Select Page

PLAZMA LIFTING - podmlađivanje kože krvnom plazmom

Plazma lifting

Plazma lifting.Plazma lifting je postupak neinvazivnog i bezbolnog podmlađivanja (rejuvenacije) kože lica i tela. Naziva se još i biorevitalizacija i podmlađivanje faktorima rasta iz krvne plazme (PRP – platelet rich plasma). Metoda se koristi kod stimulacije rasta kose, opekotina, povreda tkiva, kao anti-age tretman. Zvanično kao metoda ušla je u upotrebu, jula meseca 2012 godine na evropskom kongresu dermatologa u Veroni (Italija).

PRP (plazma lifting) terapija pomlađivanja matičnim ćelijama je revolucionarna metoda pri kojoj lekar upotrebljava minimalnu količinu vaše krvi za pomlađivanje kože. PRP podrazumeva izdvajanje ćelija i proteina koji se nalaze u krvi i ubrizgavanje u kožu. Tako se pospešuje obnavljanje kože i potkožnog tkiva. Deo krvi po kojoj je metoda dobila ime je PRP – Platelet Rich Plasma (plazma lifting) ili u prevodu – plazma bogata trombocitima. Ovim postupkom na prirodan način podstičemo regeneraciju i oporavak tkiva na licu, smanjujemo bore i poboljšavamo tonus kože na licu. U PRP-u (plazma lifting) se uz trombocite nalaze faktori rasta i vaše matične ćelije, koje nadalje stimulišu proces obnavljanja. Budući da se kod ovog tretmana koristi vaša krv, ne unose se sintetičke supstance pa ne postoji mogućnost nuspojava. Tretman je u potpunosti netoksičan, hipoalergen i ne zahteva vreme oporavka.Plazma lifting na Akademiji Purity.

 

 

Krvna plazma je žućkasta gusta tečnost koja ostaje posle centrifugiranja krvi. Sastavljena je od 90% vode, a ostalo su organske i neorganske soli, belančevine, lipidi, hormoni, vitamini. Uloga plazme je višestruka. Najznačajnije su transportna, odbrambena, uloga u regulaciji PH krvi, ćelija tkiva, uloga u hemostazi. Što se tiče transportne uloge koja je u prenosu mnogobrojnih materija od i do pojedinih tkiva i organa. Odbrambena uloga se ostvaruje preko gamaglobulina iz kojih se stvaraju antitela protiv mikroorganizama. Uloga u regulaciji PH (kiselosti) krvi, osigurava se preko organskih i neorganskih sastojaka plazme.

Trajanje PRP tretmana je 60 minuta (lice,vrat i dekolte), dok za veće površine može da traje 180 minuta. Posle odrađenog tretmana moguća je pojava crvenila i otoka. Simptomi po pravilu nestaju kroz par sati. Pacijent je u mogućnosti da se vrati svojim uobičajenim aktivnostima, neposredno posle tretmana. Efekti PRP terapije su individualni i mogu trajati između 12 meseci, pa čak i do 2 godine.

Prednost plazme u odnosu na preparate slične namene je nesaglediva: prvo i najvažnije – ne postoji mogućnost alergijske reakcije na tretman, materije u plazmi omogućavaju 100% repsorbciju, rezultati su vidljivi odmah, a sama cena je mnogostruko niža nego što je cena sa standardnim preparatima slične namene. PRP zbog svog sastava I fiziološkog odnosa materija u njoj, čini jedinstvenu mogućnost podmlađivanja kože tj. ne postoji preparat na svetu koji ima isti sastav kao sopstvena krvna plazma.

POGLEDAJTE VIŠE O PURITY HIDRANTNOM SPREJU

POGLEDAJTE VIŠE O BIOPTRON SVETLOSNOJ TERAPIJI

bioptron svetlosna terapija

Pogledajte kako izgledaju hijaluronski fileri na Akademiji Purity