Select Page

Čudesna svojstva BRAHMI ulja

Čudesna svojstva BRAHMI ulja

 

BRAHMI ulja.Poznato nam je da su Indijke žene sa najlepšom kosom zbog prelepih i gustih vlasi jer dobro poznaju čudesna svojstva brahmi ulja. Sigurno je da na takav kvalitet kose utiče i kvalitetna nega. Sva njihova lepota može zahvaliti Brahmi ulju koje direktno utiče na rast i gustinu kose. Ovo ulje se koristi i kod gubitka kose jer ima velike zdravstvene blagodeti.
Brahmi je regenerativna biljka koja raste u Indiji. Sastoji se od alkaloida, flavonoida, saponina itd. Koristi se i kao tradicionalni lek kako bi se povećao obim i debljina vlasi ali i izbegao prerani gubitak kose. Pravi se mešanjem Brahmi baze sa kokosovim uljem a zatim se smesa nanosi na kožu glave i kose. Može se primeniti direktno na kosu ili kao vrelo ulje za masirnaje temena glave. Ovo ulje hladi kožu glave i smanjuje svrab i iritaciju. Dakle pozitivna dejstva Brahmi ulja ogledaju se u tome da smanjuje opadanje kose jer hrani koren i kutikulu dlake i na taj način ubrzava rast kose. Vraća i izgubljeni sjaj kose. Sama dejstva ulja pružaju dlaci sva neophodna svojstva zbog čega se smanjuje šansa za nastanak rascvetalih krajeva.
Brahmi je delotvoran u hidrataciji kose te tako sprečava nastanak peruti kao i probleme poput suvog temena kože i svraba.

BRAHMI ulja na Akademiji Purity.

Priuštite vašoj kosi kompletnu negu TROPSKIM tretmanom a više o tome klikom OVDE 

 

 

 

Postoji mnogo razloga za suvu kosu. Vaše teme može biti suvo i možda ne proizvodi dovoljno sebuma. Možda imate genetske pedispozicije za ovakvo stanje. Međutim veoma često ovakvo stanje je Vaših ruku delo, nega kose i naše navike pri oblikovanju kose su možda poremetili prirodnu ravnotežu naše kose. Boja za kosu i grubo oblikovanje kose loše deluju na teme i na površinu kose i tako mogu dovesti do suve kose

Tretman suve kose
Obično su neadekvatna nega i navike kod oblikovanja kose krivci kada kosa izgubi svoj prirodni balans

U većini slučajeva, suva kosa je krta i na dodir je kao slama. Takva kosa je teška za češljanje i ima malo sjaja. Sloj sebuma štiti normalnu kosu, i nedostatak tog sloja kod suve kose čini je tankom i poroznom. Stoga je osetljivi zaštitni sloj ispod kose grub i porozan pre nego gladak i ujednačen. Male nepravilnosti u tom sloju dozvoljavaju da voda ode iz unutrašnjosti kose i tako se kosa isušuje.

Korišćenje pravih proizvoda za ovaj tip kose će verovatno sprečiti isušivanje kose. Ovi proizvodi sadrže balsame kao što su Aloe vera i šea puter, koji će te delove koji su krti i nesavršeni ponovo učiniti glatkim. Pored toga, lipidi će vezati vlagu u suvoj kosi i povećani sadržaj silikona će omogućiti lakše raščešljavanje kose.