Select Page

KLINIČKI PREGLED KOŽE - atmosfera sa nastave na kursu za kozmetičara

Klinički pregled kože

Polaznici na kursu za kozmetičare su praktično primenili klinički pregled kože. Ovaj pregled kože se takođe stručno naziva i anamneza. Izuzetno je važno uradili pravilan klinički pregled kože kako bi smo dosli do prave dijagnoze, odabrali adekvatne preparate po tipu kože za tretman i preporučili kućnu negu. Ovo je obavezan prvi korak i standardna procedura u tretmanima lica na Akademiji. Stanje organizma se oslikava na koži kao odraz u ogledalu. Ako primetite neke nepravilnosti na koži, pogotovo ako one traju duži period, vreme je da se zapitate da li je vaš organizam u potpunosti zdrav. Prvi znaci različitih bolesti se obično očitavaju u stanju kože tela i tena.

Pregled smo započeli apšminkovanjem lica. Apšminkovanje lica je uklanjanje nečistoće i šminke sa lica kozmetičkim mlekom. Nakon što je lice slobodno od tragova šminke određujemo različita svojstva kože. Okretanjem zgloba kažiprsta proveravamo koliko je koža hidrirana. Ukoliko se beličasti trag koji ostaje na koži ubrzo vrati u početno stanje, to je znak da je koža dovoljno hidrirana. Ukoliko se beličasi trag zadržava duže znači da je koža dehidrirana. Zatim, određujemo osetljivost kože. To činimo na dekolteu drvenim štapićem. Povlačimo dve linije u obliku slova x i posmatramo da li će se koža zacrveneti. Sledeća provera je kontrola debljine kože. Proveravamo je između palca i kažiprsta. Zatim, proveravamo elastičnost kože povlačenjem kože obraza na gore. Posmatramo za koliko će se koža vratiti u prvobitni položaj.

Sledeći pregled kože je utvrđivanje tipa kože. Na klijentu primećujemo proširene pore i sjaj i utvrđujemo da je koža masnog tipa. Sledi popunjavanje kartona klijenta. U kartonu klijenta su osnovni podaci kao i stanje kože. Svaki sledeći dolazak na tretman će imati svoju istoriju i uzrok. Na ovaj način uspešno rešavamo problematiku kože. U kartonu klijenta se takođe navode posebna medicinska stanja koja nam pomažu u rešavanju problema. Klinički pregled kože je ključan u svakom tretmanu kako bi bio uspešan i delotvoran.

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA ČIŠĆENJE LICA

DSCN6859

POGLEDAJTE VIŠE O PRVIM ZNACIMA STARENJA KOŽE

DSCN6776