Select Page

ČIŠĆENJE LICA - sa nastave na kursu za kozmetičara

Čišćenje kože

 Čišćenje kože je proces koji se odvija svakodnevno. Koliko je važna briga o telu toliko je važna i briga i o samom licu. Čišćenje kože se mora raditi svakodnevno a higijenski tretman kože profesionalnom kozmetikom se preporučuje jednom mesečno. Ukoliko ne vodimo brigu o svom licu može doći do stvaranja promena a koži a posebno akni. Zapušene pore rezultiraju stvarenjem akni i mitisera. Profesionalno čišćenje kože je tretman koji se sastoji iz više faza i ono dubinski uklanja nečitoću koja se taloži u porama.

Čišćenje kože je veoma važno i za osobe muškog i ženskog pola. Osobe ženskog pola su ugroženije po ovom pitanju svakodnevnim nanošenjem šminke. Veliki broj žena u svakodnevnom šminkanju koristi tečni puder, kameni puder i druge proizvode za lice. Na kraju dana skidanje šminke je obavezno. Vlažne maramice ili mleka za skidanje šminke mogu biti samo trenutno rešenje. Svakodnevno skidanje šminke mora sadržati mlaku vodu i sredstvo za umivanje u svojoj rutini. Sredstva za čiščenje kože tj. umivanje mogu biti različitog sastava i sadržaja. Blagi i prirodni sapuni su idealni za potpuno uklanjanje šminke. Neki sapuni mogu isušiti kožu tako da je korišćenje tonika i hidrantne kreme nakon njih obavezno. Ostatak šminke kao što su senka za oči, maskara i karmin se mogu ukloniti micelarnom vodom ili mlekom za skidanje šminke. 

Profesionalno čišćenje lica se preporučuje jednom mesečno. U takvom tretmanu kozmetičar koristi različite aparate i proizvode kako bi dubinski očistio kožu. Svaki tretman se započinje apšminkovanjem – uklanjanjem šminke. Nakon ovog koraka se koristi piling kako bi uklonili izumrle ćelije na površinskom sloju kože. Sledi otvaranje pora kako bi omogućili komedoekspresiju – istiskivanje gnojnog sadržaja iz akni ili mitisera. Pore otvaramo parenjem lica vapozonom ili termo maskom. Nakon komedoekspresije sledi nanošenje maske koja će umiriti i nahraniti kožu. Maska deluje oko dvadeset minuta a tretman završavamo kremom koja je prilagođena tipu kože.

POGLEDAJTE ŠTA SU TO KOMBINOVANI TRETMANI

DSCN5823

POGLEDAJTE ŠTA JE TO DARSONVAL

DSCN5075