Select Page

USNE POPUNJENE TRAJNOM ŠMINKOM - sa nastave na kursu trajne šminke

Usne popunjene trajnom šminkom

 Usne popunjene trajnom šminkom imaju više pozitivnih efekata. U nedostatku vremena, ženski deo populacije često nema vremena da se pripremi za odlazak na posao, večernji izlazak ili izlazak iz kuće uopšteno. Pored mnogih obaveza šminka i frizura često ostaju zaboravljeni. Međutim, sa trajnom šminkom to ne mora biti slučaj. Usne popunjene trajnom šminkom smanjuju vreme šminkanja i pripreme. Dovoljno je da nanesete maskaru za nekoliko minuta i spremni ste!

Usne popunjene trajnom šminkom takođe povećavaju usne i daju im definiciju. Umesto korekcije usana plastičnom operacijom to možete uraditi trajnom šminkom. Ukoliko se zagledate u svoje usne videćete da one nisu potpuno definisane. Sama boja usana nije i njihova ivica. Kod velikog broja žena možete uočiti svetlu linijiu koja uokviruje usne. Ta svetla linija se može popuniti tako da izgleda kao deo usana. Tada koristimo pigment u prirodnoj boji mesa kako bi dobili konturu usana a ne zapravo boju. 

Usne popunjene trajnom šminkom mogu biti i u različitim željenim bojama – crvenoj, pink, ljubičastoj, koralnoj i ostalo. U zavisnosti od izbora klijenta i njegovog stila biramo boju. Sam proces traje oko sat vremena. Započinjemo nanošenjem anestetika koji deluje oko dvadeset minuta. Nakon uklanjanja anestetika koža je utrnuta i nema neprijatnog osećaja tokom rada. Sada iscrtavamo oblik usana olovkom za usne. Klijent može proveriti da li mu odgovara oblik, veličina i boja usana. U ovoj fazi se još uvek mogu raditi različite korekcije po želji klijenta ili po proceni majstora. Započinjemo injektovanje boje u kožu. Sa mašinicom za trajnu šminku i iglicom u njoj uzimamo pigment iz dozera za boju. Započinjemo rad od samih ivica usana ka sredini. Usne popunjene trajnom šminkom takođe mogu biti senčene od najsvetlije ka najtamnijoj nijansi. Nakon mesec dana obavezna je prva korekcija kako bi fiksirali boju.

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDAJU OBRVE PRE I POSLE TRAJNE ŠMINKE

pre i posle trajne šminke

POGLEDAJTE KAKO SE ŠMINKAJU OČI

kako našminkati oči