Select Page

Tri makeup tehnike koje su zavladale na Instagramu

Tri makeup tehnike koje su zavladale na Instagramu

 

Tri makeup tehnike koje su zavladale na Instagramu. Svesni ste da svakodnevno izlaze inovacije na društvenim mrežama kada je šminkanje u pitanju tako da vam predstavljamo tri makeup tehnike koje su zavladale na Instagramu. Zahvaljujući Instagramu mnoge makeup tehnike su veoma brzo zavladale. Sledeće tri tehnike su najpopurlarnije i sigurno ćete izabrati jednu kao najbolju za vas.
SunStripping

Tri makeup tehnike koje su zavladale na Instagramu. Iako je konturisanje još uvek planetarno popularno, devojke sve češće brozner počinju da koriste na malo drugačiji način. Naime, sunstripping podrazumeva horizontalno nanošenje bronzera od jednog do drugog obraza, uključujući i nos. Ovaj način šminkanja posebno će odgovarati devojkama sa izduženim licem, jer ga vizuelno sužava. Posebnu pažnju treba obratiti na blendanje proizvoda, kako bi se ublažili svi prelazi.
Chroming

Više o kursu za PROFESIONALNOG ŠMINKERA klikom OVDE

Iako liči na strobing, tehnika koju nazivaju chroming uključuje upotrebu karmina u svetloj nijansi koji se nanosi na jagodice, u svojstvu hajlajtera. Iako sličan efekat možete postići i običnim hajlajterom, na ovaj način moći ćete da iskoristite karmin čiji vam kolorit možda nije odgovarao na usnama.
ColorContouring

S obzirom na veliko prisustvo korektora u boji na tržištu, bilo je pitanje vremena kada će se neko dosetiti da ovaj proizvod upotrebi u drugu svrhu. Jutjuberka TianaCosmetics dosetila se da umesto bronzera i hajlajtera za konturisanje upotrebi različite nijanse iz palete sa korektorima i tako je nastao colorcontouring. Zelenu, ljubičastu, žutu i narandžastu nijansu neophodno je dobro izblendati četkicom ili sunđerom i imaćete jasno konturisano lice!

Šminka

Šminka je vrsta kozmetike, koja se odnosi na proizvode koji su namijenjeni uljepšavanju i promjeni izgleda najčešće žena.

Koristi se za ljepši i ženstveniji izgled. Njome se mogu naglasiti pojedini dijelovi lica poput očiju, usana, a služi i prekrivanju onoga što se želi sakriti. Postoji u raznim bojama, najčešće su crvena, ljubičasta, crna i dr. Postoje protivnici šminkanja poput nekih udruga feministica, udruga za zaštitu životinja i dr. Postoje bojazni o štetnosti šminke, kada joj istekne rok trajanja ili kada istu šminku koristi više osoba. Ponekad se u šminci koriste opasne tvari, koje mogu izazvati kožne bolesti poput dermatitisa.