Select Page

PRIMENA MEZOTERAPIJE U TRETMANU LICA - sa nastave na predmetu Medicinska kozmetika

Primena mezoterapije u tretmanu lica

Primena mezoterapije u tretmanu lica se na ovom času Medicinske kozmetike bazirala na tretmanu mezopenom. Mezopen je neinvanzivna metoda mezoterapije. Na koži se uz pomoć iglica na glavi aparata prave mikropovrede. Iglice prodiru do drugog sloja kože i samim tim stimulišu regulaciju kolagena, elastina i hijalurona. Mezopen aparat je osmišljen za pomlađivanje kože prirodnim putem tako da podstiče kožu na obnavljanje i pritom ublažava bore, strije i ožiljke te postiže zatezanje i pomlađivanje kože. Primena mezoterapije započinje čišćenjem lica. Nanosi se Purity cleasing gel koji pročišćava pore, zatim se nanosi NMF biološki enzimski piling koji je savršen za suvu, zreliju, osetljivu i umornu kožu. Zatim se nosi anestetik u vidu kreme.

Primena mezoterapije u tretmanu lica

Koža je spremna za tretman i nanose se Purity boosteri koji rešavaju problem hiperpigmentacije, suvoću kože, nadoknađuju hijaluron, kolagen i elastin i takođe se može tretirati i predeo oko očiju jer je mezopen sasvim stabilan da se i na najosetljivijoj regiji sa njim pristupa i efekat je vidljiv, tamni predeo oko očiju deluje svetlije i podočnjaci su umanjeniji. Na kraju tretmana se nanosi NMF Aloe vera gel maska koja prijatno hladi lice a preko nje se lice blago masira sa hladnim čekićem, što dodatno hladi lice i umiruje kožu i nakon toga se nanosi Purity tonirana demi make up krema sa zaštitnim faktorom koja će štiti lice od spoljašnjih štetnih faktora.

 

Primena mezoterapije u tretmanu lica

Važno je napomenuti da se ovakav tretman radi u period od novembra do februara. Tada je vreme najpogodnje, zato što toplota i solarni zraci mogu izazvati kontraindikacije na koži. Klijentu se savetuje da u kućnoj nezi nastavi da neguje lice sa NMF Aloe vera gel maskom. Prva tri dana ne nanos šminku i nikakve ne prirodne i ne medicinske preparate na kožu. Zato se za kućnu upotrebu takođe preporučuje Purity hidrantna krema koja se nanosi noću i Purity tonirana Demi make up krema koja se nanosi u dnevnoj varijanti. Nakon dve nedelje se ovakav tretman može ponoviti radi dužeg i još boljeg efekta kože koja postaje svežija i zategnutija.

 

POGLEDAJTE VIŠE O IZRADI KREMA PO RECEPTU

izrada krema po receptu

POGLEDAJTE VIŠE O RAZLIČITIM TIPOVIMA KOŽE

različiti tipovi kože

POGLEDAJTE VIŠE O RELAKS MASAŽI

relaks masaža