+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ODRŽAVANJE SVILENIH TREPAVICA - sa nastave na kursu za 4D nadogradnju trepavica

Održavanje svilenih trepavica

Održavanje svilenih trepavica je obavezno ukoliko nosite nadogradnju trepavica. Ono što pre svega treba da znate jeste šta nadogradnja trepavca podrazumeva. Ovo je tretman tokom kog će obučeni tehničar veštačke svilene trepavice lepiti za vaše. Koristeći se pincetom uzima po jednu veštračku i lepi je specijalizovanim lepkom tik uz koren vaše prirodne trepavice. Svilene trepavice su obično jače (deblje) i duže od vaših prirodnih pa dobijate efekat veće gustine i dužine.

Nadograđene trepavice traju na vašim očima koliko i vaše prirodne! Svilena trepavica će otpasti kada otpadne i dlaka za koju je zalepljena. Baš i kao bilo koja druga nadogradnja i tretman nadogradnje trepavica može da se prilagodi vašim željama. Jasno objasnite tehničaru šta tačno želite da postignete – da li prirodniji izgled ili upadljivije trepavice. Trepavice je moguće skraćivati i oblikovati, ali vam ne preporčujemo da to radite same.

Održavanje svilenih trepavica – Nakon što ste uradili nadogradnju trepavica, treba da znate da je neophodno da ih redovno održavate i negujete. Češljanje svakog jutra je ključno iz prostog razloga što se i ove trepavice mogu zamrsiti, pogotovo kada se tokom noći prevrćete, možda u snu i trljate oči. Češljanje će ih raspetljati i postaviti svaku dlačicu na svoje mesto, pa će trepavice uvek biti lepe i uredne.

Održavanje svilenih trepavica

Redovno pranje – Na nadograđene trepavice treba nanositi samo specijalnu maskaru. Trepavice treba redovno da održavate čisitm – njihova glavna uloga zapravo jeste zaštita vašeih očiju od prljavština iz vazduha. Svakako tokom pranja i umivanja lica morate biti jako nežne prema trepavicama kako ih ne biste pokidale i oštetile. Za njhovo čišćenje možete koristiti tufer i micelarnu vodu.

 Izbegavajte proizvode na bazi ulja – Ulje razgrađuje lepak kojim su nadograđene trepavice zalepljene za vaše prirodne i ako koristite proizvode na bazi ulja lako može da se desi da nadograđene trepavice počnu da se odlepljuju i otpadaju. Proverite spisak sastojaka vaše kreme za lice i izbegavajte da je nanosite na oči.

 

POGLEDAJTE KAKO OD TANKE DO BUJNE KOSE

dscn5793

OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O UNOSU VITAMINA C

unos vitamina c

OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O ČASU TRAJNE ŠMINKE

čas trajne šminke

OVDE