Select Page

OD TANKE DO BUJNE KOSE - sa nastave na predmetu Nega kose

Od tanke do bujne kose

Na predmetu Nega kose studenti u učili su kako doći od tanke do bujne kose. Sa ovim problemom se susreće veliki broj žena svakodnevno. Kako bi postigli efekat bujne kose najčešće moramo imati frizuru ošišanu stepenasto. Kod tanke kose izbegavamo ovakvo šišanje jer dodatno gubi na gustini. Često se tanka kosa i veoma brzo masti. San o gustoj i bujnoj kosi se teško ostvaruje samo pranjem i sušenjem kod kuće ali u profesionalnim uslovima je veoma moguće!

Od tanke do bujne kose dolazimo iz više koraka. Započinjemo proces temeljnim pranjem kose. Čistoća korena kose je ključna u postizanju volumena kako bi se odvojio od same kože glave. Kosu peremo šamponom dva puta a zatim nanosimo pakovanje za kosu. Nakon dobrog frotiranja kose brzim pokretima nanosimo penu za volumen u samom korenu a ostatak raspoređujemo na dužinu kose. Četkom srednje veličine započinjemo feniranje. Feniramo pokretima na gore uz konstantno uvijanje krajeva ka unutra. Od tanke do bujne kose dolazimo ostavljanjem četki za feniranje u prethodnom pramenu dok feniramo ostale. Kako privodimo feniranje kraju čitava kosa će biti namotana u četkama ili u “rolnu” koja se formira oko prstiju i pričvršćuje šnalom.

Ovakvim učvršćavanjem pramenova ostavljamo prostora da se dlaka ohladi i fiksira u ovom položaju. To obezbeđuje duže održavanje talasa i volumena kose. Nakon 5 do 6 minuta odvijamo pramen po pramen kose u kružnim pokretima kako ne bi oštetili dlaku. Sada blago tapiramo koren kose i fiksiramo lakom za kosu. Prstima stilizujemo frizuru u smeru koji pristaje licu klijenta i prema prirodnom razdeljku. Obavezno fiksiramo čitavu frizuru lakom za kosu ali sa veće razdaljine kako ne bi slepili dlaku. Od tanke do bujne kose je moguće doći ukoliko se sa njom postupa na profesionalan način. Efekat će biti još upadljiviji ukoliko vam je kosa nijansirana sa pramenovima različitih svetlijih nijansi.

POGLEDAJTE VIŠE O RAZLIČITIM TEHNIKAMA ŠMINKANJA

različite tehnike šminkanja

POGLEDAJET VIŠE O SLOBODNOM STILIZOVANJU KOSE

slobodno stilizovanje frizura

POGLEDAJTE VIŠE O NOVOGODIŠNJOJ ŠMINKI I FRIZURI

novogodišnja šminka i frizura