+381607237853 akademija.purity@gmail.com

TRETMAN AKNI NA LEĐIMA - studenti smera Estetičar-kozmetičar

Tretman akni na leđima

Tretman akni na leđima može uspešno rešiti i poboljšati stanje kože. Ovo je veoma česta i dosadna pojava, naročito u slučajevima masne kože. Leđa su pokrivena bubuljicama i mitiserima i ponekad ostaju ožiljci. U ovom slučaju, leđa treba temeljno nasapunjati četkom ili sunđerom sa dugačkom drškom. To treba raditi dva puta dnevno. Sportisti ili ljudi čija profesija zahteva da se znoje treba da imaju mokre maramice sa tonikom za lice za masnu kožu- i treba da ih koriste za brisanje leđa tokom dana. Leđa treba ribati jednom nedeljno pilingom ( ne u slučaju zapaljenih akni/bubuljica). Pri odlasku na plažu treba koristiti kremu za sunčanje na bazi vode, bez ulja. 

Tretman akni na leđima

Osobe sa dugačkom kosom, potrebno ju je prati svakodnevno i po mogućstvu podignuti sa leđa i ramena. Treba izbegavati sintetičke materijale koji povećavaju znojenje,  u tom slučaju se preporučuje pamuk 100%.  Kada su akne ili bubuljice u zapaljenskom procesu klijent treba da se obrati dermatologu i dobije medicinsku pomoć, praćenu jakom terapijom. Velike i jake akne mogu ostaviti trajne posledice- ožiljke.  Kada se radi higijenski tretman leđa, nema neke velike razlike kao kod tretmana lica. Prvo i osnovno je odstraniti prekomernu masnoću sa površine leđa. To se uglavnom izvodi odgovarajućim mlekom.

Tretman akni na leđima

Nakon mleka, prelazi se na tonik koji je po mogućnosti BEZ alkohola. Za završni deo koristi se piling koji će dodatno odstraniti sebum sa kože kao i mrtve ćelije sa kože. Treći, jedan od važnijih postupaka je parenje. Parenje je potrebno izvršiti jer se na taj način pravilno otvaraju pore, a bi se lakše očistile. Kada se završi parenje sledi čišćenje.  Čišćenje pora traje 15-ak minuta. Zatim se prelalzi na detaljnu dezinfekciju kože.  Na taj način zatvaramo pore i štitimo kožu. Kao i kod lica mažemo kremu koja će da bude završna nota tretmana. Sve u svemu, klijentus e savetuje korišćenje preparata namenjeni za problematičnu kožu, kao i pojačana lična higijena.

POGLEDAJTE VIŠE O KOLOKVIJUMU IZ PRIMENJENE KOZMETOLOGIJE

iz primenjene kozmetologije

OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O ULJIMA ZA MASAŽU

ulja za masažu

OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O SMERU ESTETIČAR KOZMETIČAR

o tretmanu lica

OVDE