Select Page

ŠTA JE VULKANSKO KAMENJE? - opuštajuća masaža toplim kamenjem

Šta je vulkansko kamenje?

Šta je vulkansko kamenje i kako utiče na organizam? Masaža vulkanskim kamenjem je specijalitet u kojem terapeut koristi posebano ugrejano kamenje, bilo kao produžetak svoje ruke, ili da ih stavite na telo, dok masira neke druge delove tela. Tretman vulkanskim kamenjem zasniva se na korišćenju geomagnetnih svojstava kamenja i njihove energije.
Toplota koju prenosi vulkansko kamenje utiče na smanjenje tenzije od negativne energije čime se oslobađa vitalna energija, smanjuje napetost u mekom tkivu i meridijanima. Toplo vulkansko kamenje postavlja se na energetske tačke tela čime se utiče na poboljšanje funkcija organizma. Ovaj wellness tretman zasniva se na verovanju da telo ima 7 energetskih slojeva koji imaju niti nevidijive golim okom čija je uloga da energiju sprovedu u energetske kanale koji se zovu čakre.
Šta je vulkansko kamenje i kako izgleda tretman? Tretman traje sat i po vremena i počinje raspoređivanjem toplog vulkanskog kamenja na određena mesta na telu. Kamenje je zagrejano i njegova temperatura je 47°C stepeni. Nakon toga počinje se sa masažom, tokom koje se koristi ulje i naravno- vulkansko kamenje. Uloga vulkanskog kamenja je u izvlačenju negativne energije, dok se za njeno sakupljanje koristi poludrago kamenje koje se ne zagreva već se upotrebijava na njegovoj prirodnoj temperaturi. Masažom se, osim oslobađanja od negativne energije, postiže i bolja cirkulacija, poboljšavaju se limfni tokovi i popravlja opšte stanje organizma.
Vulkansko kamenje – Masaža sa toplim vulkanskim kamenjem preporučuje se kao spas u slučajevima napetosti, bolnih mišića, reumatskih problema, degenerativnih stanja kičmenog stuba, sportskih povreda, nesanice, depresije, razdražljivosti, PMS-a. Higijena je na prvom mestu, nakon masaže svaki kamen se pere posebnim dezinfekcionim sapunom i stavlja u vodeni rastvor morske soli kako bi se reminerizovao. Preporučuje se da se vulkansko kamenje vrati matici tako što će ga maser izneti u prirodu i poređa na zemlju kako bi se
reenergizovalo. Za vreme punog meseca vulkansko kamenje se iznosi napolje i ostavlja da obnovi svoj potencijal. 

POGLEDAJTE VIŠE O ZAŠTITI KOSE OD SUNCA

zaštititi kosu od sunca

POGLEDAJTE VIŠE O MEZOPORACIJI PROTIV CELULITA

DSCN8246

POGLEDAJTE VIŠE O UTICAJU AIR BRUSH-A NA KOŽU

kako air brush utiče