Select Page

TROPSKI TRETMAN KOSE - regeneracija dlake

Tropski tretman kose (regeneracija dlake)

Regeneracija dlake je istog trenutka vidljiva neposredno nakon tretmana.

Mnoge devojke imaju problem sa oštećenom kosom koja je posledica nepravilne nege kose. Prirodni sastojci su najbolji prijatelji vašoj kosi koji vraćaju sjaj i elastičnost.
Da bi se oštećena kosa vratila u normalno i zdravo stanje neophodno je da vašoj kosi priuštite ono od čega se sastoji. A to su razni minerali i proteini koji samo dadatno hrane kosu i čine je jačom.
Pravo rešenje za potpuni oporavak je tropski tretman kose koji će bogatim sastojcima ukloniti sve nepravilnosti u vašoj dlaci.
Poznato nam je da mnoga ulja potiču iz tropskih predela te zbog toga je i naziv tretman sasvim logičan. Pored ulja koja se koriste, proteini i mnogi vitamini su sastavni deo tretmana. Nedostatak svih tih elemenata dovodi do oštećene kose koja je suva i ispucala.
Ovim tretmanom omogućićete vašoj kosi potpuni oporavak nakon čega ćete moći veoma dobro da je oblikujete.
Sva hranljiva dejstva počinju deluju i po toplotom zagrevanjem jer na taj način ulja brže reaguju. Potrebno je da odstoji barem sat vremena za početak kako bi se dobar efekat video. Nakon prvog tretmana vidljivi su rezultati i kosa izgleda sjajnije i zdravije.
Tropski tretman oporavka kose preporučuje se devojkama koje imaju dehidriranu, ispucalu i ostećenu kosu koja je bila izložena raznim hemijskim tretmanima.

Ako i vi želite naučiti kako da primenjujete ovaj tretman pogledajte više o smeru MAKEUP ARTIST OVDE

Kosa (lat. capilli) predstavlja skup dlaka na glavi čoveka. Životni vek kose na glavi varira od 2 do 4 godine tako da se sva kosa obnovi za 6 godina. Smatra se da na svakih 15 minuta čovek ostane bez jedne dlake u kosi. To je od 30 do 100 vlasi dnevno što zavisi od samog broja vlasi u kosi i njene boje. Prosečan čovek ima oko 100, 000 dlaka na glavi. Kosa štiti glavu, samim tim i mozak od negativnih uticaja spolja kao što su Sunce, vetar i slično. Ona ima i estetsku ulogu. Njena boja varira zbog odnosa pigmenata i kiseonika, pa se ne mogu odrediti sve boje i nijanse kose. Naravno, postoji osnovna podela na plavu, crnu, smeđu i riđu boju kose. Svaka boja karakteristična je za svaki kontinent, kao i njen oblik. Tako je, na primer, za afrički kontinent karakterisična gusto loknasta crna kosa, za Evropu smeđe- blago zatalasana kosa. Vlasi nisu jednake debljine svih boja kose, pa ni njihov broj. U zavisnosti od debljine same vlasi i njene boje na glavi može biti vlasi prema sledećoj tabeli:

  Boja Broj vlasi
1 Plava kosa 146.000
2 Crna kosa 110.000
3 Smeđa kosa 100.000
4 Riđa kosa 86.000