Select Page

KAKO NAŠMINKATI OČI - sa nastave na kursu Tehnike šminkanja lica

Kako našminkati oči

Tokom šminkanja se najčešće pitamo kako našminkati oči. Oči su ono u šta nas gledaju direktno i sva pažnja je usmerena ka njima. Kako bi i sama šminka na očima bila istaknuta potrebno je, takođe, da imamo i besprekoran ten. Razlika u dobro našminkanim očima i lošem tenu je veoma upadljiva. Još jedan bitan deo šminke su i obrve. Obrve uokviruju lice, daju mu definiciju i ulepšavaju šminku na očima. Ukoliko su obrve pogrešne boje, nepravilnog oblika i gustine mogu narušiti lepotu očiju. Kada smo ispunili sve ove uslove za savršenu šminku možemo preći na šminkanje očiju. 

Kako našminkati oči? – priprema

Kako bi dobili intenzivne boje i postigli postojanost šminke potrebno je pripremiti oko. To možete učiniti bazom za senku. Ukoliko je nemate poslužiće vam šminka koju koristite za ten. Prvo nanesite tečni puder domalim prstom i dobro ga utapkajte. Zatim nanesite korektor istim pokretima. Sledeće je fiksiranje puderom u prahu ili kamenu. Na taj način smo dobili sigurnu bazu za nanošenje senke. Obratite pažnju na fine linije na kapku kako se baza ne bi zadržala u njima i otežala nanošenje senki. Sledeći korak je posmatranje svog oblika očiju. Sa različitim oblicima očiju dolaze i različite boje i tehnike šminkanja očiju. 

 

Kako našminkati oči? – različiti oblici

sitne oči – izbegavati crni krejon na vodenoj liniji i umesto toga koristiti beli kako bi se otvorio pogled. Pre nanošenja senki crnim krejonom uokviriti spoljašnju trećinu donjeg i gornjeg kapka. Koristiti svetle senke na kapku koje su okvirene tamnijim bojama u orbitalnom luku.

spušteni kapci – na spuštenim kapcima nikako ne koristiti eyeliner. Dok su oči zatvorene on izgleda pravilno ali kada se oči otvore izgubi se ili prelomi na spoljašnjem delu kapka. Umesto toga kapak “podižemo” tamnim senkama na spoljašnjem delu oka. 

usko postavljene oči – ukoliko imate vidljivo približene oči koristite veoma svetle boje na prvoj trećini oka kako bi ih vizuelno razdvojili.

široko postavljene oči – kako našminkati oči kada su razmaknute? Vizuelno ćete ih približiti korišćenjem tamnih senki preko celog kapka bez izvlačenja spoljašnosti oka. 

POGLEDAJTE KAKO SE KOMBINUJU BOJE U ŠMINKANJU

DSCN8416

POGLEDAJTE PRAVILNU POZICIJU ZA ŠMINKANJE

DSCN8434