Select Page

MEZOPORACIJA PROTIV CELULITA - sa nastave na kursu za anticelulit program

Mezoporacija protiv celulita

Glavna tema na današnjem kursu anticelulit programa bila je: Mezoporacija protiv celulita. Na kursu anticelulit programa, polaznici su uvežbavali anticelulit masažu. Na kursu uče, pored masaže i plan ishrane koji se preporučuje u toku serija masaža. Serija masaža se obavlja u 10 masaža , razmak izmedju svake je dan ili dva. Jer je sam pocetak bolan i potrebna je pauza. Takođe zavisi i od stanja celiulita. Postoje različiti stepeni celulita prema tome se i određuju dalji tretmani. Celulit je deformitet izražen kod žena. Nastaje kao posledica nagomilavanja masnih naslaga i toksina ispod kože. Na pojavu celulita utiče više faktora: stres, slatkiši , nepravilna ishrana,nedostatak fizičke aktivnosti. Veliki procenat žena pati od problema celulita, koji je moze ukloniti i regulisati različitim metodama – masažom, apatratima i vežbama. Najbolji efekti se postižu kombinacijom ovih metoda.
Mezoporacija protiv celulita
Jedna od novijih neinfazivnih metoda je mezoporacija. Mezoporacija je moderna tehnika koja omogućuje brže i dublje prodiranje aktivnih supstanci i aktiviranje metabolizma u dermisu. Ova estetska metoda primenjuje pulsne struje, koje stvaraju elektromagnetno polje koje otvara mezopore u lipidnom sloju u epidermu, čime omogućava prolaz aktivnih supstanci u žive slojeve kože. Cilj mezoporacije je ubacivanje u kožu kozmetički aktivnih supstanci , koje klasičnim nanošenjem utrljavanjem u kožu, ne bi prošle epidermalnu barijeru i samim tim se ne bi postigao željeni efekat. Ova metoda omogućuje brze i trajne rezultate. Preporučuje se kod bora, strija,ožiljaka, masnih
naslaga i celulita. Metoda je bezbolna i neostavlja ne željene tragove nakon tretmana.

Mezoporacija protiv celulita

Upotreba različitih gelova i krema protiv celulita može da doprinese bržem uklanjanju celulita ukoliko se koriste u kombinaciji sa masažom. Posebno se preporučuje upotreba anticelulitne kozmetike u fazi održavanja postignutih rezultata. Nezaobilazni deo anticelulit programa je i unos većih količina tečnosti organizma – vode ili nekog drugog napitka koji pospešuje drenažu i detoksikaciju organizma. Obavezna je i masdaža stomaka uz anticelulit masažu. Koja poboljšava varenje i pospešuje izbacivanje toksina iz organizma.

POGLEDAJTE VIŠE O TRETMANU RADIOTALASNIM LIFTINGOM

tretman radiotalasnim liftingom

POGLEDAJTE VIŠE O ISPITU NA KOZMETIČKOM KURSU

kozmetičkom kursu

POGLEDAJTE VIŠE O ANTICELULIT PROGRAMU

tretman za mršavljenje