Select Page

LETNJI MANIKIR - sa nastave na kursu manikir, pedikir i depilacija

Letnji manikir

Na današnjem predavanju na kursu manikir, pedikir i depilacija tema je bila letnji manikir. Odlučili smo se za tirkizno plavu boju koja se idealno uklapa u letnji period i sunčano vreme. Idealna je za letnje kombinacije, lepršave haljine i odmor na plaži. Koraci za letnji manikir su sledeći:

1. pogurivanje zanoktica – uklanjamo višak kože koji se nalazi na nokatnoj ploči. Kada se višak kože odigne sa površine nokta uklanjamo ga canglama za manikir. Kožicu oko nokta ne uklanjamo ukoliko nije oštećena jer ona čuva nokat od ulaska prašine i bakterija.

2. oblikovanje noktiju – naš model je imao nokte različite veličine usled pucanja nekoliko njih. Ostale smo poravnali sa noktom koji je najkraći a oblik je kockast.

3. poliranje noktiju – nakon oblikovanja nokte poliramo kako bi dobili visok sjaj. Tako nokti izgledaju prirodno i negovano čak i kada nemaju lak na njima. To radimo blok turpiju koja ima više različitih strana pa samim tim i više koraka kako bi dobili visok sjaj. 

4. masaža ruku – opuštajuća masaža koja poboljšava cirkulaciju a samim tim rast i kvalitet noktiju. Može se raditi mirišljavim uljem ili kremom. Traje nekoliko minuta na svakoj ruci. 

5. priprema nokta za lakiranje – letnji manikir nastavljamo pripremom za lakiranje. Pri lakiranju noktiju nokat mora biti slobodan od svih prirodnih i veštačkih masnoća. Pošto smo ruke masirali uljem ili kremom ostaci su se zadržali na nokatnoj ploči. Tu masnoću moramo pravilno ukloniti alkoholom ili acetonom i tuferom.

6. lakiranje – pre same boje nanosimo bazu kako bi zaštitili nokat. Lakiramo nokte sa dva ili tri sloja izabrane boje u zavisnosti koliko je lak za nokte pigmentovan. Nanosimo tanke slojeve kako bi se ravnomerno sušili. Tankim slojevima takođe dobijamo glatku površinu bez neravnina i balončića od vazduha. 

7. završi sjaj – završni sjaj je obavezan kako bi boja duže trajala. Većina završih lakova ima i sposobnost da brzo osuši boju ispod njega. 

POGLEDAJTE KAKO DA ODRŽAVATE NOKTE ZDRAVIM I NEGOVANIM

zdravi i negovani nokti

POGLEDAJTE VIŠE O ISTORIJI CRVENIH NOKTIJU

DSCN8260