Select Page

KOLOKVIJUM IZ PRIMENJENE KOZMETOLOGIJE - higijenski tretman lica

Kolokvijum iz primenjene kozmetologije

Studenti prve godine smera Estetičar-kozmetičar imali su kolokvijum iz primenjene kozmetologije. Radili su higijenski tretman lica sa akcentom na kontraindikacije za tretman. Higijenski tretman lica spada u najdelikatniji posao svakog kozmeticara. Utvrđivanje stanja i tipova kože, kontraindikacije za primenu toplotnih procedura, masaža lica i limfna drenaža. Tretman završavamo maskom prema tipu kože. Kolokvijum iz primenjene kozmetologije se ogleda u praktičnom radu s obzirom da je ovo polaganje iz vežbi na ovom predmetu. Praktičan rad je izuzetno važan u struci estetičara-kozmetičara kako bi bili pravilno obučeni i spremni na sve situacije. 

Esteticar kozmetičar je najsveobuhvatnije zanimanje u oblasti nege lepote i očuvanja zdravlja. Za ovo zanimanje vlada najveće interesovanje jer kozmetička industrija trenutno zauzima treće mesto po obrtu kapitala u svetu i najisplativije je zanimanje kako za devojke i žene, tako i za muškarce. Danas u Srbiji i u ex jugoslovenskim zemljama gotovo da ne postoje nezaposleni estetičari-kozmetičari. Ovaj smer obuhvata svih dvadeset elemenata nege lepote. To su kozmetički tretmani lica, specijalni tretmani lica, nanotehnološki tretmani lica, manikir, nadogradnju noktiju, estetski pedikir, medicinski pedikir, negu kose, stilizovanje frizura, tehnike šminkanja, scensku šminku, trajnu šminku, masažu, depilaciju, epilaciju, tretmane mršavljenja, fitness, lekovito bilje, akupunkturu u kozmetici i antistres metode.

Kolokvijum iz primenjene kozmetologije je protekao u dobro pokazanom znanju i veštinama. Higijenski tretman smo započeli apšminkovanjem lica, a zatim toplotnim procedurama koje otvaraju pore i omogućavaju komedoeskpresiju. Komedoekspresija je istiskivanje gnojnog sadržaja i nečistoća nakupljenih u koži. Ovakav postupak je jedini pravilan način izbacivanja ovakvih materija iz kože. 

POGLEDAJTE VIŠE O ČASU NADOGRADNJE TREPAVICA

čas nadogradnje trepavica

POGLEDAJTE VIŠE O TRETMANU ULTRAZVUČNOM ŠPATULOM

tretman ultrazvučnom špatulom

POGLEDAJTE VIŠE O SMERU ESTETIČAR KOZMETIČAR

o tretmanu lica