Select Page

Kako imati dugu kosu

Kako imati dugu kosu

 

Kako imati dugu kosu? Kod svakog bojanja i tretiranja kose vrhovi najviše stradaju svakim novim tretmanom pa brže pucaju i djeluju neuredno. Frizer Serge Normant otkriva za Allure da se zbog toga svaka dva mjeseca treba podrezati do dva centimetra vrhova. Kosa raste više od toga u tom razdoblju, tako da nećete izgubiti na duljini. Ako čekate dulje, kosa će se više oštetiti što će rezultirati većim šišanjem.
Duga i zdrava kosa je san svake devojke. Medjutim sa prvim farbanjem kosa počinje da menja svoju strukturu i samo je kvalitetna nega može vratiti u prvobitno stanje. Dužina kose kao i brzina rasta kose zavisi od načina na koji se ophodite prema njoj. Tretiranjem kose grejnim aparatima za oblikovanje kao i nekim hemijskim tretmanima kosa postaje lomljiva i ispucala. Svakako i da za to postoji rešenje samo morate biti kontinuirani u tome. Kosa prosečno za jedan mesec može narasti i do jednog centrimentra ali ako je ne tretirate previše. Tretman kose koji podrazumeva profesionalnu negu je jedino preporučljiv. 

Kako imati dugu kosu i kakva se nega preporučuje? 

Nega temena je jednako važna. Osim seruma, dovoljno je dobar i šampon koji ima esencijalna ulja. Utrljavanjem u teme uklanjate sve nečistoće i najviše se preporučuju proizvodi sa uljem avokada ili kokosa. Kada negujete teme i vaša kosa će biti zdravija. Masažom glave tokom pranja ćete postići cirkulaciju i bolje zdravlje temena. Još jedan vrlo važan element u nezi kose je i pravilno šišanje (više o šišanju klikom OVDE). Ako želite da imate atraktivan izgled, šišajte kosu u V – obliku. Tome možete dodati i slojevito rezane pramenove počevši od jagodica za okrugao oblik lica ili od brade za kockastiji oblik lica. Na tako oblikovanu frizuru dodajte i mal oboje koja najbolje pristaje vašem tenu i boji očiju. Medjutim tek kada se ofarbate, morate voditi posebno računa o kvalitetu vaše kose.

Kako imati dugu kosu i zašto su važne maske za kosu? 

Pre svega, kosu je potrebno negovati od samog početka. Pravilno pranje i češljanje kose (više o tome klikom OVDE) je osnovni korak ka negovanoj i zdravoj kosi. Prvo što treba da uradite je da kosu pravilno raščešljate i razmrsite krajeve i čvorove. Nikada ne budite grubi prema vašoj kosi, jer agresivno korišćenje češlja ili četke može dovesti do lomljenja kose, a samim tim i do oštećenja.Treba izbegavati amonijak, nekvalitetne boje za kosu, nekvalitetne šampone i ostala jaka sredstva za pranje kose zato što svojim dejstvom mogu da upropaste kosu na duže vreme.

Osnovna namena hranljive maske, pakovanja za kosu, jeste da prehrani koren kose nakon svih zlostavljanja kojima ih današnja žena podvrgava (pogledajte čime još možete oporaviti vašu kosu klikom OVDE). Boja, kiselina, hidrogen, lakovi, sušenje fenom,duvanski dim, izduvni gasovi, stres, ultraljubičasti zraci sunca. Svi ovi faktori negativno utiču na našu kosu. Koristeći kozmetičke proizvode različitih proizvođača kosu možete obmoviti, ojačati i nahraniti. Takođe hranljive maske za kosu (pogledajte čime još možete negovati kosu klikom OVDE) možete napraviti sami kod kuće, koristeći svakodnevne proizvode i lekovito bilje iz najbliže apoteke.

 Ako i vi želite da imate dugu i zdravu kosu to više nije problem, a ako želite da i imate kosu iz snova kliknite OVDE

Pogledajte šta sve možete sa dugom kosom

20160304_105927-e1457098393734