Select Page

ČAS TRAJNE ŠMINKE - sa nastave na predmetu Trajna šminka

Čas trajne šminke

Ovaj čas trajne šminke pohađali su studenti treće godine smera Makeup artist i smera Estetičar-kozmetičar. Trajna šminka je nastala iz tetoviranja ,poznata je starim Egipcanima. To je mikropigmentacija organskog pigmenta u epiderm. Razlikuje se od tetovaže u dužini trajanja i u tipu boja. Svrha je estetska promena na licu. Radi se korekcija ili retuširanje posle 4-6 nedelja. Ako se pravilno i dobro uradi tretman trajna šminka će biti u dobrom stanju 6-18 meseci. Boja je najintenzivnija 7-10 dana. Pigmentacija na kapcima se aplikuje najteže (koža stvara veći otpor), ali kada prihvati boju traje duže. Sto se tiče obrva, potrebne su češće korekcije. Kod usana pigment se razlicito zadržava na kupidonovom luku gde je postojaniji, nego na uglovima usana.

 

Studenti smera makeup artist i estetičar-kozmetičar treće godine imali su čas trajne šminke, radili su iscrtavanje obrva na modelima. To im je ujedno bio i poslednji čas u semestru, gde su polagali kolokvijum, radili razne oblike i načine iscrtavanja. Obrve mogu biti puderaste i realistične. Pre samog tretmana trebamo obavestiti klijenta da 48h pre tretmana izbegava alkohol, narkotike, aspirin i sve antikoagulanse. Da neguje regiju pre i posle tretmana. Napomena – nikako ne smemo da radimo klijentima koji imaju bolesti tipa: vitiligo, psorijaza i alopecija. Takođe hipertrofične, atrofične i keloidne ožiljke. Prvo što radimo je popunjavanje kartona klijenta kako bi bili sigurni da mozemo bezbedno i profesionalno uraditi mikropigmentaciju.

 

Čas trajne šminke smo nastavili prvim korakom u trajnoj šminki. To je apšminkovanje i stavljanje anestezije koja se pokriva folijom i stoji oko 10 minuta. Zatim se skida vodom i iscrtava žljeni oblik, koriguju se obrve čupanjem i sečenjem van okvira. Sada su obrve spremne za rad, ali pre toga obavezno stavljamo rukavice,kapu i masku. Stavljamo iglu u sterilnu mašinicu i krećemo iscrtavanje. U zavisnosti od metode iscrtavanja aplikujemo pigment preko mašinice i igle. Radimo jednu pa drugu obrvu,zbog delovanja anestezije. Ako klijenta boli u toku rada, možemo dodati tečni anestetik. Mašinica radi na principu 150 uboda u sekundi. Obavezno posavetovati klijenta na kraju tretman ,kako da neguje regiju.

 

POGLEDAJTE VIŠE O ŠMINCI U MODNOM EDITORIJALU

šminka u modnom editorijalu

POGLEDAJTE VIŠE O PRIMENI MEZOTERAPIJE U TRETMANU LICA

primena mezoterapije

POGLEDAJTE VIŠE O PEPELJASTO PLAVOJ KOSI

pepeljasto plava