Select Page

KAKAV JE EFEKAT LIPOLIZE? - borba protiv celulita i viška kilograma

Kakav je efekat lipolize?

Kakav je efekat lipolize? Anticelulit masaža i limfna drenaža su najčešći načini tretiranja celulita. To su pomoćna sredstva u borbi protiv ove bolesti jer samostalno ne daju zadovoljavajući efekat. Masažama se postiže bolja cirkulacija i razmena materija, a preparati bivaju delotvorniji. Izvode se uz namenske preparate, ne smeju biti agresivne, bolne i da nakon masaže ne ostanu modrice. Limfna drenaža je specifični oblik masaže koja se obavlja pritiskom i gnječenjem kože, sa ciljem da se nagomilana tečnost potisne ka limfnim kanalima i tako izlučivanjem eliminiše iz tela.

Tretman koji ima vrlo široku primenu u sportu, rehabilitaciji, a najefikasnije deluje kao dopuna programu mršavljenja, gde u kombinaciji sa cardio treningom i vežbama sa opterećenjem daje veoma brze i trajne efekte.

Elektrostimulacija se sprovodi pomoću aparata koji izazivaju kontrakcije mišića putem elektrotalasa. Kao provodnici se koriste kaiševi koji idu direktno na telo ili fleksibilne pločice i elektrode koje se pričvršćuju na kožu. Zavisno od aparata tretmani traju od 15 do 40 minuta. Njima se deluje na mišiće koji grčenjem stimulišu mišiće i tako se zatežu kožu. Međutim, kako celulit nema veze sa mišićima, nakon ovakvih tretmana ne možemo govoriti o lečenju celulita. Ubrzanje cirkulacije prija koži i zateže mišiće, što doprinosi opštem boljem utisku, a telo zaista izgleda bolje neko vreme. Zbog nedelotvornosti, ovakvi tretmani kombinuju se sa masažom, limfnom drenažom, aroma terapijom, termo-pakovanjima. U svim vrstama programa za jačanje mišića, koriste se visoke frekvencije, između 50 – 120 Hz, kako bi se postigle maksimalne kontrakcije. Efekat lipolize povećava mišićnu snagu i masu.

Poboljšava se cirkulacija i povećava se kapacitet za eliminaciju celulita. Efekat lipolize ublažavanja boli, a postoje i posebni TENS programi u stimulatoru namjenjeni za olakšavanje bolnih stanja. Takodje je efikasna prilikom uklanjanja ukočenosti i kod sportskih povreda. Mišići se delotvorno treniraju u kratkom vremenu i može da zemeni trening.

 

POGLEDAJTE VIŠE O TRETMANU ULTRAZVUČNOM ŠPATULOM

tretman ultrazvučnom špatulom

POGLEDAJTE VIŠE O HIPERTONUSU

hipertonus

POGLEDAJTE VIŠE O PRAVILNOJ MASAŽI NOGU

pravilna masaža nogu