Select Page

ZDRAVI I NEGOVANI NOKTI - sa nastave na kursu Nadogradnja noktiju sa nail art-om

Zdravi i negovani nokti

Zdravi i negovani nokti se održavaju na lak i jednostavan način. To možete činiti kod kuće ili u profesionalnim uslovima. Profesionalni manikir vam nudi adekvatnu negu i brigu o noktima. On je takođe opuštajuć i doprinosi dobrom osećaju. Sastoji se iz nekoliko koraka i traje oko 45 minuta.

1. potapanje ruku – šake i prsti se potapaju u specijalnim posudicama za manikir. One su ispunjene mlakom vodom koja će omekšati zanoktice i olakšati njihovo uklanjanje.

2. bez zanoktica! – pogurivačem zanoktica, nežnim pritiskom, guramo zanoktice ka ivicama. Višak kože koji se nalazio na nokatnoj ploči sada je podignut i odvojen od nokta. Taj višak kože uklanjamo manikir canglama. Sama koža oko nokta se ne uklanja ukoliko nije oštećena. Ona štiti koren nokta. 

 

3. oblikovanje – nokte skraćujemo i oblikujemo ili prema želji klijenta ili prema obliku zanoktica. Ivice nokta turpijamo uvek u jednom smeru kako bi sprečili listanje. Koristimo turpiju za prirodne nokte. 

4. sjaj! – zdravi i negovani nokti nisu potpuni bez poliranja. Najčešće imamo blok turpiju sa više strana i različitim teksturama. Od koraka 3 do koraka 1 nokti će biti sjajni kao da su lakirani lakom za nokte sa visokim sjajem. Tamnih ili žutih tragova više nema. 

5. opuštanje – masaža ruku izuzetno blagotvorno deluje na cirkulaciju. Tačke koje se masiraju opuštaju i stvaraju veoma prijatan osećaj. Može se koristiti mirišljava krema ili ulje za masažu. Nakon masaže alkoholom uklanjamo višak masnoće sa nokatnih ploča. 

6. lakiranje – zdravi i negovani nokti najprirodnije izgledaju sa lakom neutralne boje. Na taj način izdužujemo ruku a nokti izgledaju nežno i ženstveno. Francuski manikir je uvek dobra ideja jer se uklapa uz svaku kombinaciju. Pre svakog lakiranja obavezno nanosimo bazu kako bi zaštitili nokat. Nakon nanošenja boje, takođe, nanosimo završni lak sa sjajem.

7. zaštita – profesionalni manikir završavamo uljem za zanoktice. Ono omekšava regiju oko nokta i ostavlja za sobom predivan miris.

POGLEDAJTE VIŠE O MEDICINSKOM PEDIKIRU

image-0.02.01.d6e46a35293e6318ec67266fdd186a275ac1c9caed20f65386eb635cf5ef26ea-V

POGLEDAJTE VIŠE O CRVENIM NOKTIMA

DSCN8260