Select Page

PEPELJASTO PLAVA KOSA - sa nastave na predmetu Nega kose

Pepeljasto plava kosa

Pepeljasto plava kosa bila je tema časa Nege kose. Studenti prve godine smera Makeup artist pohađaju nastavu. Radili su „Baleyage“ tehnihu toniranja i prosvetljavanja kose. Ova metoda je nastala još 70-ih godina prošlog veka u Parizu. Vratila se prošle godine na velika vrata i pokorila sve “beauty” trendove! “Balayage” tehnika je tehnika bojenja kose prilikom koje se pramenovi prave ravnomernim potezima od korena kose do vrha pramena, kako bi prelaz između prirodne boje kose i boje pramenova izgledao što prirodniji. Pri korenu kose boja se nanosi u tankom sloju, a na vrhovima u gustom, što rezultira debelim širokim pramenovima koji izgledaju kao da su posvijetlili prirodnim putem. “Balayage” tehnika veoma je slična popularnom ombre metodu ili običnom šatiranju, ali daje daleko prirodniji, elegantniji i sofisticiraniji krajnji ishod. 

Ovu metodu su prisvojile i mnoge holivudske zvezde i proslavljene manekenke. On polako, ali sigurno sa trona skida ombre i postaje glavni hit i inspiracija u frizerskim salonima širom sveta. Balejaž ili sunce u kosi, specijalnom tehnikom rađeni pramenovi, malo svjetliji od vaše kose – efekat je prirodna, suncem okupana kosa,kao da ste se upravo vratili sa plaže. Sam naziv potiče od francuske reči Balay (zamahnuti, u ovom slučaju nanošenje boje slobodnim stilom). Prelaz između pramenova je totalno prirodan, a efekat je podjednako dobar, bez obzira da li nosite lokne ili ravnu kosu. Pepeljasto plava kosa zahteva korišćenje određenih preliva.

Pepeljasto plava kosa je želja najvećeg dela ženske populacije. Žute nijanse kose su nepoželjne i uklanjaju se prelivima. Preliv za dobijanje hladne boje plave kose ima u sebi ljubičasti pod ton. Ljubičasta i žuta su suprotne boje na elementarnom krugu boja. Zato, kada dođu u dodir jedna sa drugom boja kose se neutrališe. Nakon tretiranja kose blanšom, koji izvlači sav pigment iz dlake, dovoljno je napraviti preliv koji će dati boju dlaci.

POGLEDAJTE VIŠE O ŠMINKI KOJA ISTIČE

dscn5296

POGLEDAJTE VIŠE O TELEGRAFOVOM MAKEUP IZAZOVU

telegrafov makeup izazov

POGLEDAJTE VIŠE O SPOTU GRUPE GLAS NE ŽICE

glas ne žice