Select Page

Tehnika šminkanja - Smokey eyes

Tehnika šminkanja – Smokey eyes

 

Kod smokey eyes tehnike šminkanja sama šminka je usredsredjena na oči, preovladjuju crni, ,tamno i svetlo sivi tonovi. Kada oči dodju u prvi plan usne ostaju nešto bledje ili našminkane neutralnijim tonovima.
Uvek se kreće od podloge a nakon toga sledi senčenje spoljnih uglova očiju. Crna senka se nanosi na spoljni ugao oka a istom nijansom možete preći ispod oka do polovine kapka. Senčanjem ka svetlijim nijansama je važan korak jer na taj način se boje mogu stapati. Vrlo je važno da ne postoji prelaz i možete koristiti obrnutu tehniku crno ka belom da bi ta jaka crena boja bila ublažena.
Unutrašnje uglova oka obojite u najsvetliju nijansu iz palete dok deo ispod obrva predjite najsvetlijom senkom za oči. Konačni izgled će vam dati maskara koja će vam dodatno istaknuti oči. Sa šminkom Smokey eyes možete kreirate lik misteriozne žene, da izgledate zavodljivo i seksi ( zavodljiv pogled vam može dati i ova TEHNIKA a više o tome klikom OVDE). Smokey eyes šminku možete koristiti preko dana a i uveče. Razlika je samo u izboru odgovarajućih boja. Za dnevnu varijantu smokey eyes savršene su tople pastelne, maslinove i zlatne nijanse. Za vecčernju varijantu najbolje je pridržavati se hladnih boja – crna, siva, braon.Stil smokey eyes- senka u kombinaciji sa eyeliner-om (saznajte kako da izvučete ajlajener klikom OVDE). U procesu šminkanja primenjuje se maskara na trepacice u nekoliko slojeva, a prelazi između različitih nijansi senke prave se „glatko“, polako, nijansa preko nijanse, da se stapaju. Ovaj make- up ne oduzima puno vremena.Šminka za oči Smokey eyes pogodna je skoro za sve žene, bez obzira na uzrast. Nju mogu koristiti kako plavuše tako i brinete.
Smokey eye je jedna od najpopularnijih tehnika šminkanja (o najpopularnijim tehnikama više klikom OVDE) – uvek je aktuelna i odlično pristaje svakom obliku oka.
Uz svetlije nijanse može se nositi u dnevnim varijantama, a kao rođena je za večernji izgled ukoliko upotrebite tamnije boje. (ukoliko želite da prekrijete nedostatke na licu saznajte više o tome klikom OVDE)
Osnovno što treba da znate o ovom načinu šminkanja jeste da najsvetlija nijansa ide u unutrašnji ugao oka, a najtamnija u spoljašnji, dok je prostor između popunjen gradacijom od svetle do tamne – senčenjem.
Jedna od mnogih tehnika koje se uče na kursu Tehnike šminkanja lica je i smokey eyes. Smokey eyes tehnika šminkanja očiju svu pažnju privlači ka očima. Preovlađuju crni, sivi, tamno smeđi, bež, svetlo sivi i beli tonovi. Ovaj look se postiže utapkavanjem boja senki od najsvetlije ka najtamnijoj. Prelaz između senki ne treba da bude primetan tako da se boje slivaju jedna u drugu. Ova tehnika se može takođe raditi i sa jarkim bojama sve dok je prelaz između njih neprimetan. Ovaj izgled je pogodan za mnogo prilika: revije, večernji događaji, izlasci, venčanja, crveni tepih i fotografiju. Intenzivnost boja prilagođavamo događaju. To znači da smokey eyes (više o ovoj tehnici klikom OVDE)  može biti veoma taman ili veoma svetao. Zbog načina blendovanja senki i krejona u korenu trepavica, trepavice izgledaju duže, gušće a pogled “zadimljen”. Ovaj izgled je veoma zavodljiv, elegantan i prigodan za svaku priliku.