscrtava oblike i preciznost. Ove veštine su ključne za uspešnu trajnu šminku.

Metoda vežbanja trajne šminke se sastoji i od iscrtavanja mašinicom na veštačkoj koži. To je materijal koji ima teksturu sličnu koži. Na njemu su već postojeći šabloni usana, obrva i očiju. Preko tih šablona polaznik uvežbava pokrete, linije i smer rada. Metoda vežbanja trajne šminke najviše se bazira na “lutki” za vežbanje. Postoje različiti delovi lica od specijalne plastike ili gume na kojima se vežba trajna šminka. Na bazu/lutku koja predstavlja glavu dodaju se delovi koji se menjaju. Ovakva metoda vežbanja trajne šminke omogućava polazniku da na potpuno realan način stiče rutinu u radu. Kako je materijal na kojem se radi veoma sličan teksturi kože stvara se osećaj rada na modelu.

Poslednja faza u vežbanju trajne šminke je rad na modelu. Uz nadzor profesora polaznik radi trajnu šminku na modelu. Prolazi se svaki segment lica koji se uči a to su usne, obrve i eyeliner. U ovoj fazi polaznik je već siguran u svoje teoretsko i praktično znanje. Profesor je tu da nadgleda i da pomogne u svakom momentu. Uslovi u kojima se vežba rad na modelu su potpuno sterilni, denzifikovani i zaštićeni. Štićenjem klijenta štitimo i sebe. Polaznici su kroz teoretske delove nastave naučili sve o psihologiji klijenta, merama predostrožnosti i spoljnim faktorima koje treba uzeti u obzir kada je u pitanju trajna šminka.

POGLEDAJTE VIŠE O KURSU TRAJNE ŠMINKE

USNE-PRE-i-posle

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA TRAJNA ŠMINKA OBRVA

trajna šminka za obrve